Skottdagen!

Idag, den 29 februari fyller min älskade farfar 21 år! Japp, det är 21 eftersom han bara fyller vart fjärde år =)
Grattis, grattis bästa farfarsgubben!


Vi har självklart varit där och fikat och haft det trevligt med lite släkt.

Innan det fixade jag stallet och efter det så sprang jag hem från mamma och pappa. Kanske 6 km? Eller nåt. Det gick skitbra iaf. Sprang igår med, typ lika långt och det gick också fint! Lite läskigt i mörkret bara, eller jävligt läskigt.. Men det gick fortare iaf =)

Ska äta något litet, duscha och gå och lägga mig. A är ute och röjer på tältet och kommer väl hem vild och vacker om några timmar så det är det väl bäst att ha fått sova nån timme innan dess.


En månad sedan vi förlorade våran älskade ...

mms_img-20117911 (MMS)

En månad sedan vi förlorade våran älskade vän. Saknar honom så... Det går fortfarande inte att förstå att han inte finns hos oss längre. Älskade lilla lurv <3

Slut som artist.

Ja, nu har jag aldrig varit och kommer aldrig bli någon artist, men man säger ju så när man är helt slut, utpumpad, halvt döende osv. DET är jag iaf.
Nyss hemkommen från en dressyrträning med Helge för Annika. Han har spänd och rädd för lite allt möjligt i början, som vanligt, men en bit in i passet tycker jag att jag fick bra ordning på honom. Extremt jobbigt tyckte nog både han och jag men kul! Gjorde öppnor längs långsidorna för första gången ever och även skänkelvikningar, inte direkt något att sätta i skolboken men ändå helt okej för första gången. Annika tyckte iaf att han såg bättre ut och att jag skulle fortsätta jobba som jag gjort.

Blabla, slutsats: Gym och löpning kan dra åt skogen. Dressyr på Helgehäst är väldigt mycket jobbigare! Här trodde man att man var iaf något tränad och hade liiite kondis. Hmpf, my ass. Obviously not.




Inte från idag..

Up yours

Idag pekar vi finger åt Beach 2012 och vräker godis ist! Oh happy day!

Eller ja, jag har ridit den lilla terroristhästen iofs, vilket var svettigt. Svettigt som fan. Så lite träning har de la blitt ändå.
Imorn blir det kanske 100 ggr värre.

Disken är fixad och jag ligger tillrätta i soffan som sig bör vid den här tiden. Snart kommer jag somna, bli väckt, släpa mig till sängen och inte kunna somna om, i vanlig ordning.



Utanför Lillehammer i somras.

Idag är det ett halvår sedan jag blev oper...

mms_img126305541 (MMS)

Idag är det ett halvår sedan jag blev opererad. Det känns typ som förra veckan eller nåt. Kommer precis ihåg hur nervös jag var. Höll på att avlida när jag gick in i operationssalen och lugnandet jag fick märkte jag inte av överhuvudtaget. Men, men det gick ju fint ändå. Fick provsvar för ca en månad sen också som visade att inget kommit tillbaka. Mkt nice.

På torsdag ska vi träna dressyr i Orsa jag...

mms_img-15793999 (MMS)

På torsdag ska vi träna dressyr i Orsa jag och Helge. Ska bli kul! Idag blir det ett pass antingen i skogen eller på vägarna runt stallet. Beror på vädret, hur ljust det är. Vi får ju en superhärlig väg plogad i skogen vilket är väldigt bra och lyxigt så den lockar mest.

Sovmorgon?

Varför är det så att när man har världens chans att sova på morgonen så vaknar man tidigt? Inte för att det egentligen gör mig något för jag känner mig utvilad ändå, but still.
Gick och hämtade datorn och la mig i sängen igen iaf. Har ju nån timme på mig innan det är dags att gå upp.

Igårkväll var det tjejmiddag och melodifestival. Kul att träffa alla tjejerna. Det gör jag alldeles för sällan. Åt, lite för mycket av jättegoda pajer med sallad och kalasgod efterrätt. Sen chips och dipp på det =) Mumma.

Ang melodifestivalen så tyckte jag det var sämsta omgången hittills (ja, jag har sett alla, lite tragiskt).
Det var ju lite kul att Björn Ranelid gick vidare till Globen. En flummig gubbe som går runt babblar strunt. Haha, hur skulle det se ut om vi skickar honom till Eurovision? De skulle väl tro att svenskarna blivit fullständigt galna.

Åkte hem till mamma, pappa och syster sen och kollade Bodyguard med Kevin Costner och Whitney Houston. Bara gick och väntade på att de skulle visa den sen hon gick bort. Bra film!


