En lördag morgon.

Helge och Marie-Louise från idag. De hoppade en liten bana på typ 85 cm. Han var inte riktigt på hugget idag. Tog inte framåtdrivningen och bjöd ingenting men jag tror att det är för att inte havren "kickat" in än.
Han har ju vilat en vecka och då tog jag bort havren helt, han fick bara kraften  (han får annars ganska mycket havre) och i onsdags kväll började jag ge honom igen men bara lite sen ökade jag givan och först ikväll kommer han få sin vanliga giva. Dessutom tar det ju några dagar innan havren "tar" så det är nog bara därför. Han gjorde sitt bästa ändå och hoppade allt men kröp inpå några gånger och så.
Bättre lycka nästa gång! Han får några lugna dagar så kör vi igen sen.

Grattis!!! Min älskling fyller år idag! De...

foto0429 (MMS)

Grattis!!! Min älskling fyller år idag! Det firade vi med att jag bjöd honom på en rejäl hotellfrukost på Mora hotell. Vi tog nog av allt som fanns :) Hemskt gott! Efter det åkte vi hem och somnade två timmar till sen åkte vi till stallet. Jag red helge och andreas grande. Vi galopperade och allt. Andreas är så sjukt duktig! Rider barbacka till och med. Idag ramlade han av för första gången dock. Vi travade och så gick det lite för fort så han gled ner i mossan och bara skrattade sen upp och trava igen. Den token. Det gick bra iaf och grande stod still och undrade vad han gjorde där nere. Nu lagar vi Tacopaj och sen blir det inflyttningsfest hos Helena.

Grandebilder!

Längesen det var bilder på Grande. Blir ju mest på Helge eftersom jag rider honom mest.
Ligger helt utslagen i soffan efter dagens stall. Började med att rida Helge vid 10. Idag var han ännu piggare än igår och lite stark. I början travade jag bara på i ganska bra tempo tills han accepterade tygeln. Han försöker komma bort från stödet ibland och springer iväg. Efter halva ridturen ungefär gjorde han som jag ville och då gjorde jag samma sak fast mycket saktare och det funkade skapligt det med till slut. Blev lite galopp också men jag var så vinglig så jag fick lov att korta lädren för att få bättre balans. Han gjorde en bra galoppfattning från skritt, problemet var att det blev fel galopp bara :) Vi kom hem och jag bytte häst och stack ut med Grande istället. På honom galopperade jag mycket och försökte ha honom riktigt kort men ändå luftig och "satt" i sprången. Han var löjligt pigg och jätterolig att rida.
Jag är så otroligt lyckligt lottad som har två så fina hästar.
Efter ridningen gjorde jag klart stallet och putsade tränsen och förbygeln jag använt.
Hade mina jättesköna röda stövlar och mockade i. Hemskt sköna, man kan tom promenera i dem.
Nu ska vi ta tag i all semestertvätt och sen ska vi storhandla. Finns ingenting att äta här hemma.
Förresten fick jag höra två glada nyheter igår.
Evelina ska flytta hem!! Bra där Ejvorhögen
Den andra tänker jag inte berätta! =P

Ligger helt utslagen i soffan efter dagens...

foto0427 (MMS)

Ligger helt utslagen i soffan efter dagens stall. Började med att rida Helge vid 10. Idag var han ännu piggare än igår och lite stark. I början travade jag bara på i ganska bra tempo tills han accepterade tygeln. Han försöker komma bort från stödet ibland och springer iväg. Efter halva ridturen ungefär gjorde han som jag ville och då gjorde jag samma sak fast mycket saktare och det funkade skapligt det med till slut. Blev lite galopp också men jag var så vinglig så jag fick lov att korta lädren för att få bättre balans. Han gjorde en bra galoppfattning från skritt, problemet var att det blev fel galopp bara :) Vi kom hem och jag bytte häst och stack ut med Grande istället. På honom galopperade jag mycket och försökte ha honom riktigt kort men ändå luftig och "satt" i sprången. Han var löjligt pigg och jätterolig att rida. Jag är så otroligt lyckligt lottad som har två så fina hästar.

Yra och häst.

Nu har jag tid att skriva. Hann inte sist så det blev bara bilder. Helge var jättepigg när jag hämtade honom från hagen idag. Trippade bredvid mig och öronen fastspikade framåt. I stallet var han lika trött som vanligt men när jag red var han lika pigg som vanligt =)
Det var underbart att vara uppe i sadeln igen. Testade ett nytt bett som jag köpt på semestern och han verkade gilla det. Inga konstigheter alls.
Red bara ca en halvtimme idag eftersom han stått i en vecka. Testade så att gas och broms funkade i princip. Det funkade =)
Hans trav var lika stor och luftig som jag minns den (haha låter som jag varit borta jättelänge), det är lika kul att rida varje gång och jag är glad att jag har en sån underbar häst!
Imorn ska jag försöka hinna rida båda två. Helge en mer ordentlig tur i skogen och Grande ett dressyrpass.
Nu är det natta. Var på yran nyss förresten, kul!

Bilder från idag.

