Dressyrträning 29/11

Dagens dressyrträning gick super!
 
Värmde upp själv och tänkte på allt det Nina sa till mig i tisdags. Helge kändes fin nästan direkt och jag hade full koncentration på min ridning.
Fick för första gången plocka upp honom i formen idag, efter att han gått i låg form till en början. Det var inga problem att korta honom lite och heller inga problem att lägga ner honom igen, och ta upp igen. Han behöll en bra trav med bra takt och tempo. Jag orkade sitta ner hela tiden men dock tappar jag överlivet ibland när det blir för jobbigt men rättar till det så fort jag kan.
 
Galopparbetet var först lite samma tänk, att han ska slappna av, lång och låg sen plocka upp honom en aning UTAN att han bryter av och alltid ha koll på yttersidan. Sen fick jag rida längs fyrkanten och göra bågar i galopp på långsidorna som lite förberedelse för förvänd och för att stärka galoppen. Även det gick bra! Sista traven var superfin. Han var som gelé och jag kunde vända honom hur jag ville och han följde med mig. Gjorde någon ökning på slutet också, hihi det är för frestande för att låta bli =P
 
Så, avslappnad häst som nog kändes bäst nånsin.
 
Dessutom åkte jag iväg helt själv idag. Lastade själv hemma, bar grejer, lastade ut, lastade där osv. Skönt att han är lätt att åka iväg med. Det är ju inte alltid någon kan följa.
 
Och eftersom jag var själv finns varken film eller bilder men det kanske blir nästa gång =)
 
 
Vackra gråben.
 

Ordbajseri.

Tittar på Bonde söker fru och gråter en skvätt. Nej, haha det gör jag inte. Det är sista valet idag och de jag hejar på har hittills åkt ut. Förutom Miss BigBoobsBlondie förstås. BRA att Klas inte valde henne. Som den äktenskapsmäklare jag är ( har faktiskt tussat ihop flera par) tar jag mig rätten att veta deras eget bästa.
Kanske en ny affärsidé?
Susannas Ihoptussningsbyrå. Får kanske fila på namnet först.
 
Idag tömkörde jag Helge efter gårdagens dressyrträning. Jag är fortfarande på små rosa moln över den. Lärde mig mer på de 45 minutrarna än på mina 21 års ridning, typ. Nej men det var riktigt lärorikt och öppnade mina ögon rejält. Inspirerad är bara förnamnet! Ska försöka tänka på precis allt hon sa på morgondagens Annicaträning.

Åter till idag. Det.Var.Mörkt! Därför är det tur att jag äntligen fått beställa en sjujäkel till pannlampa. Den kommer om några dagar och kommer förmodligen synas från rymden. Då är det bara att vänta på snön så det går att rida också. Stenhårt i skogen, stenhårt på grusvägarna, skapligt på ängarna atm. Vill inte rida på asfalt nu heller då Helge bara har traktbrodd runt om.
 
Emelie red Grande idag samtidigt som jag tömkörde. Hon hade pannlampa och det var nog tur, annars hade de nog hamnat i fel kommun tillslut i mörkret.

Har även slängt massa hö som inte var fräscht. Rundbalar i år är inte att rekommendera.
 
För övrigt så fryser jag ihjäl lite i lägenheten här hemma men jag vägrar ha på ett till element. Det är perfekt sov-temperatur och sov-temperaturen får man INTE ruckla på. 15-17 grader is (is..haha) the shit. Behöver dock installera någonslags timer som gör att det är runt 20-21 när man vaknar. Den där fryslorten jag bor med ibland gnäller ju så förbaskat om hur kallt det är här inne när man vaknar.
 
Nu ska jag duscha sen sova! Om någon inom en mils omkrets så mycket som andas för högt ska jag personligen... inte göra nånting.... men i natt vill jag sova ostört. Tyst, kallt, mörkt och drömma om att det är sommar eller något annat som är trevligare än november. Alltså precis vad som helst.
 
 
 
Oj, det tog lång tid att skriva ner det här märker jag. Bonde tog slut för en halvtimme sen =P
 
Huj, huj.
 
Hemma.
 
 
 
 

Nöjd.

Aaaaaah. Den här dagen är jag NÖJD med.
 
