Sista sommardagen

Matrix i soffan med A. Är trött efter en vecka med heltidsjobb, övertid, stall och total storstädning av lägenheten, plus att jag skruvat ihop en hylla, möblerat i den och sålt den andra. 
Skickat iväg papper till Agria har jag varit duktig och gjort också.
Härligt att få saker gjorda.
 
Ang sadeln så kändes den bra! Helge var även sjuuukt pigg och undrade hela tiden om vi inte skulle springa. Red mycket lydnad som vanligt och Emelie var duktig på Grande. Ska åka iväg med henne och Grande till Orsa någon dag så får hon rida lite på banan där.
Imorgon blir det någon liknande tur i skogen som idag sen tävling på söndag. Spännande!
 
Har fått en present av syster som jag verkligen önskade mig. Visar sen. Jag vet att ni vill se. Ni kan väl inte sova nu förstås när ni inte fick se direkt.
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten kortis.

Jobbade några timmar övertid idag. Sadelinköp på g och den kostar mer än dubbelt så mkt som min nuvarande dressyrsadel och den var inte gratis den heller. Pengar, pengar. Always an issue. Har dock sålt av lite kläder och skor i dagarna så där har jag ett litet bidrag iaf =) Skönt att bli av med det och mer plats hemma för ordning och reda.
Snart ska jag åka bort till stallet och kolla hur den nystoppade hoppsadeln känns och rida ut med Emelie.

En dag kvar.

I morse var det när att telefonen åkte i väggen när den väckte mig. Det är jobbigt att jobba till halv tolv så ringer klockan 06,00. Idag låg jag dock kvar i sängen till lite efter sju. Annars hade nog hästarna gått ut med grimmorna i svansen och benskydden på huvudet eller något i den stilen.
 
Tömkörde Helge på banan (som förövrigt har bra underlag såhär års) och han var jättefin! Såg en spindel lika stor som den i Sagan om ringen men av respekt till min syster så lägger jag inte in någon bild här. Jag var lite rädd att den skulle sluka både mig och häst hela men vi kom undan med blotta förskräckelsen.
 
Idag ska jag lämna och hämta lite saker innan jobbet, sista dagen för den här veckan! Yeeey.
 
Förresten så gick min transport igenom besiktningen utan problem. Jag och pappa hade fixat en lampa bara, annars var den prima. Golvet fick beröm också, det är ju nybytt så det var väl fan om det inte skulle vara fint =)
 
 
Come to mamaaa!

Sadel-lös.

Just har jag ingen sadel hemma.
 
Hoppsadeln är på omstoppning (den låg förövrigt bra på Helge) och dressyrsadeln är i Hjortnäs för "värdering". Får se om jag får det jag vill för den annars åker den till Sthlm på söndag. Har paxat en ny sadel som jag ska testa nästa vecka. Samma märke och samma bomvidd som hoppsadeln. så jag hoppas den passar. Den var dyr men hästen måste ju ha en sadel som passar ordentligt. Det får man inte tumma på.
 
Pga detta blir det ingen ridning utan jag har tömkört Helge idag och igår. Igår på banan och han var sååå fin och avslappnad. Härligt att se.
Idag gick vi ut i skogen och klättrade. Två flugor i en smäll när jag får röra på röven samtidigt. Imorgon blir det banan igen sen ska jag hämta sadeln imorgon innan jobbet.
 
GAH! Vill ha hem den andra dressyrsadeln NU! Nu, nu, nu, nu!
Den är svart så jag måste ju förstås köpa ett nytt träns om den skulle passa. Fast inte än. Har ett mörkbrunt som får duga ett tag till.
 
Går inte att ladda upp bild så här kan ni föreställa er min nya sadel på min vackra grå springare med sin ryttare som plötsligt red mkt bättre i nya sadeln.
 
 
....................................................................................................................................
 

Till salu.

Idag kollades min dressyrsadel av en sadelmakare. Den låg inte bra på Helge och eftersom den ska ligga mest på honom måste jag köpa en ny.
 
Så därför.
Kentaur Medea säljes. Sits: 17,5 tum, bomvidd 4 (vid). Djupt säte med stora knästöd. Man hamnar rätt direkt man sätter sig i den.
Nån liten repa men annars i bra skick. Finns i Mora.
7500:-
 

En bra blogg.

En bra blogg för mig.
 
*Har bilder. MEN absolut inte för många. Lägger man ut 10 bilder från samma ridpass har jag tröttnat för längesen. BORING! 3-4 är enough.
 
*Bilderna får gärna vara fotade med systemkamera....
 
*....och vara aktuella. Gamla bilder är tråkigt.
 
*Den ska vara välskriven. Bra meningsbyggnad och bra stavning framförallt.
 
*Snygga kollage osv piffar upp det hela.
 
*Jag vill läsa om något intressant. Inte typ " Idag har jag gått i skolan sen städade jag..."
 
*En snygg header gör första intrycket bättre.
 
*Någon slags röd tråd men inte bli FÖR nischad. Lite häst lite privatliv tycker jag är de bästa bloggarna.
 
*Skryt går bort direkt. Bjuder man på sig själv blir allt lite roligare.
 
*Att läsa om bara framgångar är inte heller spec intressant. Det är både framgångar och bakslag i det verkliga livet, varför låtsas om något annat?
 
Sen är det ju så att bloggar med ryttare (för det är ju hästbloggar som är roligast att läsa) som är på riktigt hög nivå är roligare att läsa om än en hobbyryttare tex. Ska ta och vaska fram lite fler sånna bloggar.
Mitt tidsfördriv och min avkoppling på kvällarna.
 