Det visste ni inte om mig.

Jag har, med hjälp av en gammal hederlig köksvisp, gjort bilinbrott inte mindre än tre gånger.

Samtliga i min egen gamla volvo 240 =) Det tyckte nämligen det var en bra idé att låsa förardörren med nycklarna i och mig utanför (inget centrallås där inte). Gärna med bilen igång och med tjååken ute så den började varva mer och mer ju varmare den blev och stressa mig till ett mindre nervsammanbrott innan jag brytit mig in.

Som en gång en svinkall vinterdag då jag skulle iväg med bilen. Jag låste upp,startade bilen, drog ut tjåken (stavas?) tog skrapan, smällde igen dörren (borde jag inte lärt mig efter att fått bryta mig in tre gånger före det?) och började skrapa bilen.
När jag var klar skulle jag hoppa in och åka iväg men dörren var låst. Såklart.
Eftersom bilen stått på ett tag och tjåken var ute så började den varva och det lät mer och mer som att den skulle lyfta och flyga därifrån. Många blickar riktades mot oss och jag svor lite åt bilen medan jag gick över gatan till polisen.

Först ville de inte hjälpa mig för de var rädda att repa bilen. Haha, jag sa till dem att jag minsann hade låst upp den själv några gånger med en visp och att det var en gammal volvo från 79 så det gjorde inget. Skulle de inte komma skulle förmodligen Mora centrum vara så igentäppt med mina bensinångor att man inte skulle se handen framför sig i tio år framöver. Jag kunde ju inte låsa upp själv eftersom att mina nycklar inkl hemnycklar var i bilen, plus plånboken så jag kunde inte springa och köpa en visp heller. Dessutom vet jag inte hur populärt det varit eftersom jag stod parkerad mittemot polisstationen.

Efter ett bra tag kom de äntligen och låste upp fanskapet.
"Den har visst lite hög tomgång" sa en av poliserna och bilen lät som den skulle explodera vilken sekund som helst.
Jag sköt in tjåken igen, bilen lugnade sig och jag kunde åka iväg, med en halv tank mindre ungefär...

Efter DEN gången lärde jag mig att aldrig stänga dörren med nycklarna i.

Så nu vet ni vem ni ska fråga om ni har en 240 som ni inte kommer in i.

Bollnäs

ÄNTLIGEN!
Efter en halv evighet är äntligen tillbaka i Bollnäs och blir kvar här i två nätter innan vi åker hem till Mora.
Blev 47 mil idag och i husbilen som inte gör mer än 90 knyck typ så räckte det och blev över!

Orkar inte skriva nåt mer nu...huvudvärk, trötta ögon och hungrig som en häst!

Tillbaka i Tibro.

Sist jag skrev var vi i Göteborg och skulle till Liseberg. Vi var där mellan 11 och 17 och hade skitkul! Andreas den token åkte Balder, bergochdalbanan i trä som ser helt sjukt läskig ut! Jag väntade på marken jag. Aldrig att jag sätter mig i nåt sånt där monster.
Bilden tagen från pariserhjulet.

De tog kort på honom i en backe och det såg så roligt ut så jag vek mig dubbel av skratt och började nästan grina. Det var en rädd pojkvän på kortet =) Han köpte det såklart.
Precis när vi kommit in.
På en parkbänk nånstans.
Vi åt på en österrikisk restaurang. Jättegod fläskfilé med stooora pommes och bea.
Och stoooora ölglas såklart.
Det skulle hoppas och dansas i spelhallen. Jag förlorade mot dansgurun A.
Det var en grym dag. Vi gick på 3d"bio". En kortfilm på typ 20 min, blev helt snurrig. Vi åt våfflor och gick spökhuset(!). Jag var livrädd hela vägen och skrek som en 5 åring när de hoppade fram bakom hörnen och skrämde skiten ur mig. Men jag gjorde det iallafall. Vi avslutade med Flume Ride som är hur kul som helst. Man sitter i en urgröpt stock typ och åker upp upp upp sen nerför två rejäla backar i full fart och man blir helt pissblöt.
Pariserhjulet var nog banne mig läskigare dock =P
Efter Liseberg drog vi förbi Varberg och till Ullared. Campingen var nästan full men vi fick en plats tillslut men utan el.
Sov riktigt illa i natt så när klockan ringde vid 6 (man ska tydligen vara i tid när man ska in på Gekås så man slipper stå i kö halva dagen) stängde jag visst bara av den och sov en timme till tills Andreas vaknade. Vi checkade ut och fick ändå stå lite i kö utanför. Väl inne blev det hästavdelningen direkt. Såklart =) Hittade nya transportskydd och lite smågrejer sen lite grejer till lägenheten men inget mer. Tyckte inte det var så himla speciellt där inne. Visst var det stort och så men ingen wow-känsla direkt.
Vi klarade av Gekås på typ två timmar sen åkte vi mot Tibro. Stannade i Ulricehamn och sov i två timmar och kom fram hit nyss. Har precis ätit och resten av kvällen blir det nog att göra så lite som möjligt.
Imorn bär det vidare mot Bollnäs, om vädret tillåter blir det Skara sommarland först.

