Bästa tömkörningspasset nånsin med Helge i...

foto2498 (MMS)

Bästa tömkörningspasset nånsin med Helge idag! Skrittade fram på stora volter på gräs sen gick vi in på banan och började trava. Han tog stöd och travade på med stora luftiga steg och var superlydig både på avsaktning och igångsättning. Även galoppen var super. Ett väldigt stort framsteg från sist då galoppen bara blev spring. Nu fattade han rätt, höll rätt och sprang inte iväg som en tok utan kämpade på. Jag gjorde jättemånga övergångar som vanligt och han gör dem bättre och bättre. Jättenöjd med honom idag! Grande fick ut i skogen med E (en medryttare som faktiskt hör av sig). Nu en dusch sen sovaaaa.

Promenad med hästarna idag. Mysig tur i sk...

foto2495 (MMS)

Promenad med hästarna idag. Mysig tur i skogen med mina bästa.

Kan inte beskriva hur less jag är på folk ...

foto2468 (MMS)

Kan inte beskriva hur less jag är på folk som lovar och lovar dyrt och heligt så står man där lika besviken gång på gång. Jag pratar om de som sagt att de vill bli medryttare till min underbart snälla gentleman. När de provridit älskar de honom och vill rida och ta hand om honom minst 3 dagar i veckan. Sen rinner det ut i sanden utan ett ord! Hur tänker vuxna människor som gör så? Blir så jäkla förbannad.. Jag hinner inte rida honom lika ofta som jag skulle vilja så en medryttare med något innanför pannbenet skulle jag gärna hitta men det verkar helt omöjligt. Tror jag ger upp nu. Har gett 7 st (!) chansen och alla utom en har slutat (knappt ens börjat) utan att ens säga något. Det är väl bara att inse att en del inte har mer vett än så och skita i det.

Här.

Nice va? =)



Den passade superbra!

Har varit hemskt flitig idag. Byggt ny hage till hästarna, fixat stall, lagat mat, tvättat, handlat, skickat paket, betalat räkningar och fixat här hemma.


Natti!

När vi kom hem från Göteborg/Skara igår så...

foto2476 (MMS)

När vi kom hem från Göteborg/Skara igår så tömkörde jag Helge på banan. Han behöver mycket jobb utan ryttare för att bära sig själv ordentligt och hitta sin egen balans. Igår började jag med skritt längs fyrkanten med många halter och krav på att han skulle kliva igång ordentligt i skritten direkt efter halt. Sista tio tyckte jag blev riktigt bra. Trav på en stor volt och många övergångar blev det sen. I början ville han inte ta yttern men accepterade den ganska snabbt efter några varv. Fick honom att ta långa kliv med avslappnad men buren hals och nacke. Galoppen var väl inte riktigt lika bra ;) Han bockade mest och det blev lite kors och obalanserat. Gjorde 3 fattningar åt båda håll och när han galopperade rent berömde jag, bröt av till skritt och sedan en ny fattning från trav. Han orkar inte riktigt galoppera på volt så det kommer jag jobba vidare med för att få honom starkare. Det varvat med klättring, tömköra på "lyfta på benen" vägar i skogen och vila tills jag kan rida igen är mitt upplägg. Då tappar han iaf inget även om han inte blir riden. Och så kan det vara bra med en period utan ridning ibland. Förresten så har min väst kommit! :D Visar den ikväll.

Här i göteborg testas förstärkare för full...

foto2472 (MMS)

Här i göteborg testas förstärkare för fulla muggar och konserten vi ska se ikväll blir nog ett enda pip för min del. De håller inte igen här inte. Tinitus någon?

Hungriga poliser på donken i kristinehamn.

foto2471 (MMS)

Hungriga poliser på donken i kristinehamn.

Promenix med mina fina hästar. Strax hem o...

foto2469 (MMS)

Promenix med mina fina hästar. Strax hem och ta en dusch och packa lite sen iväg på nya äventyr.