Robotutbildning på jobbet. Mkt intressant, väldigt lärorikt och jättekul på engång. Hur ofta är det så liksom? Nu jäklar kan killarna slänga sig i väggen, jag kan själv =P
 
Fick massage idag. Vi får de om vi vill varannan vecka på jobbet. Hade vridit till höften lite och var dum nog att säga det till massösen som tog i för kung och fosterland och lämnade förmodligen ett gäng frakturer efter sig. ONT! Men nu är det bra, det var nog precis vad jag behövde.
 
Sen har jag tränat dressyr för Nina Jansson. Guud vad bra det gick! Fick jättemycket bra tips av Nina och Helge var jättefin när han väl slappnade av. Ska träna ordentligt på allt hon sa till mig och jag fick flera nya infallsvinklar på saker som jag länge velat få hjälp med. Jättekul!
 
Klev innanför dörren 21,15 och har ätit lite mat nu. Snart en dusch och sen somnar jag garanterat ovaggad i natt.
 
Imorgon fortsätter min lite småhetsiga vecka men i helgen ska jag bara ta det luuuugnt. Can´t wait =)
 
 
 

Vaken natt.

Har sovit jättedåligt i natt och är som en zombie idag. Robotutbildning står på schemat och eftermiddagen är fullspäckad. Kan bli intressant.

Lite allt möjligt.

Fått lite saker fixade idag.
*Beställt Domosedan till Helge som han ska få nästa gång han skos. Bara på prov, se om han kan må bättre under skoning då.
*Klippt Helge överallt utom ryggen och halva rumpan. Det är ingen vacker klippning men det skiter jag i. Han måste få ha päls kvar på ryggen när han har shivering men däremot ville jag klippa virveln, lår osv där han brukar bli svettig.
*Lastat ut allt hö ur transporten. Var dock inte mer än halva kvar.
 
Hästarna fick 20 kg hö ute idag. Vill att de ska ha hö att äta hela tiden och inte gräva i jorden. Hästskrällen. De får mineraler och så så jag tror inte det fattas något utan att de bara letar goda rötter, gräs osv. Tänk om de kunde göra som man säger nångång och INTE tugga på allt inom räckhåll =)
Idag åt iaf Helge upp linfrögeggan direkt utan problem. Den smakar ju knappt men man måste vara skeptisk ändå vet ni.
 
Fick nyligen ett sms av hon som köpte mina hoppstövlar (Tretorn Falsterbo GTX) och hon var nöjd. Kul att höra tycker jag, jag skulle aldrig sälja något som inte är i det skick man beskriver. Köpte mina helt nya och sålde dem för ett bra pris så lyllo henne =P Känns onödigt att ha ett par stövlar man bara "kan" hoppa/rida ut i när det är dressyr jag vill rida. Jag använde dem nästan aldrig anyway.
 
Har glömt att berätta om lördagens trerätters! Det måste ni ju få höra och bli inspirerade av (hehe).
Förrätt:
Rostat bröd med tonfiskröra gjord på tonfisk (WHAT?!), rödlök, äpple, creme fraiche, majonäs och vitpeppar.
Varmrätt:
Köttfärsbiffar med klyftpotatis, egengjord gräddsås, gelé, fetaost och gurka.
Efterrätt:
Då bakade vi bullar! Saffransbullar tom, med mandelmassefyllning. G.O.T.T! Varför bakar vi inte bullar oftare?! Ska minsann ta mig ett par nu efter maten. Hade köpt lingonglögg som vi drack till. Julkänsla på hög nivå! Ska bli mysigt att ta fram alla ljusstakar i helgen.
 
 
 
 
 
 

Skogspromenad.

Hittade Helge liggande i hagen idag. S.U.C.K! Han reste sig dock direkt jag visslade på honom och började gräva och pyssla i gräset (jorden) som jag antar att de gjort innan. Frostgräs + jord = Ont i magen på en känslig häst som Helge.
Vet inte riktigt hur man ska göra... Ge dem 30 kg hö ute så de aldrig ens får tanken att äta något annat? Vill ju dock att han ska få mkt hö inne också så.... Hästar äro omöjliga att förstå sig på.
När i helvete ska de lära sig prata?!
Mitt liv skulle underlätta OERHÖRT!
 
Han får iaf både olja och kokt "linfrögegga" som förhoppningsvis ska ta med sig jord ut igen. Kraftfoder får han inget mer än lusern-mix (grovfoder/kraftfoder) mineraler och rapsolja. Jag. Blir. Galen.
 