Liseberg

Från Lysekil igår. Lysekil är en jättemysig stad! Grymt fin med marin/båt tema överallt. Tror alla Sveriges brats hade samlats där den här veckan. I stort sett alla hade vitt, marinblått, rött eller randigt på sig. Andreas passade in väl i sin outfit med andra ord =)
Det fanns båtar för många många miljoner i hamnarna, vi såg en rätt risig ful båt för över 2 miljoner så jag vågar inte ens tänka på hur mycket de enorma riktigt fina båtarna kostar.
Micke och Sofie, som är kvar i Lysekil en vecka, bor i Micke "sommarstuga". Deras sjöbod. Helt sjukt mysigt såg det ut att vara! Jackson är med också, såklart.
Torsdag kväll var väldigt mysig. Först satt jag och A nere på klipporna i solnedgången och han spelade gitarr. Väldigt, film, av oss.
Sen gick jag, Andreas, Sofie och Micke runt hela Lysekil tror jag =). Tog en promenad på 2,5 timme. Mys det också men inte skönt converse.
Nu ska vi göra ordning oss för Liseberg och efter det åker vi vidare mot Varberg-Ullared! =P

Göteborg

Nu är vi i Lindome utanför Göteborg och har nyss sett Alice i Underlandet. Konstig film.
Är skittrötta och ska sova nu så bättre uppdatering skjuter vi på nån dag till,eller två. Det visar sig =)
Liseberg imorn!! NATTIII

Leaving lysekil. Har haft det underbart hä...

foto0422 (MMS)

Leaving lysekil. Har haft det underbart här men nu bär det vidare mot orust och Tjörn sen göteborg. Tråkigt att åka när syster och dom är kvar dock.

Lysekil

Vi sitter i husbilen och myser lite i Lysekil. Är grymt fint här! Ska visa massa bilder sen men har ingen ström till datorn just nu så bättre utdate blir senare.

I trollhättan på junkyards lager! Wiiii!! ...

foto0418 (MMS)

I trollhättan på junkyards lager! Wiiii!! De har rea också!

Den här gången var det min tur att välja a...

foto0417 (MMS)

Den här gången var det min tur att välja affär. Skara hästsport! Tänk om man hade 100 000 att få göra slut på där inne. Hade kunnat gå där hela dagen men vi ska vidare syster och sen åker vi alla till lysekil.

Karlstad-Tibro

Nu har vi landat i Tibro efter att ha gått på stan i Karlstad och badat nånstans i Vänern efter vägen.
Dock vaknade vi ju i Ulvsbyn och packade ihop där..
Vi har haft det riktigt grymt där och rekommenderar det varmt till alla som vill rida western, lyssna på härlig countrymusik och umgås på äkta westernvis i saloonen =)
I Karlstad blev det lite shopping. Ska visa bilder sen men hittade ett Aerosmith oversize linne, grå chinos (HM) och en grå klänning på Monki.
Fikas skulle det självklart göras också.
Andreas hittade två linnen och en vit v-ringad t-shirt. Som jag tvingade honom att köpa =)
Efter vi gått på stan åkte vi till Hööks och köpte en galet snygg förbygel och ett bett till hästarna.
När jag tillslut lyckats slita mig från Hööks åkte vi vidare mot Tibro.
Mellan Kristinehamn och Mariestad hittade vi en jättefin badplats där vi stannade och svalkade oss. Var så sjukt varmt i husbilen!
Nu har vi ätit lite här och ska snart ta en promenad och sen bara ta det lugnt.

Gissa vem som ville in hit? :) Vi är i kar...

foto0416 (MMS)

Gissa vem som ville in hit? :) Vi är i karlstad och går på stan och myser och shoppar lite. Har fyndat riktigt bra! Visar bild sen. Strax ska vi åka till hööks sen vidare mot tibro till andreas mormor.

På en ranch lite utanför Karlstad.

Vi sitter och myser i husbilen efter en lång dag. Kom hit till Ulvsby Ranch lite innan tre och sattes igång direkt.
De hade en jättefin saloon, riktigt western inredd, där vi valde hattar vi fick ha när vi red. Hästen jag fick heter Rocky och är en tvättäkta westernhäst. En paint. Skäck dessutom, hemskt western...igt.
Andreas fick en envis rackare som testade honom rejält i början men Andreas var envisare, visste jag väl =)
Det var en jävla skillnad att rida på westernvis. Inget tryck i benen så länge hästen går i den fart man vill, man lägger skänkeln, vikten och tygeln på motsatt sida man vill att hästen ska svänga, så länge hästen går i form har man hängande tyglar och man bromsar genom att trycka ner hälarna ordentligt, luta sig lite bakåt, säga whooo och ta lätt på tyglarna.
Ganska ovanligt för en "klassisk" ryttare med andra ord men jag tyckte jag gjorde det bra faktiskt. Bara åkte med jag och lät Rocky fixa resten. Vilket han gjorde. Andreas var också duktig!
Jättemysigt att galoppera över ängarna tillsammans!
Vi blir kvar här på gården i natt och har blivit bjudna till saloonen med ägarna och några till ikväll. Kan bli mysigt värre! Ska se till att min huvudvärk försvinner bara. Får skylla mig helt själv när jag ätit så dåligt idag dock.
Hörs imorn!