Handskar från hv polo som jag köpte i skar...

foto2437 (MMS)

Handskar från hv polo som jag köpte i skara förra veckan. Hur sköna som helst! Riktigt tighta men ändå känns det knappt att man har dem på sig. Snygga och matchar mina nya ridbyxor och mitt nya schabrak gör de också :D Jag längtar så efter att få använda min nya utrustning när jag kan rida igen. Har även vunnit en auktion på helt nya lättviktsstigbyglar som ska bli intressanta att testa när de kommer. Tänkte köpa dem i skara men gjorde inte det och nu vann jag dem för nästan halva priset. Perfekt. Idag ska båda hästarna promeneras, kan tänka mig att Helge har lite träningsvärk från igår som behöver röras ur.

Duktig häst idag! Och ryttare med för den ...

foto2458 (MMS)

Duktig häst idag! Och ryttare med för den delen.

Idag ska hästen snoffsas upp och iväg på t...

foto2441 (MMS)

Idag ska hästen snoffsas upp och iväg på träning i Orsa. Hoppas han håller sig på mattan. Kan tänka mig att allt är spännande och roligt idag, han har ju inte varit iväg på träning på jättelänge.

Sporthästen.se

Par i världsfyror

Par i världsfyror

Skrivet av Elisabet Hoff 13 jul 2011

Patrik Kittel avancerade till fyra i världen och Rolf-Göran Bengtsson behöll sin fjärdeplats. Historiskt för svensk ridsport?

Sveriges bägge toppryttare kunde gratulera varandra i Falsterbo. Patrik Kittel var så klart glad som en lärka.

RGB, vars bästa notering är tvåa, var hela tiden cool inför spekulationerna om att han han skulle vli världsetta.

Presskåren på plats var desto mer upphetsad. Tänk att få skriva att Sverige har en världsetta i hoppning.

En annan gång kanske.

 

//Sporthästen.se

Tävling!



Klick HÄR för att vara med!

Vill ha.

När man är hemma och är sjuk så blir det lätt att man fastnar vid datorn. Och när jag fastnar vid datorn "råkar" jag alltid hamna på en massa hästsidor. Jag håller mig borta från sidor på saluhästar, det kan sätta knäppa tankar i huvudet på en, har ju faktiskt redan impuls-köpt EN häst och det räcker.
Häst- och ridutrustning dock! DET kan jag sitta och drömma om i evigheter. Nu har jag hittat en väst jag vill ha.
Eller egentligen två men den ena har pälskrage och jag vill inte stödja pälsindustrin (nu tycker säkert en del att man inte ska använda dunjacka, läderprodukter eller äta kött heller om man tänker så men kan jag avstå något litet för att göra det bättre för djuren så vill jag det).
Den andra är från HV polo och är mörkblå och koboltblå typ. Lite häftig tyckte jag =) Ingen jättevarm väst utan en man har när man rider ute nu i höst och i ridhus när man värmer upp i vinter osv. Håller tummen att jag ska kunna beställa den. 


Har varit i stallet i morse och gått en kortis med hästarna. Syster red Grande och lilla Jackson var med också. Mockade och fixade nästan allt men hö och vatten gör jag ikväll. Orken är inte riktigt på topp även om jag mår helt okej i övrigt. Imorn går jag nog tillbaka till jobbet om det känns så pass bra som det gör nu.

Snart ska Lurventuss komma och hälsa på så jag ska vakta honom lite och se nån film tror jag. Bäst att passa på att ta det lugnt medan man kan och får.

Tömkört båda hästarna på banan idag. Är vä...

foto2446 (MMS)

Tömkört båda hästarna på banan idag. Är väl ungefär vad jag klarar av just nu. På torsdag har jag fixat så att Helge ska gå en dressyrträning fast inte med mig i sadeln. Så får vi se vad som händer vidare i veckan. Hoppas jag har en pilot som kan rida några gånger innan jag är bra igen. Har verkligen ingen lust att börja om och skritta ut rakt fram igen för 500 gången.

Åh vad jag är rastlös! Vill bli bra nu på ...

foto2443 (MMS)

Åh vad jag är rastlös! Vill bli bra nu på en gång. Hatar att ligga still inomhus och inte göra nånting. Tur att jag har två bra böcker att roa mig med och en dator. Ska klippa ihop en film på Helge från lite olika träningar.

Gårdagens ridning.