Tänkte rida idag men pga detta så gick jag en timme med honom i skogen och Cicci red med på Grande. Pigga och glada hästar. Både klampade direkt i tjärnen vi gick till och drack, plaskade och hade sig. Jag höll mig på land som den tråkmåns jag är. Gå hem i blöta kläder i minusgrader kändes inte aktuellt.
 
Samma tjärn, samma hästar, annan tidpunkt.
 
 
 
Annars har jag hälsat på mor och far. Blev bjuden på mat och så lyssnade vi på musik och skrattade lite åt söta ungar som gör knäppa saker på youtube. A åkte till Sthlm vid elva idag då det visst är någon gitarr-gud i Sthlm som har spelning ikväll.
 
Har en ganska fullsmockad vecka framför mig, vilket är kul!

Lördag.

Klev inte ur sängen förrän 10,30 idag. Underbart med sovmorgon!
 
Red faktiskt Grande idag och Jessica var med på Helge. Fick kämpa ganska rejält med Grande som ville hålla sin egen takt och inte riktigt hänger med i Helges JÄTTE-steg. Tycker det såg bra ut för Jessica och Helge. Kul att se någon annan rida honom. Man ser verkligen från sidan vilket steg han har.
Vi får se vad som händer men tanken är väl att Jessica ska rida honom ibland, kanske träna och vem vet om det blir tävla framöver. Det visar sig.
 
Imorgon ska jag klippa hästarna, igen, och hämta hö, igen.
 
 
Jessica på en annan häst.
 
 
 
 
Som avslutning måste jag skryta om att jag gjort slut på 2696 kalorier på träning de senaste 6 dagarna. Känns bra! Eller jag bryr mig egentligen inte om några kalorier utan det är grejen att jag tränat som känns bra.
 

En rubrik.

Har en rätt bra dag.
Hästarna tog jag ut vid sju och gjorde klart stallet då. Hem för frukost och lite sova sen åkte jag tillbaka till stallet igen vid ett och red Helge i skogen.
 
Han vilade igår och var väldigt pigg idag. Lite roligt att han är så pigg trots att han bara får hö, lusern-mix och lite betfor, plus mineraler då förstås. Han behöver uppenbarligen inte mer. Inte just nu iaf.
Iaf så fick jag börja med att göra lite halvhalter i traven och bestämma mig för att vi skulle hålla mitt tempo, oavsett om jag ville rida lite kortare trav eller mer fram. Trava på framåt är inte något problem direkt, hans trav är to die for när man får till den. Tycker alltid det känns konstigt när jag rider andra hästar, och även Grande, deras trav så liten och kort i jämförelse. I galoppen fokuserade jag på att han inte får dra mig ur sadeln och öka hela tiden.
"Räta upp dig, räta upp dig, håll kvar, håll kvar, räta upp dig, men riiiid ändå", eller något i den stilen går runt runt i min hjärna. Inte helt nöjd men på slutet blev det iaf bättre.
 
Grande tömkörde jag igår. Herregud den hästen fyller INTE 20 vid nyår. Möjligen 4. Helt galen var han =)
Imorgon kommer Jessica så ska vi rida ut hästarna. Hon ska testa Helge lite. Ska bli kul.
 
Maten står på spisen och efter intaget av den ska det handlas ännu mera mat.
 
 

Obehagligt.

Det har ju varit ett jäkla hallå på Facebook om polackerna som är i Mora/Orsa-området. De utger sig för att vara dövstumma och vill sälja tavlor till förmån för sin hjärtsjuka dotter etc. Jag tycker det är lite obehagligt med okänt folk som driver omkring i byarna, sen om de "rekar" eller vad det gör vet jag inte. Man kan ju tycka att om de har ett sjukt barn så borde det finns vård i Polen? Kostar det inte mkt i bensinpengar osv att ta sig till Sverige för att "tigga" pengar? Och har man det så dåligt ekonomiskt, har man då råd att röka? Det finns många frågetecken ang den här "ligan" MEN så länge de inte gjort något olagligt ( vilket de enligt polisen inte gjort) ska man väl egentligen inte dömma dem. Att åka till stugbyn där de bodde och slå sönder deras bilar som några idioter gjort är INTE okej nånstans!
 
Blir så förbannad på folk som har så svårt att veta vad som är rätt och fel. De tycker tydligen att det är FEL att polackerna åker runt och knackar dörr, men det är RÄTT att totalförstöra deras bilar?!
Klart man hade blivit förbannad om de hade snott något för en men...inosent until proven guilty.
Dock fortfarande obehagligt att ha konstigt folk i närheten. Hoppas de sticker snart så slipper både vi och de ha med varandra att göra.
 