 
Några av mina headers.
 

Flyt.

Ni vet hur man står i Ica-kön, man byter kassa i tron att man ska bli klar snabbare och så visar det sig att den första kön gick snabbare ändå. Frustrationen är total. Det känns som man alltid råkar ut för det. Eller när man får en ledig dag och regnet står som spön i backen, oavbrutet, hela dagen.
 
För mig var det precis tvärtom i helgen. När händer det liksom? Det är ju nästan så man blir religös.
Jobbade i helgen. Förmiddag lördag och eftermiddag/kväll söndag. Det regnade förmiddag lördag och hela söndag! What the f...? Jag hade dessutom planerat in vila för hästarna igår och det passade ju också alldeles utmärkt.
 
Förutom det så storhandlade jag idag (känner mig alltid lika vuxen när jag gör det), bytte kö, bytte tillbaka och blev klar snabbare än den som stod före mig i kön jag bytte till först. Hale-fuckin-lujah!

Borde kanske köpa en lott?
 
Gick upp tidigt i morse och tog med mig Helge till Orsa där Marie-louise hoppade honom inför helgens tävling i Insjön. Det gick super! Han hoppade som tusan när vi höjde lite. Han är nonchalant på lägre höjder men sen skärper han sig. Han var mkt rappare fram än han varit hittills och bjöd nästan lite för mkt mot hindren. De avslutade på en oxer på 1m, så nu känns de redo för sin andra 80 cm start. Ingen höjd direkt men bra träning är det ju ändå. Beroende på hur det går på söndag så kanske de är klara för 90 nästa gång.
 
Bjuder på en skitdålig mobilbild.
Man riktigt ser hur Helge skäms över sin frisyr.
"Pinsaaaamt...Så ska matte, den jäveln ta kort också, hoppas fan inte hon lägger ut den på facebook."
 
 
När vi ändå är inne på tävling så kan jag berätta att jag inte tänker starta dressyrtävlingen ändå. Det blir typ 450 spänn för "miljöträning" och det känns onödigt. Vi tränar på lite till och kanske startar senare i år eller nästa. Här har vi ingen brådska inte =)
 
Jobbar tre dagar den här veckan. Ledig mer än jag jobbar. Det låter som ett vinnande koncept.
 
Nu ska jag se klart på "Skabb-Färjan" innan jag ska ta en dusch, smörja in mig i nåt klet och vänta några timmar tills det har torkat innan jag kan sova. En av mina 70 000 fobier. Att vara kladdig. Jag ska berätta om alla nångång. Jag vet att ni sliter erat hår av nyfikenhet.
 

Regn.

Jobbdagen igår gick över förväntan. Så är det när man får lite mer ansvar och press på sig. Då blir det roligare.
Hoppas det går lika bra idag. Kvällskift är ju dock det tråkiga skiftet...
 
Jag och Emelie red ut hästarna igår. Hon var jätteduktig på Grande och klarade både byten, skänkelvikning i trav och galopp, öppnor och slutor i skritt och påbörjan i trav. Grande var så piiiiigg! Han får bara väldigt lite kraftfoder och ingen havre så det är kul att det bara är hans egen energi han använder, att han vill och tycker det är skitkul att få följa med ut och röra sig.
 
Idag får de båda vila och det verkar vara ett bra val då vädret visar sig från sin sämsta sida. Spöregnade när jag cyklade hemifrån i morse och gör fortfarande.
 
Igårkväll var jag hos mamma och pappa och åt tacos och myste bara. De sviker aldrig. 
 
 

Upp och ner...

Ibland går det bra, ibland inte. Nu är en inte-gång. Fan vad jag saknar att ha dig här Andreas... Det är så tomt. Usch. Jobbigt.
 
Anna kom ut till mig och Helge och red idag med sin Jolly. Vi red runt Lintjärn och galopperade ganska långt. Sen bytte vi häst. Jolly är liten, trippig och sprattlig så det var väldigt ovant. Jag har svårt att rida små hästar, mina långa ben passar bättre på hästar i sån storlek som mina har.
Grande red jag ett dressyrpass på ängen men han var ganska stel och tjurig idag. Fick honom skapligt mjuk tillslut och då gav jag mig.
 
Jobbar imorgon, vilket suuuuger. Har verkligen ingen lust alls. Tur att vi har supermycket att göra så kanske tiden går fort.
 
Ingen lust med nånting idag.... Lite nere.
 
 
Kan vara så att jag kommer och hämtar hem dig snart... din jäkel.
 
Boris frågade Andreas om han fick ta ett kort med honom.
-"Ja, ja, om du verkligen måste".
Eller hur var det nu?

Saknad och dressyr.

Ensam och övergiven. Det är jag det. Pojkvän åker till storstan och blir något medan jag är här hemma, går på ett hårt och skitigt betonggolv dagarna i ända och gör jag inte det mockar jag skit.
Nej då. Jag är jätteglad att han uppfyller sin dröm och nog klarar jag mig, även om allt är lite tråkigare utan honom. Jag ska också bli något men inte just precis nu. Jag ska iaf plugga matte B i höst. Jiiiippikayeeej mtrfckr! Lite annat än Andreas logaritmer, eller vad det nu heter. Man känner sig liksom alltid lite korkad i hans närhet. Inte för att han säger det såklart. Om han däremot TYCKER det låter jag vara osagt. Troligen ibland =)
 
