Älskade vän. Kan du inte bara bli bra igen...

foto0228 (MMS)

Älskade vän. Kan du inte bara bli bra igen? Jag önskar av hela mitt hjärta att du ska få vara frisk resten av ditt liv.

Har varit ute och åkt lite räser. Helvete ...

foto0230 (MMS)

Har varit ute och åkt lite räser. Helvete vilken ax den hade den lilla rackarn. Kul kul. Stallet är fixat och Helges ben såg lika hemskt ut. Har hämtat ut medicin idag dock så jag hoppas det blir bättre snart. Har varit en eventuell medryttare och tittat på grande idag, hoppas det blir bra.

Visst är det valborg imorn? Är det något a...

foto0226 (MMS)

Visst är det valborg imorn? Är det något att fira? Var inte det mest när man var 16 det var kul? Om man inte är i Leksand eller Uppsala kanske men nej. Det blir nog en lugn kväll imorn. Kanske cykla och titta på nån kase nånstans bara. Hoppas hästarna och hundarna håller sig lugna när det smälls smällare och raketer. Vad ska ni göra?

Mittenpåveckan.

Den här veckan blir bara värre och värre.
Fick veterinärräkningen från kliniken idag. 6000:- Tackar, tackar. Precis vad jag behövde.
Tur man har Agria. NOT! De kan dra åt _ _ _ _ _ _ _.
Ja ja det var en jävla käftsmäll iaf och det är därför mina älskade stövlar är till salu. Jag måste ju köpa däck för 4000:- också så det fanns inte mycket att göra. Dessutom kan jag ju ändå inte träna så jag lär inte sakna dem på ett tag =(.
Helges ben är jättesvullet. Det syns kanske inte så bra på bilden men det är riktigt hemskt. Svullet både på skenbenet och senan.
Pratade med veterinären idag så nu ska Helge äta Metacam 5 dagar till och benet ska kylas. Min plutt, han var jättesnäll att ta in iaf.
Grande fick vila idag. Han kändes inte så alert igår. Skönt att han fick en vilodag när jag har cyklat både till och från jobbet och till stallet och tillbaka.
Blir minst 2 mil det= Duktig.

Nu säljer jag mina tretorn ridstövlar. Sto...

foto0223 (MMS)

Nu säljer jag mina tretorn ridstövlar. Storlek 37 med extra långa skaft. De är använda typ 10 ggr bara. 3000:- inkl väska. Jag älskar dem men det kan inte hjälpas.

Tog cykeln till jobbet idag. Jobbigt men s...

foto0222 (MMS)

Tog cykeln till jobbet idag. Jobbigt men skönt att komma igång och framförallt vakna till liv.

Idag igen..

Maten står och puttrar (steks) på spisen och i ugnen står klyftpotatis som strax är klart. Är SÅ hungrig! Provsmakade en potatis och kände hur längesen det var jag åt sist.
Sötnöten har rullat köttbullar som vi ska tjocka i oss snart. Jag har faktiskt cyklat till och från stallet plus ridit ett rejält pass på Grande så jag får tom tjocka i mig popcorn efteråt. En underbar tvkväll som denna.
Jag menar: Halvåtta hos mig. Ugly Betty. DHW och Cougartown på samma kväll! Min kväll är gjor. Jag rör mig inte utanför tv:ns räckvidd. Tur det är öppen planlösning så jag kan ta mig till köket och ta tag i disken i pauserna iaf =)
Jag red ju Grande ja. I början var han sådär vårknäpp som han blir ibland. Alltså tycker att han ska bestämma, tar inte skänkeln, inte förän han själv tycker det och då ska man antingen flyga i luften eller kicka, han ska vara boss helt enkelt men idag var han rätt lindrig. Han var fin ibland iaf och det kändes bra men jag fick se det på kort och det såg HELT förjävligt ut! Jag blir så jävla less på att jag suger på att rida. Helge ska få bli körhäst så han slipper bli riden av nån jävla sopa, om han nu blir bra nångång.
Nej- inte på det bästa humöret nej....
Blev inga nya däck idag så jag åkte bil heelt i onödan till jobbet =) Blir cykeln imorn och fredag ist.
Bye

Bläää...