Wi!

foto0415 (MMS)

Wi!

On the road again. Vi är nånstans mellan m...

foto0413 (MMS)

On the road again. Vi är nånstans mellan mora och vansbro och ska till karlstad. Jag saknar redan hästarna jättemycket! Hur ska jag klara mig utan dom? Ska faktiskt rida idag dock. På westernhästar. Kul att testa det! Blir lätt bildbevis. Vi har både dator och internet med oss så det blir uppdateringar. Usch nu blir jag åksjuk. Hejsvejs

Jag har brutit tummen!

Nä det har jag inte =) Men såväl mosat den. Fixade med ett hinder på hoppträningen idag. Höll tummen på den nedre bommen och vips hade den övre, som satt 3 dm högre upp ramlat ner på min tumme som blev fast mellan de j-la bommarna. Skönt. Helvete vad ont det gjorde och det gör fortfarande helt jävla brutalt ont. Skit också. Svårt att göra allt utan en tumme. Hur som helst så gick träningen SKITBRA för Helge och Marie-Louise. De hoppade bank och allt möjligt och Helge bara skuttar det han styrs på.
De hoppade tom trekombination i pullvermangraven och hoppade in på banan tom utan tvekan. Min tappra lilla älsklingspålleplutt. Ja jag är på lite rosa moln, härom året visste jag ju inte ens om han skulle överleva dagen så från det till det här känns helt enormt stort. Helges första riktiga hoppträning! Det är sjukt.
Jag är stolt över honom så det finns inte! Så okomplicerad, klok och underbar. I början tyckte han att alla hästar som dundrade runt honom var läskiga men vande sig efter en stund och var lika cool som de andra.
Imorn ska jag gå en promenad med honom bara sen ska han få semester en vecka. Det har han gjort sig förtjänt av!

Andreas rattar husbilen mot mora. Den är s...

foto0409 (MMS)

Andreas rattar husbilen mot mora. Den är så mysig så det finns inte! Ingen ac dock men det gör inget. Lite öppna rutor och fläkt så är det lugnt. Direkt vi kommer hem ska jag rida helge ett lätt dressyrpass på ängen inför morgondagens hoppträning. Efter stallet blir det fest och galenskap.

Bollnäs by night.

                       



Jag och älsket sitter med en varsin dator och nördar oss lite i Bollnäs. Husbilen står snällt utanför, fixad och klar. Jag har redan packat det viktigaste: CHIPS! Det är det första och hittills enda som packats. Vi ska se till att packa ordning den i tid hemma sen så vi slipper stresspacka på tisdag när vi ska åka.

Semestern är även den fixad och klar.
Första stoppet blir Molkom utanför Karlstad där vi ska rida westernhästar och bo första natten. Sen bär det vidare mot Tibro, Skara, Alingsås, Marstrand, Göteborg, Lindomme, Varberg, Ullared(!) (är det mitt andra gamlighets-tecken?) och mot Tibro osv hem igen. Blir förhoppningsvis en riktigt bra semester utan att vi slår ihjäl varandra och fint väder varje dag =)
Shopping kommer naturligtvis bli en stor del av resan. Karlstad, Skara (Skara hästsport) Göteborg och sist men verkligen inte minst Ullared. Vet inte vad man ska köpa där bara...inte kläder direkt. Kanske tvättmedel och toapapper? Eller? Kanske ska handla upp en halv årslön som de där konstiga skåningarna på tv gjorde, or not.
Tänk att bara få shoppa en gång per år! Aldrig!



Kapten på MS Husbil blir Mr A Frödis. Han var hemskt stolt och "kärig" (enligt honom själv) när vi testkörde åbäket. Kan nog bli hur bra som helst när vi väl kommer iväg. Ruggigt mysig var den också.
Cant wait!



Jo
det kan jag nog faktiskt för vi har rätt mycket kul att göra innan tisdag också.
Imorn ska vi båda på 40 årskalas hos en av världens bästa människor. A´s band ska spela på festen dessutom. På söndag ska jag storstäda stallet, vilket kanske inte är så kul för stunden men när det är klart är det så skönt att få ordning, i allafall några veckor...dagar. På söndag kväll är det dags för hoppträningspremiär för Helge. Alltså på riktigt!
Marie-Louise har ju hoppat honom 3 ggr förr, allt han har hoppat överhuvudtaget, men på söndag blir det Tusseträning. Första gången han ska springa i grupp med andra hästar och första gången en tränare får se honom hoppa. Ska bli intressant. Blir inte så komplicerat dock. Lite småskutt men mest att vänja sig vid att andra hästar galopperar runt honom osv. Han är ju fortfarande lite bakskygg så det behövs tränas på.

På måndag ska vi packa, handla, skicka kläder som jag sålt, fixa massor i stallet inför semestern så den dagen lär väl rinna iväg av bara farten.