Idag har jag tränat dressyr för Annika Norén i Orsa och det gick SÅ.BRA! Hon tyckte det såg bäst ut nånsin, att han har utvecklats mkt och att hon nästan ville hoppa upp själv =) Kul att höra och det är alltid lika kul att få ett kvitto på att man gör saker rätt.
Red honom i lång, låg form med mycket böjda spår och lite tagen bakdel, detta i alla gångarter. Fokus idag låg nästan enbart på att få honom låg och få upp överlinjen ordentligt
Anmälde honom till en 80-klass i Insjön nästa helg tidigare idag. Helgen efter det är det förhoppningsvis dressyrtävling för mig och honom i Orsa och helgen därpå är det dressyrträning för Göran Liljestam. Fullt schema med andra ord och det känns kul!
Åkte till Orsa på vinst och förlust själv idag då jag fick lov att lasta Helge ensam på vägen hem. Det gick dock jättebra.
"Nemas problemas" sa Helge och klev rakt på. Sen blev han lite mutad så han är lika snäll varje gång.
 
Imorgon kommer Anna och Jolly så ska vi ut och galoppera i skogen. Efter det blir det några lugna dagar för Helge.
 
 
 
 
In my dreams until friday.

Födelsedag och lite annat.

Igår fyllde jag år. 27. Jag känner mig inte en dag äldre än när jag var 19. Antar att jag ser äldre ut dock.
Hade en jättebra födelsedag. Det enda som fattades var lillasyster. <3 Hon hade lämnat en present till mig, en bok om Bruce! Den står och ser jävligt snygg ut i hyllan as we speak. Blev jätteglad för den.
Av mamma och pappa fick jag ett brödfat och en hylla jag önskat mig. Trodde inte jag skulle få knappt nånting pga att jag redan fått ett Back On Track täcke av dem för ett tag sedan men där hade jag fel =)
 
Av älsklingen fick jag ett jättefint smyckeskrin, även det hade jag önskat mig. Han har lyckats bra med att mygla med mina presenter.
Den andra presenten var en ring! Inte en förlovningsring men så nära man kan komma. Förlovar man sig tycker vi båda att man ska gifta sig inom ett år så det kändes inte aktuellt, än, men den här ringen betyder oerhört mkt ändå.
Den ska graveras med en fin text och jag kommer aldrig ta av mig den.
Älskade du <3
 
Imorgon åker han igen och jag har en känsla av att det kommer vara lika jobbigt som sist.... Jävla Sthlm. Kunde inte KTH ligga typ i Falun ist, eller ännu bättre, i Bonäs.
 
Red ett dressyrpass hemma på ängen på Helge idag för jag har bestämt mig för att tävla dressyr på honom om två veckor! Vilken grej. Blir en LB:1 och får vi mer än 40% blir jag nöjd. Det är mest en grej för att komma ut och "se världen" utanför hagen, typ.
 
Han kändes riktigt fin på slutet. Bara få den där skallen att inte slå runt så kan det bli ännu bättre =)
 
 

Not another manick monday.

En ledig måndag. Det är så skönt! Den stundande jobbhelgen känns dock inte lika rolig men Andreas är ändå i Sthlm då så då kan jag lika gärna jobba. Jag kör på kör-skiten-ur-mig-divisen så går tiden fort och jag somnar förhoppnigsvis ovaggad varje kväll.
 
Han är iaf hemma några dagar till, alltså är jag tillfreds, snäll och glad några dagar till. Imorgon är det dessutom min födelsedag så då ska jag nog vara extra glad. Tyvärr har jag blivit beordrad att jobba övertid imorgon med något mkt viktigt och storstilat åtagande, enligt chefen. Man lär väl lyda så men jag ska absolut kräva tårta, fyrverkeri och ballonger i drivor varje sekund jag jobbar över.... Övertid på min egen födelsedag. Hmpf!
 
Har idag ridit Helge i skogen tillsammans med Emelie som red Grande. Jättekul att kunna rida ut tillsammans! Vi red i alla gångarter och alla medverkande skötte sig super. Utom möjligen Helge. Fast frågar du honom är han nog av en annan uppfattning. Jag var väl förstås ett pain in the ass i vanlig ordning som krävade att han skulle göra som jag ville. Äsch, det är kul med en häst med egen vilja och "power" åt alla håll, även om det rinner över lite ibland =)
 
Emelie var superduktig med Grande och hon verkar vilja rida honom några dagar i veckan vilket passar mig perfekt.
 
Imorgon vilar hästarna för då ska jag ha fullt upp med att fylla år. Är extremt nyfiken på vad A har i kikarn... Han är förbannat hemlighetsfull den jäkeln. God övertalningsförmåga (tjata hål i huvudet på folk) är ju min parad-gren men det biter inte på Herr A. Jag har visst inte uppfostrat honom ordentligt. Det får bli ett framtida projekt. Jag kommer förstås få lära honom av med Sthlms-dialekt, backslick, handsfree och chai-latte också nu när han snart är Sthlmare "på riktigt".
 
Klockan ringer om en minut, typ. Fast 04,45, fortfarande alldeles för jävla tidigt..
Borde alltså släpa med mig ett stycke boyfriend till sängen och sova. Blev en lång sovmorgon i morse men är trots det inte spec pigg alls så här på kvällskvisten. 
 
 
En modellsnygg pojke med en hippietjej.
 
 
 
 

Vasastafett och markarbete.

Lite om gårdagen.
 
Hästarna vilade men det gjorde dessvärre INTE jag. Jag sprang nämligen Vasastafetten med mitt "gäng". Det gick förvånansvärt bra för alla faktiskt. Jag sprang bara 4,7 km men hade inte tränat mycket alls (inget) så jagär ganska nöjd med min insats ändå. Hoppas det blir en inkörsport till fortsatt galenskap, att komma igång med joggandet igen. Det är ju väldigt skönt när man märker att man blir piggare och gladare av det.
 