Skitmåndag.. Det har inte hänt något spec dåligt men det började med att jag kom på att jag glömt skicka ett papper som MÅSTE vara inne imorn. Sen var det ju det med däcken. Måste köpa nya och det blir diiiiirt!
Efter jobbet åkte jag först till veterinären och köpte nytt zinkaband och flexlindor, vidare och postade brevet, köpte havre, b-vitamin och mineraler på Granngården, efter det köpte jag ett cykellås och sist men verkligen inte minst storhandlade jag. Jag lastade av skiten hemma, stack till stallet och fixade det. Tog in hästarna och kollade hur Helges ben såg ut under zinkabandet =FÖRJÄVLIGT. Själva skadan, eller där svullnaden satt hade gått ner jättefint, men zinkabandet hade skaft på både fram på benet och bak på senan på stackarn. Känner mig som en skitdålig matte som låtit det bli sådär =( Det åkte av iaf så tvättade jag rent hela benet, smörjde in det och lindade med en mjuk padd och fleecelinda. Han får klara sig utan zinkaband nån/några dagar för det går bara inte att linda på ett nytt. Han är ju faktiskt inte spec halt längre. Jag sprang med honom men det var väldigt svårt att se pga att hovslagarn tog av honom skorna i fredags och han är lite ömfotad på grus, plus att han är så förbannat pigg så han kastar sig iväg i galopp när jag ska springa. Det måste väl vara ett gott tecken iaf.
Har städat ur min skitbil också så jag får plats med däcken efter att jag bytt imorn....
Underbar har lagat mat! Mumma

JAG VILL RIDA!

Hade inte min bil varit röd och snygg hade...

foto0171 (MMS)

Hade inte min bil varit röd och snygg hade den inte varit långlivad. Jag är riktigt sjukt trött på den. Här ser ni ju tex vad jag har att fixa. En Jävla idiot körde in i den i för ett tag sedan men jag har inte hittat nån som kan sätta dit den nya än. Ett hjullager är på vippen att rasa och idag berättade pappa att sommardäcken är helt slut så det är dags för nya. Dessutom är låset på fanskapet dumt i huvudet och en dörr hakar upp sig. Det är kul nästan jämt. Morr!

Tävling!

Jag är med och tävlar.

SkiRock 2010

Vi kom precis hem från Sälen efter en kul helg.
Det har åkts bräda, gåtts på krogen, mysts hemma i stugan och hafts diverse besök av mer eller mindre löst folk.
Det var väldigt skönt att komma bort lite. Längtade efter hästarna dock =) Stugan tjejerna hade fixat var riktigt fräsch och STOR. När vi bott i Sälen förut har vi bott trångt och gått varandra på tårna, nu hade vi eget rum och två bäddar var lediga. Skönt! Dessutom låg stugan mellan HC och Högis så det var bara att knata till och från krogen. Vi var på Högis både fredag och lördag och det var jättekul. Fredagen var nog lite roligare, var på lite mer partyhumör då.

Igår var vi faktiskt i Lindvallen och åkte snowboard. Jag brukar bara åka i Tandådalen/Hundfjället men Lindvallen dög väl för den här gången. A som är nybörjare var skitduktig. Jag är imponerad av den dåren. Helt orädd och efter bara nåt åk kunde han tom svänga. Kul!
Första gången jag åkte bräda igår. Det sitter ju i ryggmärgen men lite (mycket) ringrostig var jag allt.
Jag i mina bästa strumpor som jag ville ha på krogen hehe. Men dock inte hade =)
Törstiga på vägen hem.
Det har varit en riktigt kul helg men det är väldigt skönt att ha kommit hem nu.
Jag ska strax åka och fixa stallet och rida Grande. Helge ska jag borsta och pyssla med, kolla hur benet ser ut. Imorn ska jag lägga nytt zinkaband och kolla hur svullnaden ser ut så får vi se om det blir ett återbesök. Vilket jag tror eftersom att han fortfarande är halt från och till =(
Nu ska jag vila ett tag innan jag orkar göra nåt annat. Blivit lite väl lite sömn i helgen.

Wiiiii!

foto0219 (MMS)

Wiiiii!

Min Helgehäst. Det är väl Fan också att ha...

foto0059 (MMS)

Min Helgehäst. Det är väl Fan också att han skulle bli halt nu när snön är borta och alla underbara sandvägar kommit fram. Jag som längtat så länge att få börja träna honom ordentligt. Meeen har jag väntat 2 år kan jag vänta lite till. Han är värd att vänta på. Idag ska jag rida ett dressyrpass på grande på banan, fixa stallet, följa mamma till tippen, följa stina när hon rider, ta in hästarna och packa inför helgen. Dessutom ska jag komma ihåg att inte glömma packa något, vilket händer 9 ggr av 10.

Sitter och väntar på att vi ska lasta hö. ...

foto0208 (MMS)

Sitter och väntar på att vi ska lasta hö. 25 kgs balar blir det, typ 40 st. Skönt att jag får hjälp att lasta in det. När det här är gjort ska jag fixa stallet, kolla genom Helge och sen ska vi till Gesunda och hämta en snowboard tror jag. Tokskallen ska åka bräda med mig i helgen nämligen. Roligt roligt!

På fredag sticker vi och ett gäng till Säl...

foto0194 (MMS)

På fredag sticker vi och ett gäng till Sälen över helgen. Skitkul! Premiären på bräda för i år. Man får ju skämmas. När jag jobbade i Sälen åkte jag varje dag. Tur det sitter i benmärgen. Här ska åkas!