Red Helge ett litet dressyrpass på banan igår. Både han och jag var lite rostiga och ville inte riktigt åt samma håll men han släppte fint tillslut. Trava gick dock inte pga mig men jag hoppas att jag ska vara helt fri från ont när de här tre veckorna gått så jag får rida riktigt! Som jag längtat och längtar efter det. Skulle nästan behöva någon som motionerade mina hästar till dess.

I did it!

ÄNTLIGEN!

Som jag väntat på den här dagen! Och varit livrädd, men nu är det äntligen över! Vilken otrolig lättnad. Lite fler tester och koller väntar men själva operationen är klar och jag hoppas jag inte behöver göra en till.
Ja, nu fattar ni som undrat att jag opererat mig. En enkel operation under lokalbedövning men jävligt hemsk ändå.
Hade jag inte gjort den hade jag kunnat utveckla cancer och det känns ju inte så kul. Nu är det bara att hoppas att allt är borta och att det inte kommer tillbaka!

Jag var så rädd så jag skakade i väntrummet och det där så kallade "lugnandet" som jag fick märkte jag inte ens av. Möjligen att jag blev lite snurrig när allt var klart. Nu ska jag ta det lugnt några dagar, inte rida på tre veckor sen ska det väl vara som vanligt igen.

20110821=26

Nu blev det lite höstigare här =)


Har haft (eller har) en down-period så det har inte blivit mycket skrivit här. Inte hänt så mycket heller. Har inte kunnat rida hästarna på flera veckor pga flera orsaker men idag SKA jag rida Helge en kort skrittsväng, så är det bara, för efter i morgon har jag ingen aning om när jag får rida igen. 


I fredags överaskade min älskling mig och sa att jag skulle packa lite kläder till en övernattning och så åkte vi till bästa syster i Skara och hälsade på, åt god mat, såg film och firade henne lite eftersom hon fyllde år igår. Dock blev även jag firad (fyller 26 idag) och fick presentkort på Skara hästsport där jag gick lös till stängningstid igår =) 
Lyckan var näst intill total. Visar vad som fick följa hem senare.
Det var riktigt mysigt och skönt att tänka på något annat än vad som fyllt upp all tankeverksamhet senaste tiden.
Men imorn är det dags, äntligen eller vad man ska säga. Blev en vecka tidigare än planerat men det är bara skönt så man slipper gå och vara orolig en vecka till. 


Idag hade jag utsläpp i stallet sen mockade jag och fixade lite och nu blir det slappa hemma tills jag ska försöka rida och sen födelsedagsmat hos mamma och pappa.



Saknar



En bild eller två.



Jag vet inget.

Önskar nästan jag kunde få en liten minnesförlust. Det vore skönt.


Aj!

foto2425 (MMS)

Aj!

Grande blir skodd igår. Det blev en dyr hi...

foto2420 (MMS)

Grande blir skodd igår. Det blev en dyr historia. 2350:- för båda. Har ju lite special på båda. En med ringskor pga hovbroskförbening och en med pg-beslag pga en gammal hovbensinflammation. Dessutom köpte jag beslagen själv så egentligen blev det typ 2800. Vilken hobby man har. Det där med frimärken kanske inte är så dumt ändå ;)

Nya kläder.

Har inte så mycket att skriva om men kan berätta om vad som hänt i helgen iaf.

I lördags åkte vi till Bollnäs efter jag slutat jobba och tagit hand om hästarna och stall.
Det blev kräftskiva och mys vid sjön. Dock var jag rätt utslagen pga min förb-nnade mage. Hade trevligt ändå =)
Igår åkte vi från Bollnäs till Valbo för att lämna in trasig telefon åt Andreas och kolla på IKEA lite.

SJÄLVKLART fick vi (läs, jag) ju lov att kolla lite på Hööks också. Hittade inget spec tills vi var på väg ut och såg rean. De sålde ett set med fleecetäcke, fleecelindor, grimma och grimskaft (matchande såklart) skitbilligt så det fick följa med hem. Fleecetäcke behövde jag faktiskt och det här var riktigt tjockt och mysigt. Testade det idag och grimman var lite för liten men duger som reserv, annars var allt perfekt!