 
 
 

Idag:

Backe upp och backe ned.

Har vaknat 5 min före klockan två dagar i rad nu. 05,40 slog jag upp ögonen och var faktiskt pigg!
Släppte ut 3 av hästarna sen mockade jag och fixade tills det blivit ljusare ute och då gick jag en tur med Helge.
Det såg ut såhär:
 
 
Tycker det är perfekt att gå/tömköra hästarna ibland, om det nu när nån som inte fattat det. Skriver det rätt ofta. Klättrar rätt mkt på hösten innan det fryser i marken och då jag vill röra även mig själv kan jag lika gärna gå bredvid. Imorgon ska jag och Cicci rida ut hästarna. Har hittat en väg i skogen som är mjuk. Tänkte att vi skulle låta hästarna galoppera på lite.
 
 

Hurt, hurt.



Innan jobbet idag tog jag mig i kragen och åkte dit tidigt och tränade på gymmet. Körde crosstrainer, roddmaskin sen armar och mage. Körde inte jättehårt för jag vill inte bli för less så här i "början". Kommer nog ändå ha träningsvärk imorgon. Nice! Tänker vara duktig imorgon också och ut och klättra sandbackar bredvid Helge. Två flugor.

Bilder.

Från igår och idag.
 
Klippt häst. Promenad. Tömkörning.
 

Plus och minus.

Lite plus från de senaste dagarna:
 
 
+ Annica ville se lite ökad trav från mig och Helge på träningen i torsdags och sa att Helges trav var bättre än hennes egna tävlingshästs =) Plus att hon sa att om alla dressyrprogram bara innehöll mellantrav skulle vi sopa banan med alla, haha. Hans trav är faktiskt väldigt bra, det gäller bara att kunna förvalta den.
 
+ Igår såg jag en film vars motsvarande bok jag läst för ca 15 år sedan. Boken är den bästa jag NÅNSIN läst och filmen var också bra. Som jag längtat efter att boken skulle bli film. Nästan helg ska vi se 2:an.
 
+ Jag var inte alldeles hopplös på bowlingen i fredags!
 
+ Det gick superbra att klippa Helge idag. Inte för att det nånsin har gått dåligt men ändå. Man får tom klippa precis bakom öronen utan problem. Är nöjd med min klippmaskin också. Det blir inga ränder alls.
 
+ Jag är klar med alla julklappar utom en. Det är någon form av rekord för min del. Jag brukar vara ute i absolut sista sekunden i vanliga fall.
 
+ När jag var och mockade och fixade stallet hade Andreas städat hela lägenheten här hemma <3
 
+ Det verkar som om jag har en tjej som vill köpa mina Tretorn ridstövlar.
 
+ Jag har träningsvärk som satan i benen.
 
Och några minus:
 
- Jag har huuuur mkt kläder som helst att gå igenom. Spara, sälja, slänga.
 
- Jag jobbar kväll i veckan...
 
- A har åkt tillbaka till Sthlm.
 
- Har varit på dåligt humör/ labil hela helgen.
 
- Bilen har tom tank, igen.
 
- Det regnar VARJE dag.
 
 
 

Söndag

Har tagit upp mitt tränande lite igen. Förra vintern tränade jag på gym minst 3 ggr vecka, plus ridning och löpning. Sen dog det ut över sommaren, som vanligt (hejdå magrutor) och nu när man slipper gå i lite kläder då är det dags för träningsmotivationen att infinna sig igen. Lite tvärtom sådär.
 
Sprang igår och har gått ca 1,5 timme idag med hästarna och Andreas i skogen.
 
Helge är efter två vilodagar och en klippning senare som vanligt igen. Pigg och busig, som sig bör. Ska tömköra honom i lite backar imorgon sen rider jag nog som vanligt i veckan.
Ska faktiskt rida ett dressyrpass på Grande också, det var längesen.
 
 

Lördag

Tränade i torsdags. Dressyr för Annica.
Han kändes lite loj så jag ville ha mkt skrittpauser så vi tränade övergångar och att kunna ligga kvar i låg form i övergångarna. Lite varierat resultat men jag är ändå nöjd. Tränade även att ställa honom utåt för att sedan mjukt och fint ställa över honom inåt i galopp. Det är nog det "svåraste" vi har gjort men det gick faktiskt bra.
 