Då var grande motionerad och klar. Lika bu...

foto0207 (MMS)

Då var grande motionerad och klar. Lika busig som alltid när man tömkör. Helge höll sig i skinnet. Iaf tills jag skulle ta in honom. Jag förstår dock att han är väldigt pigg och bråkig när han inte får röra sig så mycket. Han är inte helt ohalt men det går sakta framåt. Nu tv hela kvällen :)

Mitt sista-rasten-på-jobbet fika :) Glass ...

foto0202 (MMS)

Mitt sista-rasten-på-jobbet fika :) Glass kan man väl aldrig få för mycket av? Har precis slutat jobba och ska hem och hämta transporten inför höhämtning imorn. Sen ska stallet fixas såklart och Grande ska jag tömköra. Om Helge håller sig lugn i hagen. Han är en bomb.

Just another manick monday.

Åh vad skönt att sitta och ta det lugnt en stund!
Efter jobbet åkte jag till stallet och gjorde klart det, fortsatte till mamma och pappa och hjälpte dem med några björkar de sågat ner på gården sen pumpade jag hjulen på cykeln och cyklade hem. Är nog 7-8 km iaf så det var skönt. Ska cykla till stallet och ta in hästarna sen också så det blir en sväng till.
Är inne i ett träningsstim =) Känns bra! Har världens träningsvärk från igår. Love it. Kan knappt sätta mig ner men det är det värt. Härligt att känna att man gjort något.
Bettet halvt på väg ut munnen på stackarn...

Tränat.

Idag har jag varit en hurtbulle på riktigt!
Började med att rida Grande.
Tog hoppsadeln och tänkte bara lalla lite idag när han gått skapligt hårt i två dagar. I början blev det lall också men sen tänkte jag om och jävlar vad fin han blev. Tänk att jag kunde rida honom så bra i hoppsadeln =)
Det var kul, och förbannat jobbigt.
Han är stor, jag är liten....eller klen.
Vi red förbi mamma och pappa en sväng och gick ner på ängen lite sen fortsatte vi i skogen.
Kom hem och var helt slut men då var det följa Stina, Mon Amie och Lady ut i skogen och springa, mockning, packa hö, fixa mat, vatten, ta ner Helges sjukhage och bygga ny sjukhage (han har trampat sönder den han hade) kvar och sen fick jag äntligen åka hem.
Tränade mage och armar hemma sen stack jag ut och sprang lite till och gjorde utfall.
Hemskt duktig! Tom så nöjd att jag skriver om det här. Säkert hemskt ointressant.
Iaf så har jag slöat i soffan sen dess och väntat (och väääntat) på att A ska komma hem och nu har han gjort det.
Ordningen återställd. Dessutom hade han med sig pizza =)


Nu är klockan sent så ska försöka gå och sova. Jobbet börjar ju så hemskt tidigt....zzzzzzzzz

Tävling

Allt om idag..

Efter en lång dag är jag hemma hos mamma och pappa och varvar ner lite. Egentligen har jag inte gjort så jättemycket men tiden har runnit iväg ändå.

Jag vaknade före klockan vid halv nio, åt lite frukost, sprang med hunden i skogen, åkte till stallet och mockade, hem och diskade, vidare till Mora för att köpa betfor samt sola, hem igen så la jag mig i sängen och läste Lipstick Djungle, somnade lite, åt mat, stall igen, fixade hö, vatten inne och vatten till hagarna, red Grande, tog in hästarna, hem, dusch, hit, äta och så hamnade jag här.

Ridningen gick helt okej. Jag tror jag hade lite för höga krav efter gårdagens ridning. Det dög liksom inte att det gick lika bra som igår utan jag ville att det skulle gå ett steg till. Ännu bättre. Direkt. Men man kan väl inte kräva det varken av honom eller mig egentligen, eftersom vi båda är rätt ringrostiga med varandra.

Hur som helst så red jag i skogen (hur underbart är det inte att snön är borta!) och tränade galoppfattningar, tempoväxlingar, att han ska bli kvickare att ta både förhållningar och drivning och att han INTE ska försöka svänga hemåt och studsa som en tok när han inte får det =)
Efter en miljon avsaktningar och fattningar började han lyssna riktigt bra på mig och på slutet fick jag till en väldigt bra samlad galopp.




Innan ridningen fixade jag lite bland mina saker och ska slänga ut lite på Blocket eftersom jag ändå aldrig använder det. Onödigt att det ligger och tar plats. Hur lyckas man samla på sig så mycket saker?
Tänk vad mycket hästsaker och ridkläder jag köpt under dessa nästan 20 år jag ridit.

Helge verkar fortfarande okej i benet men igår när jag lindade om zinkabandet hade han en stor knöl på insidan av kotan? Antingen luras ögat av att han är rakad på det benet eller så är det något som inte stämmer.
Han är inte ett dugg halt iaf och så här ser det ut.




Hurtig.

Ut och springa med vilddjuret.



Dagens ridning.