Vad har vi gjort idag då förresten?
Jo...

...paddlat KAJAK! Första gången för mig. Det var skitsvårt först, jag viftade bara upp vatten på mig själv med paddeln så jag tjurade lite och plaskade in mot stranden och så fick Andreas bror dra upp mig sen putta ut mig direkt igen när jag hade tjurat klart och skulle testa igen.
Gick lite bättre då men det var fortfarande läskigt. Ni ser ju hur sjukt stora vågor det var =)



Tillslut sa mina armbågar upp sig (skyller på att jag har både tennis- och golfarmbåge i båda armarna, vilket tyvärr är sant) och att axlarna var lite för klena för sånna där påhitt så på nåt outgrundligt sätt lyckades jag få kajaken att vända och ta rikning mot land, tom på rätt sida sjön...




Vad är väl ett inlägg utan hästar? Det är ju det den här bloggen ska handla om egentligen så jag slänger in lite om hästeriet också.

Så här trött var inte Grande när vi red igår. Helt bananas och jag hade nästan lika dålig koll på honom som förra gången jag och ML var ute och galopperade. Vill inte slita i honom heller ju. Tokfan. Fattar inte hur han kan vara så pigg? Och så sjukt stark. Rider man själv är han så lydig och fin så. Är väl roligare att ut och galoppera med bästis förstår jag. Helge galoppade där framför så lugnt och harmoniskt medan jag och Grande hoppade, studsade och for där bakom.



Men jag klagar inte. Så länge han är pigg och glad är jag glad.

Imorn blir det att gå upp i skaplig tid och åka hem och ta tag i våra sysslor. Jag ska rida, hjälpa min medryttares dotter att rida, fixa stallet, duscha, försöka fixa till mig skapligt (mest tidskrävande skulle jag tro) till festen innan 17. Känner jag födelsedagsbarnet rätt blir det en galen fest imorn.


Nu fick det vara nog för den här gången. Ska se om jag kan lura bort den där herrn från datorn mot sängen ist så jag slipper somna själv med en tidning över huvudet som jag gjorde förr idag =)
Natti!

Mina ufon är ute i sommarhagen och jäser m...

foto0406 (MMS)

Mina ufon är ute i sommarhagen och jäser medan jag fick slita med att fixa stallet klart. Nu är jag nyduschad och på väg till bollnäs för att hämta husbilen som förhoppningsvis ska ta oss på semester till västkusten.

Näää

..tror inte jag vågar sitta här. Det är sjukt mörka moln utanför fönstret.

Ridningen gick bra iaf! Grande var fullkomligt galen och höll på att hoppa ur skinnet men jag hade resurser idag och lyckades hålla honom skapligt. Helge var så snäll och duktig så med Marie-Louise.

                                                                 Mitt långöra.

                                      

Vet inte om det syns men har lyckats bränn...

foto0403 (MMS)

Vet inte om det syns men har lyckats bränna mig igen. Det vet väl alla att solen inte tar när det blåser. Har legat och latat mig vid och i mosters pool och nu ska jag lata mig med en film och datorn i sängen. Semester som den ska vara! Sen blir det rida lite senare.

VILL HA!

Det är så galet frestande att kolla in ridsportbutikerna på nätet nu. Så sjukt mycket nytt och snyggt.

21 augusti fyller jag 25 för den som känner sig manad ;)




  



 

Och Bocaj ridstövlarna men de ska jag faktiskt köpa på riktigt. Resten vill jag bara ha =P


Var förbi stallet och flyttade hästarna fr...

foto0401 (MMS)

Var förbi stallet och flyttade hästarna från beteshage till en "vanlig". De har gått och ätit hela dagen så nu fick det räcka. Nu ska vi till kusinerna på födelsedagsfika.

Onsdag.

Snoozzzzzade hur länge som helst i morse innan jag lyckades släpa mig upp till stallet.
Tog ut alla utom Helge som jag tömkörde på banan. Banan är riktigt bra precis dagen efter regn, annars gillar jag den inte alls. Den blir för gropig och djup direkt.
Iaf så jobbade vi med bommar och han var superduktig! Hade lagt ut tre bommar i en båge, först på marken, som han fick trava över. När han tog yttertygeln ordentligt och travade luftigt över la jag upp dem på en sida så han fick lyfta fötterna ordentligt. Han gjorde det SÅ bra! Riktigt sakta, med häng i steget och bra tryck. Efter det fick han galoppera två fattningar i varje varv, trava och sträcka ut sen var vi klara.

Idag fyller kusin Linnéa år så vi ska gratta henne, sen se när hon sjunger i kyrkan sen...yran?

Vi fick lov att ta en kvällpromenad och få...

foto0395 (MMS)

Vi fick lov att ta en kvällpromenad och få lite frisk luft efter ännu ett åskväder. Hittade en liten krabat på vägen som vi (läs andreas) flyttade på den så den skulle slippa bli mos... Blev ingen ridning idag ändå. När vi väl skulle rida började det åska och regna så vi hoppade över det. Dock hann vi med en sväng till musi och bada innan ovädret. Så sjukt härligt! Det är så klart vatten och helt underbar strand. Bästa badstället ever. Nu ska vi se film..blir tidig morgon imorn då jag ska släppa ut hästarna och rida innan värmen och allt med vingar börjar krypa fram.