Pga att han inte kändes som han brukar så fick han vila igår och även idag. Kanske tar en promenad med honom imorgon eller så får han vila ytterligare en dag. Han levde iaf rövare i hagen idag så han ser piggare ut.
 
Igår var vi och bowlade med jobbet. Alltid lika roligt att träffa dem efter arbetstid. Jag var faktiskt ganska bra igår. Gjorde 4-5 strikes, några spares och slog två av grabbarna i mitt lag. Hämtade sedan A vid bussen sen lämnade vi fyllskallarna och åkte hem ist. Skönt att vakna pigg och utvilad i morse!
 
Stallet är mockat, hästarna har fått lunch, jag har varit ute och sprungit och nu ska det diskas och fixas lite här hemma.
 

Bönder.

Ja det är skillnad på bönder och bönder.
 
Vi köpte hö på rundbal i somras. Det var lite tveksamt om det skulle bli bra pga vädret (såklart) men vi gav det en chans. Tyvärr blev det dåligt och vi fick lämna tillbaka det mesta och det var inga problem. Bonden har skött det hur bra som helst och vi fick tillbaka pengarna direkt. Sånna köper man gärna av igen!
Idag kollade jag resten av rundbalarna och de var tyvärr också dåliga, men inga problem att lämna tillbaka nu heller, trots den tid som gått.
Så skaffar man sig bra rykte!
 
Sen finns det rötägg. Sånna som vet att vi hästägare är beroende av dem i år och utnyttjar det.
Det svaras surt i telefon, sägs inte mer än absolut nödvändigt, svårt att komma överens om tid att hämta osv.
Som sagt, i år är vi beroende av dem så det är bara att bita ihop och le snällt. Hade det varit "hö-år" hade jag gett personen i fråga en liten avhyvling (förmodligen inte) och köpt någon annanstans.
 
 
Inte alla bönder som ser såhär snälla ut.
 
 

Dagens ridning.

 
 
Syster red med mig idag på Grande. Vi red ut i skogen en sväng men det var rätt värdelöst underlag så det blev mest skritt. Blir så irriterad på hösten! Det får gärna bli snö, jul, nyår sen slutet av mars direkt.
Imorgon får de vila och på onsdag ska jag och Cicci rida dressyr, om det går nånstans. Torsdag är det Annicaträning igen.
 

Klubbtävling i Orsa.

 
 
 
Den stora dagen!
Haha, inget att skryta över men idag har vi "tävlat" och det gick superbra. Han skötte sig verkligen över förväntan och var inte rädd för nånting inne i ridhuset trots att det var väldigt mycket folk där och tittade och många hästar kring honom. Det känns som det absolut viktigaste, att han kan vara lugn i en sån situation. Sen blev vi felfria också vilket var en kul bonus =) Ett till plus var att jag inte var nervös så jag tror det var bra att jag valde en minihöjd så jag kunde koncentrera mig på ridningen och inte höjden. 50 är ju löjligt lågt, det tycker tom jag.
 
Han är ännu lite svår att reglera vilket gör att vi kommer lite fel ibland, som på hinder 2 och 7, men på den här höjden gör det inget.
Vi red fram ute i spöreget på travbanan och galoppera var jättekul tyckte Helge och drog tyglarna ur händerna på mig. Skinnhandskar plus lädertyglar i regn= ingen bra idé. Buspålle. Pigg får man gärna vara dock och lydigheten jobbar vi vidare på.
 
Här är filmen som snälla älsk filmade <3 Verkligen guld värt att du följer på sånna här tillställningar.
 
 
 
När vi äntligen kom hem har vi bara tagit det lugnt. Sett film som jag i vanlig ordning halvsovit mig igenom. Jag är verkligen URDÅLIG på att hålla mig vaken när vi ser film.
Imorgon är det tidigt uppstigande som gäller så snart är det läggdags.

Lördag.

En sån dag, en sån dag.
 
Sovmorgon. De går nog att räkna på en hand den här hösten men idag var en av dem. Låg kvar i sängen till tio vilket är väldigt länge för att vara mig.
Frukost i lugn och ro sen åkte jag till stallet för lite fix och sedan gick jag en timme med Helge medan Emelie red Grande. Skönt att röra sig även om Helge går lite för fort för min smak. På gränsen till att jag måste jogga hela tiden.
 