Red ju Grande idag. Var meningen att jag skulle trimma på banan men Sabina med pålle kom till stallet så red vi ut i skogen ist. Grande blev riktigt fin efter ett tag. Jag galopperade mycket och försökte, och lyckades, bibehålla kort/samlad galopp i uppförsbackarna. Jättebra träning! Galopperade nästan hela vägen hem, skrittade lite sen avslutade jag på banan.
Han är RIKTIGT fin när man väl får till honom och jag satt där och galopperade på en volt och hade en underbar känsla som man inte får ofta på den hästen.  

Min fina gammelman.



Helge däremot var helt galen när jag skulle ta in. Flög runt som en tok, sparkade och hade sig. Kanske dags att börja med hjälm igen när man hämtar honom.

Vet ju hur han blir när han vilat mer än 2-3 dagar. Dessutom i sjukhage. Hoppas bara skadan inte förvärras. Idag travade han dock utan att halta ett dugg så det är ju ett framsteg iaf.

Natti.


Miss you

Hmmm?

Jag vet inte vad jag vill ha för färg på håret längre? Jag trivs bra i mitt mörka hår men nu när det snart är sommar är det ju snyggt med lite ljusare. Hmmm. Hjälp mig =)

Blond?















Eller kanske...

Brunett









Jag tror jag tycker blont är snyggare överlag men att jag passar bättre i brunt?

MAT!

Precis hemma från jobbet och håller på att svälta ihjäl! Har säkert inte ätit sen....11!    ;)
Ska laga bacon och spagetti med lite grädde och ost i. Mumma!
Idag åker A hem/bort till Hälsingland. Tråkigt =( Kommer sakna den dumnöten..Men jag ska vara massor i stallet och så hoppas jag på finväder imorn så ska jag och Sara sticka ut på skidorna en sista gång för säsongen. Ska nog finns lite snö kvar i Grönklitt sägs det. Ska köra skiten ur mig imorn så kroppen kommer igång lite. Måste börja träna mera.
Mat, mat, mat, mat!!

Kortis

Jobb. Stall. Pannkakor. Glass.
Helge blir bättre och jag har lyckats ge honom sprutorna idag igen. Hemskt nöjd.
*Over and out*

Ja!

Har varit en sväng i stallet och ridit Grande och fixat Helge.
Det var en riktig lortgris jag tog in från hagen.


Det var jättekul att rida! Stack ut i skogen och sandvägarna var framme. Så sjukt underbart att det går att rida i skogen igen!
Gissa om det blev galopp där? ;)
Grande skötte sig bra, dock var han väldigt stark på hemvägen som alltid. Red lite öppnor i galopp så han inte kunde dra utan fick lov att sätta under sig ordentligt och samla sig en aning. Det blir lätt att det går fortare och fortare annars om jag bara galopperar rakt fram, han är lite för stark/olydig. Ibland brukar jag göra skritt-galopp-skritt-galopp osv men idag har jag helt galen träningsvärk i magen så alla avsaktningar blev så förbannat jobbiga. Nu blir det lite varva ner framför tv:n sen en dusch och sova. Har blivit sent flera dagar nu så det är dags att sova i tid.
Helge förresten.
Hans svullnad verkar ha gått ner ännu mer och man får ta på benet nu, nästan helt utan protest.
Dessutom lyckades jag ge honom spruta helt själv. Under uppsikt av Lena förstås. Det är läskigt att sticka in nålen för den är så groteskt stor men det gick fint. Helge är ju helt underbart snäll när det gäller sprutor. Han är van efter alla turer till Ultuna. Min hältehäst.
Så.

En vanlig onsdag.

Kom precis hem från jobbet. Ist för att åka till stallet direkt så tar jag det lite lugnt och åker dit sen. Ska ut med Grande i skogen. Ska kolla om det smält undan så pass att det går att rida där. Ridvägarna här är så UNDERBARA! Har längtat heeela långa vintern på att jag ska kunna rida i skogen igen. Vi har bra underlag (ganska hård och fast sand), jättemycket backar, sjöar och vägarna tar aldrig slut! Jag har ridit i de här skogarna i 14 år och jag har ännu inte ridit på alla vägar. Härligt härligt!

Bild-inlägg

Lite smått från ett minneskort.
Jag och A tog en promenad till stallet och fixade Helge. Lindade om benen, kollade svullnaden som faktiskt verkat gått ner liiite. Är ju svårt att se när det sitter ett zinkaband över. Sen hjälpte Lena mig och gav honom sprutorna. Jag HATAR sprutor och vill varken få eller ge nån. Lena är ju sjuksköterska så hon fixade det där galant men på torsdag åker hon bort så på fredag får jag klara mig själv. Hjälp. Dock har A lovat att han kan göra det om jag fegar ur. Helge är väldigt snäll att sticka, han bryr sig inte alls, så det ska nog inte vara nån fara.
Vi gick genom skogen och den hade smält riktigt bra. Blev jättesugen att rida! Hoppas Helge blir frisk fort, för hans egen skull såklart, inte för att jag vill rida. Har ju faktiskt en till häst och jag tänkte ut med honom rejält i helgen.
Gokväll

En liten..