På kvällen blev vi bjudna på grillfest med supergod mat hos Pernilla. Tack för det! Är fortfarande mätt.
Tillslut hamnade vi på parken där Andreas band spelade och vi (mest de andra) rockade järnet på dansgolvet. Kul att se Andreas spela och samtidigt ha kul med sina bästa vänner.
En promenad i spöregn senare hamnade vi alla, efter några små missöden, hos Sara på efterfest där vi åt lite till. Det var vi banne mig värda efter dagens prestation, kom inte och säg något annat. Lite innan 04 bar det iväg hemåt och vi vaknade inte helt ordentligt förrän 12 idag. Skämmes! Men det behövdes nog...min andre hälft sov ännu lite till när jag begett mig till stallet och mockat skit. Vissa har det bra. Vissa har inte, helt frivilligt köpt två lortgrisar till hästar heller, visserligen.
Däremot var han en ängel och följde mig till Orsa där Helgehästen blev tuktad. Och jag med. Vi ville inte riktigt samma saker idag jag och den grå.
 
Red en övning som innebar 4 galoppbommar och sen ett litet hinder. Ganska tajt så han ska lära sig att korta sig lite mer. Dock skiter han i om han trampar på bommarna vilket gör det hela lite svårare. Han var rädd för ett hörn på banan och innan jag kunde rida honom runt innerskänkeln där alltså, gosh vad jag fick jobba hårt idag. Dessutom var han EXTREMT stark. Det syns bra på filmen jag ska visa. Min överkropp får kämpa som fan, den bara far runt där uppe. Trycker iväg honom några gånger också när jag tycker avståndet blir långt och får då en häst som ökar genom bommarna och kommer fel. Men vi tränar på. Det är det jag tycker jag tjusningen. Att träna, göra framsteg och veta att man gjort rätt.
 
Det här är väl något av ett lågvattenmärke i min och Helges träningshistoria men ändå, här har vi inga hemlisar även om det går åt pipsvängen som Ronja Rövardotter skulle uttryckt det. Det är bra för min egen del att kunna titta tillbaka på de här filmerna, jämföra och, förhoppningsvis, glädjas åt att vi blivit bättre =)
 
 
 
 
Vi har hyrt en film som vi strax ska se, Hungerspelen. Har varit sugen att se den ett bra tag nu. Spännande.

Glad =)

Japp, samma rubrik som föregående inlägg, men det stämmer in fortfarande.
 
Har ridit ett bra dressyrpass på Grande för någon timme sen och jag är SÅ nöjd med honom! Fina, gammelmannen är på g. Skrittade och travade på stora böjda spår med inslag av öppnor, slutor och skänkelvikning. Han var pigg, lydig och glad. Sjukt kul att han är så fin och börjar bli igång nu. Fortsätter rida honom lugnt och lätt bara så hoppas jag att han håller.
 
 
En bild från i höstas.
 
 
En annan orsak till rubriken är att A är på väg hem från Sthlm nu. Det gör mig glad =)
 
Imorgon är det dags för Vasastafett och jag har tränat massor. Jag har tränat lite. Nej, jag har faktiskt inte tränat löpning alls på sista tiden. Tur Helge håller mitt flås uppe så jag inte är helt borta imorgon. Fast det kanske jag är ändå =)
 
Nu ska här fixas låtlista till morgondagen.
 
 

Glad =)

EXTAS! På rosa moln och andra extravaganta jag-är-jätteglad-fraser.
 
Har ridit det i särklass bästa skogspasset nånsin på Helge imorse. Hade bestämt mig för att galoppera mkt i olika tempon. Kort galopp för att stärka honom, få honom att höja ryggen och jobba på ordentligt med bakbenen och bära sig själv. Lite ökad för bättre flås och för att få sträcka ut rygg och rumpmusklerna och även där höja ryggen.
Det gick så jävla bra! Han var med på allt, tom gå från ökad galopp till samlad vilket jag haft otroligt svårt med då han nästan alltid saktar av till trav, hur mycket man än är på med benen. Han tog halvhalterna, han drog inte iväg nångång, han kunde både korta och länga och han var så positiv och bara väntade på mina signaler.
 
Om jag ska leta efter något minus så är det väl möjligen att han hoppade och skuttade lite när han såg något "farligt" men det är ändå något positivt då han tvärstannade förut. Nu skyndar han sig bara förbi =)
 
Det var riktigt kul och jag hade ett leende på läpparna oavbrutet. Förbannat kul!
 
Igår tömkörde jag och det gick också skitbra. Han var avslappnad från första steget och klev ut fint och taktmässigt i varje steg. Även galoppen var bra. Dock var jag på gräs så det blev bara lite galopp pga halkrisken.
 
Från promenaden i onsdags.
 
 
 
 
Gud va de här ridstövlarna är sköna! Så nöjd att jag köpte ett par Tretorn igen. De är ganska fula men sjukt sköna.
 
På tisdag har jag beställt tid för en sadelmakare som ska komma och kolla på min dressyrsadel och Helges rygg. Den ligger inte bra nu men den är inte omstoppad på jättelänge så vi ska se om den blir bra om hon stoppar om den, annars måste jag köpa en ny, vilket jag INTE vill. Älskar min dressyrsadel så jag hoppas jag kan ha kvar den.
 
På tisdag är det även min födelsedag så då förväntar jag mig högvis av presenter när jag kommer hem från jobbet!
 