Vad det kostade?
124:-!! Fatta att få allt det för så lite pengar. Kap! Det var som sagt BRA kvalité och fleecetäcken går ju ändå alltid sönder förr eller senare =).

Så här fin blev Helgus i det.
Suddiga mobilbilder.





Idag blev båda hästarna skodda så jag hoppas verkligen jag kan rida imorn, om inte kroppen säger ifrån. Om två veckor är det dags...
Imorn ska jag till sjukan en sväng efter jobbet sen ska jag längta resten av veckan till helgen då både jag och lillasyster fyller år =)
Jag önskar mig just inget annat än pengar. Det behövs väl alltid.


Eller jo....det gör jag ju...




Idag ligger Helge på minus... Bråk i hagen...

foto2414 (MMS)

Idag ligger Helge på minus... Bråk i hagen och så fick Grande sig en Jävel. Verkar ha gått bra för det träffade inget skelett iaf, det visar väl sig imorn om det blivit värre.

26! Tjugosex!

Det står tjugosex Sandra =) Texten gör så det ser ut som en åtta bara =)
Herreguuuu sååå gammal är jag väl inte heller!

Jobbat, fixat stall, duschat, somnat lite och snart bär det vidare. Höj

På väg till jobbet. Sjukt fin morgon! Tråk...

foto2412 (MMS)

På väg till jobbet. Sjukt fin morgon! Tråkigt att vara inne men det är inte mycket att göra åt. Får hoppas det är fint när jag jobbat klart också.

Namnsdag!

Grattis alla Susannor! Tror minsann det iaf är EN Susanna till som läser min blogg så grattis till dig =)

Idag har jag kämpat mig igenom en jobbdag och allt vanligt stallfix plus hagbygge. Kroppen mår inte så bra just nu och jag blir helt slut men hoppas det ska bli bättring på det framöver. Det ska bli bättring framöver. Orkade inte bygga klart hagen så imorn får hästarna gå i vinterhagen och äta hö så fixar jag klart beteshagen på eftermiddagen sen.
De har tappat en varsin sko nu så även om jag orkade rida skulle det inte gå, men hovis kommer på måndag. Efterlängtat!

I helgen vet jag inte riktigt vad som händer.
Kanske kräftskiva imorn med tjejerna, eller kanske inte.
Kanske kräftskiva i Bollnäs på lördag, kanske inte.
Fixa klart moppen på söndag, fast inte säkert.

Det enda som ÄR säkert är att jag ska jobba. Lite extra klirr i kassan. Ja tack!

Det är en fin kväll ute och jag gillar inte alls att jag måste ligga still i soffan och slöa ist för att vara ute =/ Överlever inte en dag utan att få vara ute i luften och rida, gå i skogen etc.


Vart tog sommaren vägen? Helt sjukt vad fo...

foto235_ (MMS)

Vart tog sommaren vägen? Helt sjukt vad fort sommaren tar slut, varje år. En sak som är bra med att sommaren snart slut är att jag fyller år! Lika kul när man fyller 26 som 10 :)

Blablablaa

Usch....

Usch, usch, usch.

Varför måste det bli så jobbigt innan det blir bra?....

För engångskull är det inte hästarna jag menar.

Vill att tiden ska stanna men samtidigt att den ska gå jätte-jättefort.

Augusti som brukar vara min favoritmånad gick och svek mig, den jäkeln =)

Nej slutgnällt. Det kommer bli bra tillslut. Jag har ju kämpat för Helge så jag ska väl banne mig kunna bita ihop lite för min egen skull med vet ja.

Natti!


Åh vad jag vill ut och rida! Solen skiner ...

foto2356 (MMS)

Åh vad jag vill ut och rida! Solen skiner och det är så där friskt i luften. Hösten är min favoritårstid med hästarna.

Ligger nere vid sjön och njuter av den fin...

foto2407 (MMS)

Ligger nere vid sjön och njuter av den fina, men myggiga kvällen. Har varit till Borlänge en sväng idag och köpt skor till Helge. Båda hästarna ska skos i veckan. Idag har båda vilat. Grande tappsko och Helge lite snorig. Imorn hagbygge och städning av stall. Lär passa på medan jag ändå inte kan rida.