En sväng till ICA Maxi sen har vi sväng ihop en 3-rätters. Det får nog bli en tradition varje lördag A är hemma.
 
Den här gången blev det följande:
 
Förrätt: Baconlindad sparris, stekt i rikligt med smör och salt.
Varmrätt: Currykryddad kyckling med ris, satay-sås och sallad på gurka, tomat, fetaost och rödlök.
Efterrätt: Kladdkaka med vispgrädde. Älskling gjorde den alldeles själv! Viktigt att påpeka.
 
MUMS!
 
Nu är vi så mätta att jag förmodligen kan vänta till jul för att äta nästa gång. Vi lagar lite för god mat för vårt eget bästa, jag å han.
 
Ska se en film nu sen ladda inför morgondagen, nämligen min och Helges första tävling. Om man nu kan kalla en klubbtävling på 50 cm att tävla =P Man måste ju börja nånstans så why not. Att hästen hoppat 120 med Amanda Gullström är en annan sak. Där får ju inte piloten dödsångest varje gång ett hinder uppenbarar sig i horisonten som är fallet för min del. Grande är jag inte rädd för att hoppa dock. Tänk när vi tränade 130 banor. Det var tider det. Nu är det färdighoppat för hans del och jag och Helge ska bli ett dressyrekipage att räkna med på tävlingsbanan framöver. Eller vi ska försöka få ordning på varandra iaf.
 
 

Dressyrfilm.

Har ridit dressyr på Helgus i Orsa idag.
 
Vårat störtsa problem idag var övergångar från galopp till trav och gå kvar i formen. Funkade inte alls spec bra.
 
Här är en film, hinner inte skriva mer nu.
 
 

SMHN

Har under de senaste dagarna läst mkt om hästars maghälsa, magsår osv och kommit fram till att slowfeeding är nästan ett måste i dessa tider. Hästar är bygda för att äta 16 timmar om dygnet och nu på hösten när det inte finns gräs kvar i hagarna (och finns det kvar är det inte bra för dem att äta då frost-gräs släpper ifrån mig mängder av socker) så får de ju inte möjligheten att göra det, om de inte har fri tillgång i form av rundbal osv.
 
Orsaken till varför många hästar får magsår är, förutom stress och andra uppenbara orsaker, att magsyran i hästens mage börjar "fräta" om det inte fylls på med mat i magen. Att ge hästen mat 3 ggr om dagen är väl typ det dummaste man kan göra. De ska äta i stort sett hela tiden.
 
För tillfället får mina hästar hö 3 ggr ute och 2 inne varje dygn. Helge får sin mat i ett smhn (småmaskigthönät) inne för att få så lång ät-tid som möjligt. Jag fyller det med ca 7 kg och så får han även 3 kg kvällshö som vanligt på golvet för att inte tröttna på hönätet nu innan han lärt sig riktigt hur det funkar.
 
Min plan är att hästarna ska äta ur dessa nät både ute och inne över vintern. På vintern när snön kommit är det ju inte bara bra för dem att äta sakta utan de har sysselsättning längre tid också, så de inte blir uttråkade och börjar tjafsa med varandra ist.
 
 
 
Ju mer man lär sig om hästar ju mer förstår man hur komplicerade de egentligen är och hur mkt mer man har att lära.

A bad day.

Det är inte riktigt min dag idag.
 
Helge var en riktig apa när jag red (han tyckte väl lika om mig antar jag). Jag och Cicci red tillsammans på en äng, det blåste lite och det var ju såklart K.A.T.A.S.T.R.O.F.  Jag blir så trött. Han var ganska fin mellan sina "flippar" och på slutet slappnade han äntligen av. Red dock i en timme, effektivt också, innan han kunde skärpa till sig.
 
Red åttor, 100 000 övergångar, galopp till halt, skritt till galopp osv, osv, osv. Både jag och hästen var helt dyblöta när vi var klara. Sånna här pass man måste få igenom ibland.
Jag älskar honom ändå, fast han är svår. Jag gillar utmaningar och han är verkligen en utmaning. Vi får ha tålamod med varandra helt enkelt. Och glädjas åt de ridpass som verkligen går bra, när man känner sig som en miljon tillsammans. De finns ju faktiskt sånna pass också. Det får man inte glömma bara för att det går "dåligt" ibland.
 