....sjukling i sin lilla sjukhage.

En tur till veterinären.

Det var ingen jättefara med Helge, tack och lov. Vet inte vad jag hade gjort om han blivit dålig igen.
Iaf så åkte jag till jobbet och jobbade en timme i morse sen ringde jag en som jobbar på kliniken så hon fixade en tid till Helge direkt idag. Stina följde mig så åkte vi till Borlänge. Väl där var Helge något bättre än igår och imorse och gick ganska skapligt. Jag tog av zinkabandet och det gillades icke! Han var jättearg och viftade med benet för fullt så han hade/har nog rejält ont stackarn. Iaf så såg de ju direkt att han var jättehalt så det blev röntgen. Han fick lugnande och de tog tre bilder som visade att inget skelett var skadat (puh!). Sen var det dags för ultraljud och de lyckades tillslut raka benet på Helge, efter stora protester och mer lugnande. På ultraljudet syntes att det var rejält svullet och mycket vävnad som inte skulle vara där men inget annat. Alla senor (som syntes, det var något som inte syntes pga svullnaden) var hela och fina.
Veterinären tror att antingen är det en rejäl vrickning eller en infektion som uppkommit av en sticka eller något annat som kommit in.
Hur som helst har han jävligt ont och ska gå i sjukhage 2 veckor, få penicillin (i spruta) och antiinflammatoriskt, men det verkar inte vara någon större fara med min lilla glashäst.

Alltid är det något...

...och den här gången är Helge VRÅLhalt. Vi skulle ju åka och hoppa idag men när jag tog ut Helge på gången såg jag hur han var svullen på kotan h,f fram och det var inte lite heller. Tog ut honom och han skrittade rent, dock halt trav. Lindade honom så fick han gå ut och nyss när jag var där och kollade kunde han knappt skritta =( Älsklingen. Han har ordentligt ont och vill helst inte gå alls. Har lindad zinkbandage och imorn ska jag ringa Borlänge det första jag gör.
Lite bilder från idag och igår.
Nu ska jag tjura över min sjuka häst och hoppas jag får tid i Borlänge imorn.

Hästpresentation!

Har ju lovat en presentation av hästarna och här kommer en av dem.


Grande
Grande var min första egna häst. Han gick på ridskolan i Orsa där jag red och var en ganska tråkig, sur och slö häst. Vilket ju är helt förståeligt. Springa runt, runt i ett ridhus varje dag med mer eller mindre värdelösa ryttare på ryggen gör väl ingen häst överlycklig.
Iallafall så fick jag rida ut Grande ibland när han inte skulle gå lektion och då levde han upp och blev en helt annan häst. Han var pigg, glad och vacker!
Jag började även hoppträna honom en gång i veckan och både jag och han älskade det! Tillslut bestämde jag att jag ville köpa honom. Jag skulle köpa honom och tjatade på ridskolechefen tills jag fick det.
Utan stallplats köpte jag honom den 13 juni och tog hem honom till en kompis på bete. Han gick ute dygnet runt till september och levde livet. Han var lycklig och förvandlades från tråkig ridskolehäst till en underbar häst som var pigg och nyfiken (ibland livrädd) på allt.
Hösten efter flyttade vi tillbaka till ridklubben men som privathäst. Vi tränade hoppning och klättrade uppåt i höjderna. Banor på 130 var inga problem och vi tränade dressyr regelbundet. Den vintern blev Grande halt och jag tog honom till Rättvik och kollade honom. Han hade fått en överansträngning i en sena och veterinären sa även att han hade lindrig hovbroskförbening. Då bestämde jag mig för att sluta hoppa.
På våren hittade jag ett nytt stall i Bonäs som vi flyttade till. Grande fick tre månaders vila så senan skulle läka sen satte jag igång honom väldigt lugnt och försiktigt.
Han fick bli skogsmulle och dressyrhäst och både jag och han var nöjd med det i flera år.
Men jag kom till en punkt då jag började fundera... Jag skulle inte utvecklas av att bara lalla runt i skogen och rida lite dressyr då och då. Jag gjorde dock inget åt saken. Jag skulle inte ha en till häst. Det fanns inte ens i tanken.
Det var innan jag såg annonsen på Helge. Presentation om honom kommer senare.
Nu letar jag iaf fodervärd till Grande. Jag hinner inte riktigt med båda hästarna så han är värd någon som kan ta hand om honom varje dag och pyssla med honom ordentligt. Får se om jag hittar någon som är tillräckligt duktig och seriös för han ska bara ha det bästa, annars har jag honom själv.

Mat å potatiis..

Titta vad god mat vi har ätit!
As:
Min:


Mumma! Vi åt så mycket så vi höll på att spricka båda två. Därför tog vi en promenad i skogen så maten skulle sjunka lite och vädret var ju fint så det var härligt.
Vet inte riktigt vad han håller på med men =)
Skutt

Tävling!