Det var det här som jag inte gjort på läng...

foto2404 (MMS)

Det var det här som jag inte gjort på länge. Ridit b-ponny :)

Film på mig och Grande.

Stall klart och Helge motionerad. Han var lite snorig så jag tömkörde bara en sväng i skogen på lite "lyfta på benen" stigar.


Har klippt ihop en film på mig och Grande från förrförra veckan.
Enjoy. Eller fasa ;)


Jättesöndag.

Söndagen innan måndagen då jobbet börjar igen. Huvva!

Lite småseg efter gårdagen som innehöll hästar och stall som vanligt men också dop och dop/bröllopsfest. Blev ganska sent och jag drack någon snaps och lite Dooleys plus Baileys så det kanske också har sin del i att jag har varit piggare. Dock inte bakis alls! Skall tilläggas =P Åt ju oavbrutet hela kvällen så alkoholen märktes knappt.

Sovmorgon idag, fast ställde klockan på 09. Längre än så ska jag inte sova. Har varit och fixat lite på moppen. Snart är den nog igång! Den rackarn. Har diskat och fixat mat så det blir lite lunch sen stallet och rida Helge på banan. Efter det ska jag göra något jag inte gjort på väääääldigt länge. Hihi, bildbevis kommer!



Effektiv.

Motionerat båda hästarna, fixat hela stallet och släppt ut innan 09. Effektivt! Nu ska jag duscha och börja fixa mig inför dop och bröllopsfest idag.


En morgon i stallet.

Ännu en tidig morgon idag med uttag i stallet. När man väl kommit upp är det så mysigt att vara i stallet! Hästarna vilar idag för jag har massor att göra. Grande har tappat en sko så han skulle vilat ändå och Helge kan få en extra vilodag han med. Har blivit ganska mycket ridning för att vara honom på sista tiden.

Igår kom Helges nya skydd. Hans "slit och släng"-skydd, ser ut så här:



Det var dags för nytt:



Köper aldrig dyra skydd till Helge för de går bara sönder ändå. Inte för att det är dålig kvalité utan för att han biter sönder dem i hagen =) Det håller nog inga skydd för.

Han inte få ut hästarna ens innan det skulle börja klias =)



En dusch sen väntar en kväll fylld med stress!

Näst sista dagen.

Nu så. Är ridning, stall och hästarna klara för idag. Blev en lång tur tillsammans med Grandes blivande halvfodervärd. Helge var rätt dryg i början men tillslut fick jag ordning på honom efter mycket tittande och bus. Fullblod, han var BARA fullblod idag. Inte hälften utan uteslutande fullblod =) Galopperade iaf lite och det gick bra.

Vi båda red mycket sidvärts och övergångar så hästarna inte skulle vara så "dragiga" utan lyssna lite mer på oss. Hon fick till Grande riktigt fin och jag lyckades sitta i traven en ganska lång bit utan att Helge trodde vi skulle galoppera och utan att han stressade upp sig. Kul!

Har badat lite nyss och nu har jag en väldigt massa saker att göra eftersom jag skjutit på det när det varit badväder ute.

Hejsvejs!


Lite mys så här på morgonkvisten :) Ska ta...

foto2378 (MMS)

Lite mys så här på morgonkvisten :) Ska ta tag i stallet sen rida innan det blir för varmt.

Dagens rid-outfit. Resten av dagen har spe...

foto2360 (MMS)

Dagens rid-outfit. Resten av dagen har spenderats i bikini hos moster. Har badat massor och bränt mig, idag igen. Nu bestämmer killarna i bandet låtlista till kvällens spelningar som snart börjar. Blir en sen kväll och en tidig morgon imorn. Det blir en uteritt i skogen med båda hästarna direkt på morgonen.

Idag var det skritt rakt fram på asfalt fö...

foto2364 (MMS)

Idag var det skritt rakt fram på asfalt för båda hästarna. Viktigt för senor, hovar och hela kroppen att variera underlag. En kompis gick med Grande så både hästarna och stallet är klart för idag. Ska ligga vid poolen och glassa tills ikväll då det blir yra i Orsa.

Vilken kväll.