Årets åskväder.

Jävlar anamma vad det åskade i natt! Vaknade vid 4 av att det smällde som tusan och blixtrarna lyste upp hela himlen. I början var det bara mysigt att ligga och lyssna men sen när det dånade i hela kommun och hela huset skakade blev det lite läskigt. Tur man hade sällskap! Det lät ju som helvetet brakade lös. Tillslut drog det iväg och vi kunde somna om.



Vaknade för någon timme sedan. Idag ska det städas och mysas inne sen ska jag och Marie-Louise ut och rida. Grande lär väl vara lika tokig som vanligt =) Det är så kul!

Ska skriva vidare på Helges presentation också. Den är redan riktigt lång och jag har inte kommit hälften ens.

Första semesterdagen.




Blev dressyr idag igen på Helge. Tränade galoppfattningar och de satt bättre idag så gårdagens träning gav nog lite resultat iaf. Försökte få honom mjuk och fin i trav i båda varven innan och det gick väl skapligt.


När jag väl kan sitta rak i ryggen tappar jag huvudet ist.. =)



Helge är stark och matte tippar framåt men hade rätt bra känsla i galoppen ändå. Benen är visst på vift också. Mycket att träna på!


Duktigt vänster bak =)


Överlag var han fin. De där förbannade bromsarna stör ju så jävla mycket bara...

Annars idag har vi gått på stan en sväng, ätit pizza, köpt godis och tagit ett kvällsdopp i Musi vilket var underbart!

Tävling!

Ligger i soffan och lyssnar på åskan. Det ...

foto0385 (MMS)

Ligger i soffan och lyssnar på åskan. Det är så mysigt med åska, när man är på behörigt avstånd iaf. Och när hästarna är inne förstås. Apropå hästarna så red jag och Monica i morse vid 9. Inte ett moln på himlen och jättevarmt redan då. Vi red dressyr på en äng och jag tränade galoppfattningar. Några blev riktigt bra! Dessutom orkade han galoppera skapligt sakta på volt. Inga dumheter alls heller. Duktiga Helge. Vi red inte så länge för det var så varmt och massa bromsar. Efter var både hästarna och vi helt sjöblöta så hästarna fick duscha och jag skulle bada. Trodde jag. Jag åkte hem, bytte om och hämtade älsket sen åkte vi ut med båten tillsammans med mamma, pappa, sofie, ida, linnèa och my. Vi la till vid en ö men precis innan vi kom dit började det blåsa och bli kallt så det blev inget bad för mig. Dock för a som plaskade runt med både simfötter och cyklop. Till slut gav vi upp och åkte hem. Sen har vi inte gjort så mycket mer. Tagit det lugnt hemma bara. Grymt skönt med semester!

Firmafest.

Vaknade halv åtta i morse och gick upp och kollade vädret men somnade tack och lov om till halv tio. Blev inte jättesent igår (och framförallt inte mkt dricka) men vi var ändå hemskt trötta.
 
Det blev en del urflippning igår, som alltid på våra firmafester. Låter bilderna tala.















Och så lite bilder på vi som höll oss i skinnet.









Så.
Det var grymt kul, god mat och en massa tok. Precis som en firmafest ska vara. Nu slipper vi varandra i 4 veckor och kommer tillbaka med förhoppningen att alla glömt vad som hände igår.

Det blev ju inget finväder idag så jag och A ska planera semester, städa hemma och sen ska jag och Sofia ut och rida en sväng.
Huj

Det har hänt..

Ja det har det banne mig. Mitt första riktiga ålderstecken (hoppas jag). Jag har lagt ut mina sjukt snygga Converse på tradera för att de inte är sköna. De gör ont att gå i efter ett tag så jag vill inte ha dem längre.
Hallå, för några år sedan klämde man in de stackars tassarna i allt möjligt som fick fötterna att gråta redan innan och man kunde knappt gå på flera dagar efteråt. Nu ska det vara sköna skor, jag säger inte fotriktiga för då är det nog dags att börja fundera på pensionen. Hur som helst har jag faktiskt ett par klackar som är runt 10 cm så jag hoppas de väger upp, dock använder jag dem inte men de finns ju iaf.

De hemska, alldeles, alldeles, alldeles.......underbart fina skorna.


Hur kunde jag skriva ner det där innan jag berättat att jag har semester nu?! Iaf: JAG HAR SEMESTER!! Har inte fattat det än men så är det. Jag ska vara ledig 4 hela veckor. LOVELY!
Vi har lite rolig grejer inplanerade så jag hoppas de går i lås.

Nu ska jag åka till stallet och mocka skit, det får man aldrig semester ifrån =) Hästarna vilar idag och ikväll blir det firmafest.
Håller tummen för finväder imorn för då blir det att åka båt och bada hela dagen.