Matilda har en tävling på sin blogg och tävlar ut den här hjälmen. Riktigt snygg är den och det vore ju grymt att vinna den.

Härlig ridtur.

Har precis kommit hem från stallet. Det är så skönt att vara helt klar så här tidigt på dagen. Jag och Stina red ut hästarna längs sjön och genom byn. Helge fick ha hackamore idag igen och det var lite svårare idag än igår eftersom vi skulle trava också. Man fick bromsa, lätta, rida fram, bromsa, lätta osv men jag tycker han förstod det bra för att vara andra gången.
Vi var inte så snygga. Slit och släng grejer och så men man vill ju inte slita på fingrejerna när det är så förbannat lerigt överallt.
Stina red Grande jätteduktigt så han var riktigt fin. Faktiskt ända från början vilket inte är så vanligt.
De fick gå ut i en ny hage efteråt eftersom att deras är så lerig och hemsk. Det var dock inte mycket bättre i den andra heller.
Nu ska jag inte sitta inne längre. Dags att gå ut i solen!

Fredagkväll

Så. Nu har jag tid att skriva lite.
Träningen igår gick super. Eller de gör ju inget avancerat precis utan bara fokuserar på att Helge ska följa tygeltag, ta skänkeln och ta stöd på tygeln. Det är mest sånt för tillfället. Jag red fram honom innan och shit vilken galopp vi fick till! Jag satt i traven på en stor volt, fattade galopp, Helge gick kvar i form och galopperade SAMLAT. Han bar sig själv och höll en lugn, stadig och taktfast galopp utan att öka alls. Det var en underbar känsla att få rida i RIKTIG galopp på honom. Inte bara rakt fram ute i lite för högt tempo. Han var jätteduktig och tydligen starkare än jag trott. Andra varvet var inte lika bra men det är både hans och mitt svåra varv så det får vi träna på. Det finns mycket att träna på och jag längtar tills ridbanan har tinat fram så man slipper åka till ridhus hela tiden.
Man kan inte tro att det är sant när han är så fin nu när man tittar på bilderna från efter operationen.
Det lilla ärret, som inte syns alls längre.
Det är ganska precis två år sedan han blev opererad nu. Ett år sedan jag började skritta korta stunder på honom och nu det här.
Jag är stolt över min tappra häst.

Idag skrittade jag honom 20 min i skogen på hackamore. Första gången jag använt det på honom men det funkade bra. Imorgon ska jag och Stina rida ut en sväng på Helge och Grande och på söndag blir det hoppning för båda två. Bara pluttbäbis hoppning men man ska väl börja nånstans. Helge har hoppat en enda gång med mig som ägare och aldrig efter operationen så det ska bli intressant. Han löshoppar ju bra åtminstone. Marie-Louise är testpilot och jag vet att hon kommer göra ett bra jobb. Grande ska få agera duktig-hopphäst-förebild och springa före med Stina. Ska försöka filma.
Apropå hoppning så var vi iväg med Mon Amie och löshoppade tidigare ikväll. Nu har hon hoppat 130 så det finns inga ursäkter för att inte åka på 3årstest längre ;)

Min snygging.

Dressyrträningen idag.
Har inte haft tid att skriva nåt så det får bli mer imorn!
Visst är han fin?!

Förvandlingen.

Före:
Efter:
Han blev några kilo hår lättare =)
Jag orkade inte rida idag så Helge blev tömkörd en sväng. Jag sprang bakom så han fick trava på lite men jag orkade inte så mycket så när jag kom hem stack jag ut och sprang lite till =)
Imorn är det dags för Annikaträning! Wiiiiiii!

Bilder från hösten.

Nu när jag väl sitter vid en dator jag har bilder på slänger jag in lite från i höstas.


  





























Har mycket mer men det får duga för den här gången. Som ni märker är hästarna och hundarna ett favoritmotiv att fota =) Det är iaf jättekul att ha kvar till sen.

I nästa inlägg ska ni få se något roligt. Före och efter =)

Nu vill jag ha vår! Vi satt och fikade vid...

foto0186 (MMS)

Nu vill jag ha vår! Vi satt och fikade vid grannens vägg i lördags när det var soligt och varmt och det var ju så härligt! Jag vill sola, kunna rida i skogen, ut och fota fina solnedgångar, låta hästarna gå utan täcken, ut och springa utan att frysa halvt ihjäl i början, slippa ha tjocka kläder på sig osv. Jag är så trött på vintern nu så det finns inte. Har varken åkt skoter eller bräda i år och det har nog inte hänt på 10 år. Tråkigt. Men men, får se vad som händer i Sälen på ski rocken. Bla bla. Idag ska Stina rida Grande och jag ska antingen rida eller tömköra Helge lite lätt eftersom han ska bli tränad av Annika i morgon.