Annars då.
Helge har ridits regelbundet i veckan. Vissa dagar går bättre än andra. Jag kräver inte så mycket av honom, mest att han ska acceptera stöd i handen och stöd med skänkeln utan att krångla. Sen är han väldigt på tårna och fjantar sig mycket så vi har en del att jobba med. Dock blir han finare och finare ju mer han fått "springa av sig". Kan säga att jag längtar något enormt mycket tills snön försvinner! Skogen är ju helt underbar att rida i då. Det är vi väldigt bortskämda med.
Grande får gå små promenader bara. Fortfarande halt men väldigt pigg!

På träningsfroten har det varit ganska lugnt i veckan. Gymmat en gång, sprungit nån gång och tagit några promenader bara. Man behöver nog en lugn vecka emellanåt också för att inte tröttna. På´t igen till veckan!

Idag får nog Helgehästen vila. Han var lite snorig igår. Dessutom vräker det ner snö= inte kul att rida. Man ser ju inget. Kanske ska jag plocka klart det sista i garderoberna som jag började med igår. Helvete vad mycket kläder jag har! Helt sjukt. Nu ligger de i fina högar iaf och jag vet vart jag har sakerna. Lite disk finns det också att ta hand om så sysslolös blir jag då inte... Senare ska det dansas Lindy hop och kanske solas lite. Ska ju ut på lördag så man vill ju inte se ut som ett spöke. Så här brun skulle man väl vara jämt =)




Mitt träningsupplägg.


Gymmet: Tränar på gym (vi har fullt utrustat gym på jobbet där vi tränar gratis) måndag, onsdag och fredag. Ibland även lördag om tid finns. Mest mage (såklart, gör inte alla tjejer det?) men sen kör jag lika mkt med resten av kroppen. Det ger väldigt mycket för ridningen.


Löpning: De dagar jag rider hinner jag inte gymma (om det inte är helg då, då springer jag en av dagarna) så därför tar jag en löptur på kvällen. Det behövs ju det med, inte bara lyfta skrot. Brukar bli mellan 30-50 min och jag pumpar hög musik hela tiden, annars kan jag nästan inte springa =)


Ridning: Eftersom Grande är skadad har jag bara en häst att rida över vintern. Jag rider Helge tisdag, torsdag, lördag och söndag. Han är under igångsättning och jag känner att det passar oss båda bra att det bara blir ridning 4 dagar i veckan för tillfället. Han vilar aldrig två dagar i rad, lite hårdare arbete lördag, söndag sen något lugnare tisdag, torsdag.


Övrigt: Dansar Lindy hop varje söndag och det är galet jobbigt! Bugg kan slänga sig i väggen i jämförelse! Jobbigt men kul!
Kör även Zumba nästan varje fredag på Mora Träningscenter. Har inget kort där för det skulle jag aldrig ha tid att få valuta för. Kör när jag känner för det och har tid ist. Zumba med hantlar kör vi. Bara vicka på höfterna och skutta runt känns lite för lojt. Jag vill ha hardcore-träning =)

Så. Nu jäklar ska detta hållas också. Dock blir det nog mer springning och mindre gym när det blir sommar. Då vill man ju vara ute.

En "före" bild. Eller ja, har ju tränat tv...

dsc_0347-1-1 (MMS)

En "före" bild. Eller ja, har ju tränat två månader ungefär så riktigt före är det ju inte men jag ska jämföra nu med i sommar. Moahaha sikken biff klenisen ska bli. Hoppas bara jag fortsätter så här med gym 3 ggr vecka, löpning 3 ggr, ridning, Zumba och dans. Det bästa med det här tränandet är att det märks så sjukt mycket i ridningen! Skitkul :-)

Ligger alldeles nerbäddad i soffan. En fil...

dsc_0344-1 (MMS)

Ligger alldeles nerbäddad i soffan. En filt och ett täcke. Skönt! Förmiddagen har spenderats i stallet med ridning och fix av stall. Började dock med att ta en kort promenad med Grande som var mer vild än tam och fortfarande halt i trav, alltså fortsatt vila. Helge red jag ca en timme i byn och skogen. Jättespänd och löjlig i början men han gjorde som jag ville ändå. Galopperade lite mer idag, lite mer framåt. Travade en lång bit på vägen hem och alldeles mot slutet var han grymt fin! Och trött. Fick riktigt bra pli på honom idag tycker jag. När jag bara är stark och orkar sitta och hålla ett stadigt stöd med skänkeln och en låg, stilla hand brukar det bli bra. Det gäller bara att han accepterar det. Var duktig och smorde alla saker efteråt också. Ska bli bättre på det. Har ätit lite brunch nyss, sovit en skvätt och senare blir det sola och gym. Förmodligen Melodifestivalen ikväll. Man är ju nyfiken på om kvällens bidrag är lika kassa som förra lördagens.