Dressyr och fullt race.

Är i V för att betala lite räkningar och slänga ut lite kläder på tradera.

Tänkte passa på att visa bilderna på Helge och Jessica från igår. Det gick ju som sagt bra för henne att rida trots att Helge var uppenbart irriterad för alla flygfän. Han är så fin och med mer träning kommer han bli helt grymt snygg och ännu härligare att rida. Det är jag säker på.














Efteråt blev han trött och la sig och sov en sväng ;)...



...nyduschad och fin.




Jag och Marie-Louise var ju ute och galopptränade dagen innan och tog några kort då med. Inte i full galopp den här gången, den hade inte gått. Grande var ju helt galen =)


Mys i Musi.
Mina älsklingar de där två. Plus en till då men han var inte med ut och galopperade =)


När jag är klar här bär det vidare till stallet. Ska fixa där, Helge vilar, Sara rider Grande. Sen ska jag och fixa inför morgondagens fest och sen ramla ner i sängen och hoppas jag vaknar mer utvilad imorn än jag gjort den senaste veckan.
BARA EN DAG KVAR!

Sitter och väntar på min höhämtarhjälp :) ...

foto0383 (MMS)

Sitter och väntar på min höhämtarhjälp :) Vi ska hämta en rundbal helt nytt hö. Fick transporten lagad idag så nu är det bara att köra hö, hästar och vad man nu vill köra i den. Hämtade mammas v 50 från lagning idag också. 5 siffrigt. Kul. Annars så har jessica ridit Helge idag och hon gjorde det jättebra. Speciellt med tanke på att hon fått barn för inte alltför längesen och att hon inte rider så mycket längre. Helge fick sig en rejäl genomkörare på en halvtimme ungefär. Han slappnade av och såg så fin ut på slutet så hon fick nog genom det hon ville för den här gången. Har tagit kort som jag slänger in när jag har internet i närheten. Hoppas vi kan ta ett till pass nästa vecka. Tack jessica! Förutom hästeri så har jag varit kontorsråtta på jobbet idag. Har gjort internrevison. Kul att göra något annat emellanåt, få använda hjärnan once in a while. På eftermiddagen var jag och personalchefen och handlade lite till fredagens fest. Det blir kul! Härligt att det händer så mycket kul under sommaren :)

Mina händer värker! Var ute och galoppträn...

foto0381 (MMS)

Mina händer värker! Var ute och galopptränade hästarna idag och Grande var helt bananas. Jag hade ingen kontroll alls, knappt. Han var jättepigg och förbannat stark. Dressyr och lydnad någon? Helge skötte sig super dock och orkade galoppera ganska sakta med Marie-Louise. Imorn blir det dressyr för honom och en medryttare rider Grande. Nu ska jag fixa klart maten. Potatisen är i ugnen och så ska jag bara ordna nåt mer... Hungrig!

Kom precis innanför dörren hemma. Red helg...

foto0375 (MMS)

Kom precis innanför dörren hemma. Red helge idag och han gick så bra! Tränade övergångar och han gjorde det riktigt bra, och jag red bra. Börjar kunna sitta i traven ordentligt nu äntligen. Han var lydig och jättefin så jag är nöjd. Grande Tömkörde jag och han var galen som vanligt :) hoppade och for som en tok, fast vi bara skulle ta det lugnt. Kul att det är fart i farbror. Lär bli det imorn igen då jag och marie-louise ska ut och galoppera.

Sista veckan innan semestern. Det här komm...

foto0374 (MMS)

Sista veckan innan semestern. Det här kommer vara tortyr! Mest sega veckan på året. På fredag ska vi ha sommarfest med jobbet för att fira att vi äntligen får gå på semester, inte en sekund för tidigt... Efter jobbet idag ska båda hästarna bli skodda, helge ska ridas och så tänkte vi ta en springtur till mamma och pappa och cykla hem cyklarna.

Helgeridning.







Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag menar min kväll igår.
Jag hade tänkt ligga hemma, se en film, äta godis och somna tidigt men hamnade i Borlänge på Peace and Love istället. Jag och Idakusin tog oss en roadtripp för att hämta Stefankusin på festivalen. Blev inte så jättesent, var nog hemma vid halv 2 eller nåt igen och somnade gott.

Bilpose med röda faran.



Får se vad resten av dagen har att erbjuda. Hoppas det slutar regna snart så jag kan rida. Annars blir det tömkörning i skogen och klättring om det fortsätter.
Fast mest längtar jag tills Älsk kommer hem.

Vilken dag!

Har precis landat hemma hos Våmhus nu efter en lång dag. Lång men jätterolig!

Klockan ringde vid 7 och jag åkte och släppte ut hästarna och fixade stallet innan jag körde vidare mot Orsa och hopptävlingar.
Marie-Louise skulle tävla sin egen Hasse och en häst hon tränar i två klasser var. 90, 1m, 1m, 1,10
Det blev 3 av 4 felfria rundor varav en seger i 1m med Hasse. Grattis!



Imse fick hämta rosetten.



Han hoppade faktiskt själv också. Fast han trodde det var 150.