Soffsurfare.

Hemma. Och, i soffan =)  Andreas lagar mat och jag latar mig. Vart är världen påväg...;) Igår var det faktiskt jag.
Som sagt så skötte sig M.A finfint i ridhuset. Lite tjurig/inte vet vad hon ska göra, och går emot innerskänkeln men det lär hon sig nog snart. Hon är ju trots allt bara 3. Hon är bättre än Helge på att hålla galoppen genom kortsidorna redan. Meen han har ju fortfarande en hel del catch up att göra. På torsdag är det iaf dags för Annika att rida igen och det SKA filmas OCH funka!
Till sist. En bild jag tog vid hingstutsläppet i Böle.

Stina har ridit Mon Amie nyss och nu har v...

foto0200 (MMS)

Stina har ridit Mon Amie nyss och nu har vi lastat och är på väg hem. Hon matchas för 3års test och det lovande ut! Kul kul. Nu ska jag hem till Andreas och soffan.

Det borde inte vara tillåtet att börja job...

foto0197 (MMS)

Det borde inte vara tillåtet att börja jobba så här tidigt...

Överskott av spagetti.

Nu har jag kokat (för mycket i vanlig ordning) spagetti så det är bara att komma hit för den som är hungrig.

Promenad.

Det blev en promenad innan filmen faktiskt. Gick efter grusvägarna där vi red tidigare idag. Jättemysigt. Det blev väl en halvtimmestur ca och nu skulle A spela innebandy. Fjollsport =)
Vi fick lov att fulposa lite, såklart.
Väl hemma så hamnade jag framför datorn, igen.
Surfade lite på Hammars och fick se lite snygga stallinredningar.
Tänk om man hade ett stort egenritat hus och stall med den här inredningen :love:
Det vore verkligen drömmen att få rita sitt eget hus och stall. Jag vill bli arkitekt, rita hus, planera trädgårdar osv men får se. Blir inget plugga med två hästar iaf. Om jag inte vinner på lotto eller nåt först :grin:
Strax ska jag se Halv åtta hos mig. Det är det enda matlagningsprogrammet jag gillar. De verkar ha det så kul och Helge Skoog är ju klockren. När pojke kommer hem ska vi kolla klart på filmen  (jag lär väl somna igen) sen blir det sängen. Ska ju upp 05.30 imorn :cool:

Lat måndag.

Vaknade i morse av att solen sken in genom fönstret och termometern stod på + 10! Råkade somna om en sväng och helt plötslig var det inte alls lika varmt och det hade blivit mulet. Tråkigt men hur som helst åkte jag till stallet och jag och Stina red ut en sväng runt byn på grusvägarna och förbi sjön där vi tog lite kort.
Helge ser ut som en ponny =P
Grande och Stina.
Helge var helt okej att rida, dock tjurig som ett sto och kickade lite i galoppfattningarna. Jag börjar få pli på honom i galoppen och det blir ju så mycket jobbigare då så han blir förbannad den lilla kraken.
Apropå Kraken så har vi nyss sett andra Pirates filmen och nu är A iväg och hyr den sista. En riktig seg måndag/söndag med andra ord...lovely! Och igår lyckades jag naturligtvis somna halva filmen :D
Imorn är det jobb igen och det känns ju förjävligt! Men man ska väl vara glad att man har ett jobb iaf.
Ska dessutom försöka jobba över nån timme imorn för på torsdag ska jag sluta tidigare pga att Annika ska rida Helge vid 4. Nån som vill följa? =)
Nu ska jag slänga i en tvättmaskin och få av mig hästkläderna innan det blir dags för nästa film. Kanske ska vi klämma in en promenad där imellan nånstans också.

Cowboy

Med gitarrklinkande i bakgrunden hamnade jag i framför datorn en sväng. Imorn är det sista lediga dagen på "påsklovet" men det gör inte så mycket. Jag har haft härliga dagar. Härliga dagar i solen de två sista. Har setat ute vid väggen och solat fejjan idag. Så skönt att solen värmer!
Helge gick ju som sagt super idag. Dock valde vi ju en tråkig dag att åka till ridhus på, idag hade jag mer än gärna ridit ute men jag har tvingat med mig Stina som ska rida Grande imorn så vi hoppas på finväder då med.
Får nog allt se till att skaffa en westernsadel och boots till min cowboy. Han ÄR faktiskt duktig på att rida. Galopperar barbacka tex den token, inte rädd om livet den där inte.
Nu ska jag och "den där" se första Pirates filmen sen kommer jag däcka. Förmodligen redan innan filmen är slut, det brukar bli så.

Träning.