Men herregud vad trött jag är! Det har väl...

mms_img-15542773 (MMS)

Men herregud vad trött jag är! Det har väl sina förklaringar dock. Helge hade kolik igår och veterinären var ut på kvällen och gav honom kramplösande och paraffinolja. Pga det har jag sovit oroligt i natt och så ringde klockan 04,15 i morse. Skulle ta ut hästarna innan jobbet så det var bara att kliva upp. Mockade och fixade lite innan jag åkte så det är bara höpackning kvar i eftermiddag. Och ett lätt dressyrpass på Helge om han fortfarande verkar helt återställd. Efter det blir det gymmet sen känns det som det blir en tidig kväll..

Vilken underbar dag det varit hittills. So...

mms_img-15090762 (MMS)

Vilken underbar dag det varit hittills. Sovmorgon och en superhärlig ridtur på Helge. Red först upp i skogen till den plogade vägen och travade och galopperade lite. Red ner i byn efter det för att miljöträna krukan. Det behövs! Dock skötte han sig skitbra idag. Vi mötte skotrar, lösa hundar, tokiga hästar i hagar bredvid vägen, folk som skottade osv men inget var någon större fara. Fick till riktigt bra trav på slutet och de galoppfattningarna jag gjorde var också bra. Båda nöjda och glada när vi kom hem. Hopputrustningen blev rengjord och inoljad också. Fick fan för att jag red i hoppsadeln dock. Mitt knä gör apont nu. Det är nog meningen att jag ska bli/vara dressyrryttare ändå :)

Kyla

Hade man varit lite rolig och vitsig hade man kunna skriva att det är myggfritt idag.
-28 när jag åkte till stallet.

Ser på bla fb att folk lägger på sina hästar täcken efter täcken efter täcken när det är så här kallt. Det kan tyvärr få motsatt effekt då man vill få en luftspalt mellan täcket och hästens päls. Det är liksom där värmen byggs upp och lägger man på tungt med täcken blir det ingen luftspalt då håren trycks ned och hästen blir snarare kall än varm av sina täcken. Jag ger hellre mer hö än mer täcken. Sen är det klart att klippta hästar ska ha täcke, men till en viss gräns. Enligt mig.

Mina hästar fick dubbelt med hö idag och när jag gick ut med deras vatten (som de ALLTID får ute, oavsett årstid och temp) kände jag under deras täcken och de var så varma och goa så.
Blir ingen ridning idag. Helge har gått dressyr två dagar i rad och en sån här dag vill jag varken anstränga mig själv eller hästarna. Och skritta ut en timme i en den här kylan hoppar jag över. Är det samma väder imorn dock så är det bara att ge sig ut. Helge är ingen häst som gillar att vila, om man säger så =)

Stallet är klart. Frukost nu sen blir det hockey senare idag. Innan dess jag ska fixa lite här hemma och kanske rensa garderoben lite.

Dressyrpass med H

Inte så intressant but still. Ska skriva ner dagens "dressyspass" så jag kan titta tillbaka och kolla om vi kommer nånvart, nångång.

Möttes av tre jävligt stirriga och stressade hästar när jag kom till stallet. Eftersom att Herr G är senskadad så fick de gå in allihopa ist för bara Helge som jag tänkt först.

Gjorde ordning Helge, aka Nervsammanbrottet och red iväg till en äng. Han hade ju värmt upp så fint själv i hagen så började trava ganska direkt.
Streeeeet, skjuta ut näsan, studsa runt, bli förbannad, slängtrava blev tillslut till mjukare, svängbar, skapligt medgörlig häst. Blir ett till dressyrpass i helgen. SOM vi behöver det! Jag var helt färdig och jättevarm när vi var tillbaka, trots -12.

Åkte till Orsa och kollade lite hoppträning sen hem med en pizza. Det är jag värd efter en månads konstant träningsvärk.

Grandus..

Igår fick jag förfrågan om att tävla lagdr...

dsc_0329-1 (MMS)

Igår fick jag förfrågan om att tävla lagdressyr med någon av hästarna och eftersom Grande fortfarande är halt skulle det väl vara Helge isf. Vi får se. Jag ska börja träna för det iaf så idag blir det ett dressyrpass i snön för honom.

RSS 2.0