Jag fick agera hästskötare åt Hasse så de skulle hinna med allt. Har borstat, sadlat, tränsat, gått, ridit fram, gått lite till, svampat, vattnat osv. Det är riktigt kul att vara hästskötare på tävling. Iaf när det inte blir helt sönderstressat och jobbigt. En häst räcker liksom. När jag vara hos Louise Haaga hade vi 6-7 hästar att fixa och ha klara hit och dit och det var lite värre.
Jag stannade och såg 1,15 sen fick det räcka. Lite fler bilder från dagen.

         



Sen åkte jag till moster och kusinerna var av en konfirmerat sig. Blev bjuden på paj, fika och tårta. MUMMA! Moster har alltid gött fika att bjuda på. Min ena moster äger ett bageri, min andra bakar jättemycket (och gott) själv =) 
Självklart blev det bad i poolen. Helt galet skönt att svalka sig var det! Älskar verkligen att bada.

Hade lagt till mig med en snygg bränna för dagen.



Haha, snyggt dyk right?



   


Nu ska vi grilla lite verkar det som och sen blir det nog en film och sova. Är helt slut =)




Saknar mitt...



 

Är med marie-louise på tävling. Nästan ing...

foto0369 (MMS)

Är med marie-louise på tävling. Nästan inge varmt alls..men man får inte klaga. Det går hemskt bra för henne iaf.

Ett ordentligt inlägg

Nu är jag hemma hos mor och far och är hundvakt så därför tänkte jag passa på att skriva ett riktigt rejält inlägg om både ditten och datten. Har ju som sagt inget internet hemma för tillfället.
 

Börjar med dagens hästeri då.
Båda hästarna fick vila. De fick gå i sin beteshage och bara jäsa och ha det bra. Dock blir myggen för jobbiga vid 18 tiden så jag plockade upp dem till en bättre hage precis vid stallet så fick de vara där medan jag mockade och fixade. Stallfixet är ju rena rama semestern nu när det är sommar!  Eller vad säger ni? Det är grymt skönt!
Så jag fixade ordning i stallet, plockade reda lite och tog in hästarna.
Det är inte bara att släppa in dem inte. Det ska smörjas sår, bett, lindas ben, osv. Men när jag var klar cyklade jag vidare hit och ska nog vara kvar här i natt med vovve. Mr A är i Sandviken och hälsar på kusin så det spelar mig inte så stor roll om jag sover här. Ska dessutom upp tidigt och släppa ut hästar samt fixa stall innan jag åker på hopptävling i Orsa och hjälper Marie-Louise

ML och Helge från i onsdags.
Coolt schabrak va? Från Catago




Annars har jag inte hunnit med så mycket idag. Var kvar på jobbet till halv 4! På en fredag! Eftersom pappa hade min bil och besiktade transporten (som förövrigt inte gick igenom *morr* handbromsvajer...) så skjutsade Andreas mig till och från jobbet och han slutade senare än mig så jag fick snällt vänta =) 
När han väl kom gick vi på stan en sväng och fixade lite. Pappa var där också och köpte en ny filmkamera =D Den andra ville ju som jag skrev häromdagen inte filma så nu blidde det en ny. Full HD, hårddisk osv. Bra bra!

Resten av helgen ska jag på tävling, konfirmation, förhoppningsvis sola och bada, kanske åka båt, rida och städa ur mina garderober. Jag har så galet mycket kläder som jag ALDRIG använder så det behövs verkligen. Men inte om det är finväder. Då ska brännan bättras på banne mig!
Kanske ska jag hinna med att träna också. Har varit ganska duktig nu på sistone. Jag och Andreas peppar varandra (han peppar mig mest) att ut och springa och man märker så fort vad mycket bättre det går efter varje gång! Det är så kul! Jag har alltid tyckt det varit tråkigt att springa men nu är det kul så det gäller att passa på innan jag tröttnar igen =)

                         

Nu ska jag ta något att äta och titta klart på Så som i himmelen. Usch börjar nästan grina när Alfred blir ledsen när dom kallar honom tjockis ;/ Stackars.

Pippi!

foto0368 (MMS)

Kanske inte syns så bra men nu har jag fått min pippitröja som jag beställde hos en bekants mamma. Sjuukt nöjd! =)

En vanlig torsdag.

Usch vad trött jag är! Bläk.. Är hemma hos mamma och pappa en sväng och lämnar bilen för pappa ska ha den och besikta transporten med imorn. Hoppas den går igenom, jag som köpt nya lampor och allt.

Red Helge idag. Marie-Louise hoppade ju honom som sagt igår så idag blev det en skrittvända på en timme. Dock med mycket sidvärts, halter och tempoväxlingar. Imorn och på lördag får han vila helt. Tror han behöver det. Jag har trappat upp hans träning en del så han får två dagar att ta igen sig och smälta lite.
På lördag ska jag hjälpa ML på tävling i Orsa så det passar ju bra.
 
Hoppas det blir finväder i helgen! Både på tävlingarna och annars för nu är båten ute! =)

                                              
RSS 2.0