 
 
 
 

Badat!

ÄNT to the LIGEN! Har badat idag! UTE! Många utropstecken men det är ju en sensation. Denna sommar har ju inte bjudit på många minuter finväder direkt.
 
På morgonen var jag ute och gick 1,5 timme med hästarna och Emelie som red Grande, sen när vi kom tillbaka var det så varmt och fint att jag och mamma åkte och badade. Stallet gjorde jag klart innan vi gick med hästarna så det var bara att kasta sig i bilen, byta om och brumma ut i skogen mot världens bästa badställe. Härligt!
 

Mental breakdown.

Imorse gick det upp för mig att det här kommer bli så sjukt mkt jobbigare än jag nånsin trott. Var beredd att sälja hästarna direkt och leta jobb i Sthlm. På fullt allvar.
Känns bättre nu dock. Och hästarna är kvar.
 
Apropå hästarna så red jag ett ganska hårt dressyrpass på en äng idag på Herr Helgus. Red öppnor och slutor i skritt först sen trav. I traven blev han ganska stressad så jag fick låta honom gå fram lite, korta upp och börja om några gånger.
I galoppen tränade jag på korta, samlade galoppsprång och att vända för ytterskänkeln. Dock blev han inte riktigt avslappnad av galopparbetet så jag avslutade med att ställa mig, släppa fram honom i både form och tempo och bara rulla på på en stor volt. Resultatet blev en avslappnad, frustande och nöjd pålle. Trav i stora bågar på slutet och jag kände mig riktigt nöjd med passet.
 
Imorgon ska vi ut och galoppera tillsammans med Marre och någon av hennes hästar sen en lugn skrittsväng på onsdag och på torsdag blir det dressyr igen. Funderar på markarbete/hoppning på fredag förmiddag.
Lika bra att fylla dagarna med så mycket jag kan så jag somnar av rena utmattningen och så går tiden fortare till fredag.
 
 
En riktig ridsportbutik vet vikten av en pojkvänsstol.
I Borås.

Mental breakdown.

Imorse gick det upp för mig att det här kommer bli så sjukt mkt jobbigare än jag nånsin trott. Var beredd att sälja hästarna direkt och leta jobb i Sthlm. På fullt allvar.
Känns bättre nu dock. Och hästarna är kvar.
 
Apropå hästarna så red jag ett ganska hårt dressyrpass på en äng idag på Herr Helgus. Red öppnor och slutor i skritt först sen trav. I traven blev han ganska stressad så jag fick låta honom gå fram lite, korta upp och börja om några gånger.
I galoppen tränade jag på korta, samlade galoppsprång och att vända för ytterskänkeln. Dock blev han inte riktigt avslappnad av galopparbetet så jag avslutade med att ställa mig, släppa fram honom i både form och tempo och bara rulla på på en stor volt. Resultatet blev en avslappnad, frustande och nöjd pålle. Trav i stora bågar på slutet och jag kände mig riktigt nöjd med passet.
 
Imorgon ska vi ut och galoppera tillsammans med Marre och någon av hennes hästar sen en lugn skrittsväng på onsdag och på torsdag blir det dressyr igen. Funderar på markarbete/hoppning på fredag förmiddag.
Lika bra att fylla dagarna med så mycket jag kan så jag somnar av rena utmattningen och så går tiden fortare till fredag.
 
 
En riktig ridsportbutik vet vikten av en pojkvänsstol.
I Borås.

12 augusti.

Ska väl skriva ihop ett vanligt inlägg också.
 
Igår skrittades båda hästarna.
Jag och A åt en supergod middag på Strand och tittade sedan på film hemma. Mysig kväll.
 
Dagen idag har jag ju redan berättat om. Mest gråt. Grät så jag nästan spydde när jag vinkat av honom och gick mot bilen. Extremt jobbigt. Usch. Kanske töntigt enligt en del men det skiter jag fullständigt i. Han är en stor del av mitt liv som jag inte vill vara utan.
 
Red Helge i skogen. Mkt korta gångarter idag och det gick bra. Kände mig ganska orkeslös men det gick bra ändå faktiskt.
 
Duschat och lagat mat. Hur lagar man mat bara åt sig själv? Inte två matlådor utan en?
 
 
 

Förändring.

När man är tillsammans, ihop, i en relation, sambo och har varit det ett tag kan det bli att man tar varandra lite för givet. Man kanske tycker det är skönt att vara hemma själv en kväll, se vad man vill på tv, se förjävlig ut i håret, vräka i sig godis ( de två sistnämda gör jag förvisso även med min älskling hemma but still ) och göra vad man vill. Dock är det alltid skönt när ens partner kommer hem igen, man tycker den där stunden hemma själv är lite skön pga just det. Att denne någon kommer hem igen.
En vardagshändelse man inte tänker så mycket på, och livet tuffar vidare.
 
När denne någon ska vara borta längre än så börjar tankeverksamheten ta lite annan vändning. Man saknar honom/henne och längtar verkligen tills personen kommer hem igen och kan inte för allt i världen förstå hur man kunde ta personen "för givet" förut. Man tänker, saknar, blir rastlös och tycker tiden står still.
Den längtan kommer jag känna varje dag, varje timme och varje sekund ett tag framöver.
 
Skjutsade Andreas till bussen vid 16-tiden idag. Vi hade en mysig dag innan med sovmorgon, lunch och lite fotografering i Orsa. Det stora avskedet var jobbigt. Han kommer hem igen på fredag men det är liksom inte det. Han kunde varit borta en timme och jag hade varit lika ledsen. Det är nu det börjar. En stor förändring i bådas liv.
Att bo 30 mil ifrån varandra i 5 år och bara träffas en del helger och när han har lov, när man är vana att bo ihop och vara med varandra hela tiden, det blir tufft. Men vi ska klara det. Det finns inget annat. Jag kommer självklart att åka och hälsa på honom i Sthlm också när möjlighet finns.
 