Nyss ridit Grande på banan.
Fantastiskt fin kväll....om det inte varit för alla mygg =)





Hade på mig:
- Ridbyxor från HV POLO, stövlar Bocaj och piké från Volcom

Tisdag

Hemma efter några timmar i stallet.
Helge var först ut idag. Red honom på banan och det gick super! Gjorde som vanligt många halter och övergångar för att få honom att acceptera att kliva in ordentligt i halten och inte steta ifrån handen i övergångar från trav till skritt och idag gjorde han inte det en enda gång. Så underbart när man märker att ens träning ger resultat, och så snabbt. Även om jag dock aldrig skulle skynda fram något när jag rider.

Gjorde volter i varje hörn, halt, trav, fram, skritt, volt, halt osv så han hela tiden hade något att tänka och fokusera på. Något av de sista jag gjorde var att sitta i traven ett varv åt varje håll och det gick också bra. Ingen av oss orkar mer än så =)

Dagens "träna på": Få honom bättre innerställd i traven. Mer innerskänkel så han inte välter inåt och ledande korta tygeltag. Hoppas jag kan få bli filmad eller fotad snart och kanske tjatad på av pojkvän. Idag tänkte jag iaf på:
- Räta på mig.
- Stadig hand.
- Stadig och stilla skänkel.
- Inte vika ut tårna.
- Kortare tyglar (har en tendens att få längre och längre tyglar på Helge).


Nu lite leftovers från igår sen ska jag in till Mora och fixa lite. Ikväll ska jag nog ut med Grande medan A springer bredvid.


Sista måndagen..

...på semestern idag. Semstern har både varit lång och kort på något konstigt sätt. Vi har mest varit hemma och tagit det lugnt men vi var ju till Norge en sväng också och gjorde Trollstigen och Geiranger. Det har varit en härlig semester och jag har hunnit göra saker jag vill. Ridit båda hästarna nästan varje dag, badat (dock alldeles för lite, so far) och bara tagit det lugnt. Har däremot inte sovit bort semestern. Jag hatar att sova längre än till 9 om dagarna, hur sent jag än somnat. Känns som man slösar på tid att göra roligare saker =)

Den här veckan släpper jag ut hästarna varje dag, rider dem och fixar stallet sen har jag dagen framför mig att göra vad jag vill.
Fint väder= Sola och bada.
Fult= Fixa hemma. Städa, tvätta osv.

Grande var sjukt fin idag! Travade en bra bit på slutet och satt ner, hade nästan ingenting i händerna och han trampade under sig riktigt fint. Nästan så jag skulle vilja ha lite mer stöd bara. Han brukar annars ha lätt för att försöka hänga sig i handen och bli för lång.
Det är superkul att rida nu!!

Helge hade sin vilodag idag. Imorn ska båda ridas. Vad vet jag inte. Beror på väder och hur tidigt jag orkar gå upp. Är i stallet absolut senast 8 för jag vill inte att de ska behöva stå inne längre men jag skulle gärna vara där strax efter sex om jag pallar det.  Skönt att ha båda hästarna ridna och stallet klart redan vid 10 på morgonen.

Eftersom vi fått in allt hö och det gamla snart är slut har jag börjat vänja in hästarna på det nya. De har fått de gamla till kvällsmat nu i 1,5 vecka men igår bytte jag så de får det från förra året när de kommer in och det nya till kvällen. Mer och mer av det nya alltså. Jag är sååå sjukt glad att allt hö är hemma och betalt! Skönt att slippa hämta hö i vinter och skönt att transporten inte kommer vara full av hö utan "ledig" jämt. Lovely!

Förutom hästarna har jag solat och badat idag. Diskat, tvättat, börjar städa ur garderoberna och svängt ihop lax med kokt potatis med sallad och en gräddfils/fetaost/lime-sås. Mumma. Fick godkänt av A tom =)


Tävling!

Vi är på väg ut och ska galoppera bort lit...

foto2355 (MMS)

Vi är på väg ut och ska galoppera bort lite mage :) Få igång kroppen ordentligt och försöka få upp den där ryggen även i tempoväxlingar. Galopp, galopp, galopp.

RSS 2.0