Imorse gick jag upp tidigt och åkte till stallet för att släppa ut Grande och Lady. De andra två fick vara kvar för de skulle jag och Stina åka och träna.
Helge var superduktig hela tiden! Han var duktig att lasta, gick in direkt båda gångerna, han var snäll att rida, han gjorde några jättebra galoppfattningar och traven fick jag till riktigt bra på slutet. KUL! Det märks att det går framåt även om det går sakta.
Stallet är helt klart nu och snart kommer Bollnäs på besök. Det vankas kyckling och kladdkaka. Fast inte tillsammans =)
Tjo

Jag och A var ute på kvällspromenad i soln...

foto0191 (MMS)

Jag och A var ute på kvällspromenad i solnedgången och gick ner till sjön. Det är sjukt fint här. Nu blir det film och mys. Laddar inför imorn!

Har precis varit i Gesunda och tittat lite...

foto0186 (MMS)

Har precis varit i Gesunda och tittat lite på catasstrophy i strålande sol. Blev bara en kortis men jag blev riktigt sugen att åka bräda! Nu är jag och fixar stallet och snart blir det grillat. Mumma!

Mina fina röda stövlar behövdes idag i ler...

foto0185 (MMS)

Mina fina röda stövlar behövdes idag i leran. Det är skönt när snön försvinner men tråkigt med all lera. Vi var ut och red jag stina och hästarna iaf. Helge var riktigt duktig! Speciellt i galoppen. En fattning var väldigt bra. Han fattade nästan från skritt och höll sig samlad två språng innan han ökade lite men ändå var lydig. Imorn blir det lite lätt tömkörning och på söndag ett rejält dressyrpass i orsa.

Träningsfilm.

Jag slänger in en till film på Helge. Det här är för några månader sen då jag tränade dressyr för Annika.

Annika red Helge i söndags och han var så otroligt fin! Hon kan plocka fram det bästa hos honom och ska rida honom på torsdag igen. Då ska jag se till att filmkameran funkar som den tyvärr INTE gjorde i söndags :mad:
Dagens plan för hästarna är att jag och Stina ska rida ut dom en sväng runt byn, eller där det nu går. Skogen går inte pga av all snö/slask. Grusvägarna börjar bli livsfarliga pga tjällossningen och skritta på asfalt med brodd är ju heller ingen hit.
Efter stallet ska vi till mamma och pappa och umgås med dem och några bekanta från Eskilstuna som är och hälsar på.

Testar mmsfunktionen.

foto0005 (MMS)

Testar mmsfunktionen.

April april.

Jag tror inte jag har lyckats blivit lurad idag. Inget jag vet om iaf. Har inte heller lurat någon, än :angel:
Det är grymt skönt med "påsklov" hur som helst. Det känns konstigt att vara ledig 5 dagar i rad men väldigt välbehövligt!
Idag har jag kört in hö på skullen och fixat stallet på förmiddagen så det var helt klart innan vi skulle iväg på kvällen.
När det var tog jag det lugnt hemma bara. Vi bakade en sjukt god sockerkaka, lagade mat, åt och sen var det dags att åka till stallet igen.
Jag, Helge, Stina och Mon Amie skulle nämligen åka iväg och löshoppa. Helge har ju inte hoppat efter operationen så det var väldigt spännande att se om han kunde hoppa efter allt han gått igenom. Och...tja...hoppa, det kan han. Iaf utan ryttare och små höjder. Det visar sig hur det går sen men so far so good!
Glad påsk!

Tillbaka.

Då var det dags igen. Efter lite påtryckningar och faktiskt lite lust att skriva själv så var det dags för en nystart av bloggandet.

Mycket har hänt sen sist både i mitt och hästarnas liv.
Jag bor numer i Bonäs och, tro det eller ej, trivs! Trivs faktiskt riktigt bra. Har nära både till jobb, stall, familj, skog och sjön härifrån. För utom mig så bor det 5-6 gitarrer med tillhörade rockstar i lägenheten också, och lite för mycket kläder.
När jag inte jobbar på en industri här i Mora så är jag på tok för ofta i stallet och åker alldeles för lite bräda.
Foto är en sak jag tycker är jättekul och jag fotar så ofta det hinns med. Jag har fått en del fotouppdrag av både företag och privat personer så vill nån ha fina bilder, hojta till!
Hästarna bor kvar i samma mysiga stall bara nån km härifrån. Helge har blivit 6 år, fortfarande ganska knäpp då och då men riktigt underbar att rida när han sätter den sidan till. Gammelmannen Grande är 17 år, tror ibland att han är hingst och är lika rädd för soptunnan och brevlådorna varje dag.
Mer detaljerat om dem i ett eget inlägg.
Här har jag tänkt att skriva om mig och hästarna först och främst, det är ju trots allt många som undrar hur det går med Helge och vill läsa om och se hans framsteg.
Sidan ska fixas snyggare när tid (och photoshop) finns, till dess får den se ut så här.
Varför jag valde namnet Supersus är för att jag blir kallad det lite då och då och det klingar ju minst lika bra som Blondinbella så varför inte? =)
Det känns kul att börja igen, ska försöka vara duktig med bilder och filmer så det blir kul att läsa.
Bild jag tog i Böle i somras.
RSS 2.0