Det är redan så jävla tomt =(
 
....ingen som försöker göra mig glad när jag blivit förbannad på en jacka som ramlat ner från kroken.
....ingen som spelar fina låtar på gitarr.
....ingen som hjälper mig i stallet.
....ingen som tjatar att jag ska sträcka på mig, böja armbågarna och inte vinkla ut tårna när jag rider.
....ingen som har lagat mat till en trött flickvän när jag kommer hem från stallet.
....ingen att hålla om när vi gått och lagt oss.
....ingen som spelar dataspel och blir asförbannad när det går dåligt.
....ingen som kan få mig att tappa andan bara genom att finnas till.
....ingen som gör sin "glad-dans".
....ingen som ger mig en puss när jag kommer hem.
....ingen som kan svaren på alla mina dumma frågor.
....ingen som kommer hem mitt i natten efter en spelning och kryper ner under täcket hos mig.
....ingen att dela vardagen med....
 
....just nu. När den här tiden är över kommer vi få det precis så underbart som vi vill.
 
Jag saknar dig redan älskling och kommer göra tills du hoppar av den där bussen igen.
Du gör mig hel <3
 
 
 

Clinic för Ted Nätterqvist.

Helge var ju med på en clinic i Rättvik i torsdags. Ted Nätterqvist höll den och en duktig tjej som heter Amanda Gullström red Helge.
 
Överlag var han jätteduktig. Det var en trekombination de fick lite problem med men han har ju aldrig gjort ngt sånt förut så det gör inte så mkt. Amanda coachade honom bra och sen var det inga problem. Jag har fått jättemycket bra tips, både av att lyssna på Ted såklart men även av Amanda. Är extremt träningsinspirerad nu! Kommer bli jättekul att jobba vidare med det här och förhoppningsvis ser Ted skillnad nästa gång jag tränar för honom.
Vet redan vad jag ska rida för övning nästa gång jag ska hoppa. SÅ. NÖJD.
 
En liten film här. Har valt att ta bort ljudet. Ni får skylla er själva om ni inte var där ;)
 
 
 
Clinicen var väldigt givande. Att se en jätteduktig ryttare rida min häst och få tips av henne, lyssna på Ted som är en av de mest erfarna människorna i branschen, se ryttare som tävlar 1,50 träna, analysera vad de gör som inte jag gör osv.
En toppenkväll med mkt bra sällskap!

Orkeslös

Har varit mycket de senaste dagarna. Clinic för Ted igår, kom hem skitsent, ta hand om häst, upp supertidigt, jobba en hel dag sen direkt åka och hämta ett ton hö, lasta upp det, fixa stall. Var inte klar i stallet förrän strax innan 23 och nu är jag slut, kaputt, finito, game over, TRÖTT helt enkelt. En sovmorgon imorgon passar perfekt, men så fort jag vaknar ska jag klippa film och berätta om clinicen.

Zzzzzz...

Saknad

En liten lydnadscheck för junior idag. Helge alltså. Så det inte råder några tveksamheter om vilken junior jag pratar om.
Red på gräs idag. Sand igår, sand imorgon, alltså INTE sand idag. Variation av underlag är viktigt. Fast det vet ni väl redan hoppas jag.
 
Ändrade ju min sits igår och fortsatte idag. Gick mkt bättre! Bara jag sitter helt rätt orkar jag mer i den "rätta" sitsen än i den jag hade förut. Känns skönt att jag hittat den här lösningen själv och att jag känner skillnad. Dessutom är det inte lika lätt att peka ut med tårna nu när jag sitter annorlunda och armarna plus händer är lättare att kontrollera.
 
Red utan sporrar idag. Vill att hästen ska vara så pass lyhörd att man ska kunna det utan problem. I början gick det inte för sig...
-"Jahaaa, inga sporrar. Moahahaaa, GLHF (som förövrigt betyder Good Luck Have Fun för er åldringar som inte vet det)" sa Helge och hade ingen aaaaning om vad framåtdrivande skänkel betydde. Påminde honom och så gick det bra resten. Han är minsann lite testig än den lilla jäkeln.
 
Jättefin trav på slutet. Red ett ganska lugn dressyrpass och fick igenom det jag ville inför morgondagen.
 
Levde rövare som bara den i hagen sen dock så han hade visst lite energi kvar. Tar den nånsin slut?
Tror inte det.
 
Har även varit och kollat på min underbart duktiga kusins sommarkonsert i kyrkan.
De sjöng superfint och det var sjukt kul att titta =) Tänk om man ändå kunde sjunga, vilken grej.
 

Dags att ladda kameror, ta fram kläder till morgondagens jobb och sova.... Klockan ringer 04,45. Tortyr.
 
 
 
Har saknat min fina älskling extra mycket idag. Var in till veterinären och hämtade lite papper. Har inte varit in dit sen den dagen. Den 27 januari. Dagen då du togs ifrån mig. Minns varenda detalj. Jag önskar så att du kunde slippa det onda och komma tillbaka till oss.
Saknar dig varje dag min vän <3
 
 

Känslan.

Den där känslan när man gör en perfekt galoppfattning från skritt. Samlar upp skritten en aning, flyttar lite sidvärts, vrider höften en aning och gör en fattning. Hästen sätter sig riktigt ordentligt på bakbenen och skjuter ifrån med en kraft som är helt otrolig.
Den känslan hade jag på nästan varenda fattning idag. Det kanske låter lite corny men det är så speciellt när man utbildat hästen själv och den gör sånna framsteg. VI gör sånna framsteg. Även bakslag såklart, men ett steg bakåt, två steg fram, oftast.
 
Red mkt fokuserat och disiplinerat idag. Hade en plan med varenda steg vi tog. Övergångar mellan skritt och galopp. Väldigt många. Flyttade även lite sidvärts i galoppen. Lättare för vänster skänkel. Ska komma ihåg det.
Så försöker jag ändra min sits i traven. Dra bak axlarna, rak i ryggen UTAN att luta mig för mkt bakåt. Det är något otroligt många av oss hobbyryttare som lutar oss bakåt när vi sitter i trav på våra hästar. Jag gör det pga avsaknad av bålstyrka men nu försöker jag ändra och träna in en rakare sits där jag inte skjuter på hästen omedvetet med ett alltför vinklat bäcken.
Massa babbel.
 
Dagens +
Galoppfattningarna. Amazing
Även övergångarna från galopp till skritt eller halt var bra.
 
-
Ville inte vänta på min galoppsignal alltid utan ville iväg NU! Trippade och hade sig men fick vänta tills den där dryga jäveln på ryggen sa till.
Kan hända att två dagars ledighet för hästapållen tog ut sin rätt också. I söndags grejade vi med hö från 7,30 till 19,30 och igår hade han tappat en sko som blev påslagen idag.
 
Ett sånt där tråkigt bara-invecklade-hästsaker-inlägg men det här är väl en hästblogg egentligen, med lite inslag av oerhört viktiga vardagshändelser som jag anser att ni inte kan överleva utan.
 
 
 
 

Det är det enda som hänt idag. Åkte hemifrån 8, hämtat hö i Bollnäs, ätit lunch med svärisarna, åkt hem, lastat ut dåligt hö, in med nytt fräscht och fint. Tog heeela dagen. Och imorgon börjar jobbet. Usch.

Dagens största eloge till världens bästa pojkvän som slitit hårt med höet idag. <3!

Adventure

Har gjort en spontantripp till Trängslet idag.
Åkte över dammen och tittade sen åkte vi ner mot en väg bredvid älvfåran och skulle kolla lite men eftersom varken jag eller pojkvän besitter sådär överdrivet mkt vett så hamnade vi I själva fåran istället. Såhär i efterhand är jag väldigt glad att det inte släpptes på något vatten just då. Då hade vi förmodligen tagit oss till Mora utan bilen, om man säger så.
 
Det var lite krånglig klättring både ner till fåran och därifrån men det klarade vi galant. Man har väl tränat i diverse bäckraviner i sina dar som äventyrssökande, dum unge =) Det värsta var väl då jag såg en groda då jag stod på glashala stenar och skulle försöka sprattla därifrån.
Vi såg en stor port i berget med en liten dörr som stod på glänt. Gissa om någon var sugen att titta in där?! Denne någon är INTE jag då jag varken hade lust att möta den gigantiska drake som förmodligen bodde där eller bli tillfångatagen av militären och sitta inlåst i en håla som Trängslet resten av mitt liv. Lyckades övertala min andre nyfikna hälft tillslut och så åkte vi hem, efter att ha tagit det obligatoriska kanon-kortet förstås. En ny tradition i vår semester-åka-på-utflykt-historia.
 
Slutet gott allting gott. Missade dessutom årets regnskur när vi precis satt oss i bilen. Tajming kallas det.
 
 
 
 
 
Efter det lagade vi pizza här hemma, sov lite sen stallet. Skrittade ut Helge tillsammans med Emelie på Grande och Lena till fots. Trevligt. Emelie fick bra ordning på Grande trots att hon bara är 14 år =) Well done.
 
Helge var fin också. Jobbade lite sidvärts och han var lätt, fin och pigg.
 
Efter det bjöd jag in mig själv på middag hos mamma och pappa. Det låg kött på grillen redan när jag kom dit. Återigen. Tajming.
 
Har lite att ordna med resten av helgen sen börjar jobbet igen på måndag =(
Egentligen har jag ingen jobbångest.
Jag har mer jag-vill-inte-jobba-utan-umgås-med-Andreas-all-tid-jag-kan-innan-han-flyttar-ångest.
 
Och så lite semesterbilder så här i slutet.
 

Visste du att...

...jag är VÄLDIGT mörkrädd.
...jag har extrem bacillskräck när det gäller offentliga toaletter, dörrhantag till affärer, rulltrappor, etc. Tvättar händerna och öppnar dörrar med armbågen eller handen innanför kläderna tex. Pengar är också ganska nasty.
...jag blir irriterad på folk som särskriver.
...jag är vänsterhänt.
...chips är min drog.
...jag hatar när folk inte passar tider.
...jag starkt ogillar folk som skryter och tror de är värda mer än andra.
...jag inte tål människor som bara skriver "mitt-liv-är-perfekt"-statusar på facebook.
...jag vägrar äta mat från hambugerkedjor. Mc Donalds osv, usch!
...jag äter bara kött, kyckling och sånt om det är ordentligt lagat hemma hos någon eller på BRA restaurang. Mkt viktigt. Vällagad mat är sjukt viktigt faktiskt.
...jag inte dricker varken öl eller vin.
...möjligen rosé.
...min pojkvän har 6 gitarrer, varav 5 el-gitarrer. De hänger på väggen här hemma. Snyggt som tusan.
...av alla människor i världen hade jag helst träffat Bruce Springsteen. Av kändisar alltså.
...jag inte förstår tjejer som spacklar sig som fan VARJE dag. Orka.
...jag jobbat i Sälen.
...jag borde verkligen åka mer snowboard.
...jag varit ridlärare.
...jag har kört flygplan. Under uppsikt av piloten förstås.
...jag endast provred Helge när jag skulle köpa en till häst.
...jag tjatade tills jag fick köpa Grande.
...Daniel Adams Ray har lånat min keps.
...jag tycker Takida är typ världens sämsta band men en av sångarens nya låtar på svenska är bra.
...jag är väldigt sentimental. Kommer gråta floder när Andreas flyttar fast vi ska träffas så ofta vi kan ändå.
...jag får ont i huvudet av att bara åka innanför tullarna i Sthlm. Stress.
...jag har lite lätt klaustrofobi. Känslan att sitta fast/ vara instängd skrämmer mig. Gå på Bruce konsert går bra dock, även om köandet var lite jobbigt.
...jag är även livrädd för att kräkas. Vidrigt.
...gillar att läsa chic-lit samt se serier som Gossip girl, SATC osv men skulle ALDRIG vilja byta liv med dem.
...jag blir väldigt lätt rastlös. Jag gillar att ha mkt att göra.
...jag inte är ett dugg intresserad av handväskor men har alldeles för många skor.
 
Så. Gör någon nångång ett Susanna-quiz har du lite större chans att kamma hem full poängpott nu.
 
 

Packat och klart!

Japp, nu är det klart och bestämt att Amanda Gullström ska rida Helge på Hästliv Siljans clinic för Ted Nätterqvist nästa torsdag! SÅ. KUL!
Amanda är en jätteduktig tjej som har flera fina hästar och tävlar upp till 150. Ska bli jätteintressant att se henne rida Helge och förhoppningsvis få lite bra tips på vägen. Spännande att se vad Helge kan göra med en så duktig ryttare på ryggen. Nu ska de inte göra något spec svårt då det är en unghäst-grupp men ändå.
 
Ted känner Amanda väl då han är hennes hemmatränare och han har även sett Helge förut. Tänk om man hade råd att skicka Helge till Amanda en sväng för att vidareutbildas inom hoppningen. Någon gång kanske, vem vet. Han ska ju inte bli någon hopphäst på hög nivå ändå men vi är väldigt gröna tillsammans även på låg nivå än så länge så lite mer hjälp skulle inte skada.
Time will tell.
 
 
 

Markarbete i Orsa.

Har hoppat Helge nu på förmiddagen. Vi åkte till Orsa och här är övningarna vi gjorde.
 
 
Travbommar på böjt spår.

Studs på rakt spår.
 
5 och en halvan.
 
 
Han var på väldigt på idag. Stark och pigg. Fick sätta honom åt sidan lite i galoppen så blev det lite bättre. Har bytt sporrar så jag vet inte om det är därför. Har ridit med pyttekorta förut. Hur som helst så är det kul att han är pigg och vill framåt.
 
Hade glömt ladda filmkameran så det blir en liten sekvens från mobil ist. Han hoppar mig först ur sadeln sen börjar han med små bock-tendenser =) Knäppis.
 
 
 
Älsklingen var med och hjälpte till. Guld värt! Love <3
Helge skulle också vara med och bära förstås.
 
 
 
Har svängt ihop lite mat och ska lägga mig i soffan framför en film nu.

Tömkörning

Grande tömkörde jag tidigt imorse och j-vlar vad pigg han var! Trippade på som tusan och bara laddade hela tiden. Han busar alltid när man tömkör men idag fick han inte då hans ben ska fortsätta ta det försiktigt. Han stod utan lindor i natt för att få lufta benen lite (lindad dag och natt sen i januari) men benet var tjockare än vanligt imorse så nästa "luftning" får bli i hagen när han kan röra sig och pumpa bort all vätskeansamling.
 
How ever, tömkörde i ca 25 min med några steg trav på slutet och han var så fin så.
 
 
Imorgon får han skritta ut på asfalt 30 min tidigt innan vi åker iväg med häst nr 2.

Ett dressyrpass.

Efter 4 dagars vila var det en Helge som var på hugget idag. Red dressyr på en äng och han var tittig och skulle göra tvärtemot mig första delen av passet tills han blev lugnare och ganska fin.
 
A fotade oss lite och det är alltid lika bra att få se sina fel och brister.
 
Mina idag:
- När jag sitter i traven lutar jag mig för mkt bakåt. Detta pga att Helge har så extrema gångarter så det är väldigt jobbigt och svårt att sitta i traven varav jag "trycker mig ner i sadeln", lutar mig bakåt, spänner mig och sitter ovanpå sadeln ist för i...om ni fattar.
- Tårna pekar ibland utåt, pga ovanstående.
- Axlarna ramlar fram.
-Vilket även blicken gör.
-Händerna. De ramlar omkull, mkt pga att jag har för långa tyglar. Tycker att jag kortar dem hela tiden men sitter där med händerna i magen ändå!
Frustrerande.
 
Galoppen är lättare att sitta i så då blir sitsen automatisk bättre.
 
Ja, ja ni får titta själva =)
 
 
 
 
 
Det är bara att fortsätta träna. Inte blir man då bättre av att inte försöka.
 
Älskar mitt nya schabrak btw. Från Skara Hästsport.
 
Ska hoppa in i duschen sen är vi visst bjudna på middag. Lyx!
Imorgon blir det hoppning för mig och H. Spännande.
 
RSS 2.0