Jag lyckades dessutom dratta i backen idag. Inte från hästryggen utan när jag skulle ta ut Helge i hagen med vattenpirran i andra handen och stövlarna med sporrar på. Sporrarna hakade i varandra och både jag och vattendunk åker i backen med ett brak. Helge blev lite förvånad men fick sedan fullt upp att snatta från höpåsen som plötsligt låg framför honom.
 
Jag skulle behöva sova en halvtimme nu men hinner inte. Duscha och sedan göra mig i ordning för jobb.
 
 
 
Ge mig soooommaaaar!
 
 

Bild

Ja. Kanske ska skicka med bilden också... som dock ville ligga rakt den här gången.

Stövlar.

Säljer mina Tretorn Falsterbo gtx. Storlek 37 med långa skaft. Bra skick och bara lite använda. Har andra ridstövlar jag använder mer än dessa. 900:- Ni får en sned bild.

Skitig!

Någon behöver tvätta bilen.

Brrrr.

När jag kom hem från jobbet igår var det 16 grader inne. Kallt, ja MEN självvalt. Det är sååå skönt att somna när det är lite kallt. Drar över mig två täcken och sover som ett barn. Så slår jag på ett element just innan jag går och lägger mig så är det lite varmare när man vaknar. Perfekt.
Imorse var det dock inte perfekt för då var det -6 ute, varvid ett element inte gör så stor skillnad. 16 grader när man ska kliva upp är inte lika skönt som när man lägger sig.
 
Upp kom jag till slut och åkte till stallet.
 
Släppte ut två hästar och red Helge ett kort dressyrpass på en äng. Fokuserade på rakriktning och att få honom att inte streta eller gå upp ur formen i övergångar och halter.
Samma sak i trav på rakt spår där han kan bli lite stretig och inte ta förhållningen utan mest vill springa vidare. Gjorde övergångar till skritt där han fick lov att gå fram till bettet direkt efter avbrottet och trava igen, skrittade alltså bara några få steg innan övergången till trav. Lät honom galoppera rakt fram i båda galopperna sen gav vi oss. Inte så bra underlag vid den här tiden.
 
 
 

Höstdepp?





Ni får en liggande bild från i lördags, alltid något. Blev en promenad med båda hästarna i skogen idag. En timmes powerwalk, Helge bestämde tempo och då går det fort. Jag och Grande hade väl lite andra åsikter om vad som är bekväm promenadhastighet dock. Skönt för dem att bara ut och gå helt kravlöst ibland. Har en veckas kvällsjobb framför mig och det känns sådääär måste jag säga. Vädret gör sitt. Börjar tro att solen inte längre existerar överhuvudtaget.

Skuttat.

Igår red jag ut Helge och det var en av våra sämta ridturer tillsammans. Nånsin. Vi såg lite folk vara ute och gå i skogen och sen var han på helspänn resten av tiden jag red. Jag blir så besviken på mig själv att jag inte har fått honom att lita på mig än och kunna slappna av om jag visar honom att det inte är farligt. Jag satt och pratade med honom, klappade, låtsades som ingenting, distraherade honom i form av att rida öppna, övergångar osv men inget hjälper. Jag är rädd att han ska få magsår om det fortsätter såhär. Han blir stressad så oerhört lätt och det är så otroligt svårt att få honom lugn igen. Det slår liksom slint. Känner mig som en dålig matte =(
 
Att själva ridningen igår gick dåligt gjorde inte så mkt. Det har gått mkt framåt på sista tiden så ett bakslag var väntat.
Hoppade lite idag. Hela 50 cm. Kanske ska vara med på KM nästa helg och skutta en pytte-klass, bara för att det är kul och för att miljöträna.
 
Helge skötte sig bra idag iaf. Vi var väl båda lite ringrostiga på hinder men annars helt okej.
 
 
 
 
 
Gårdagkvällen spenderades i en stuga i skogen med tjejerna och våra respektive. Åt paj, drack en cider, badade tunna och hade det gött. Trevligt!

Vi nöter på..

Igår: Vi var iväg till ridhus med Grande och tjejerna red lite markarbete. Så duktiga så och Grande gör sitt jobb.
Helge vilade.
 
Idag: Åkte med Helge till samma ridhus. Dressyr som vanligt. Såg på filmen från onsdagen att jag måste rida FRAM mer, inte sitta och fis-rida, så det gjorde jag idag. Tyckte det kändes bra. Måste bara lära mig att hålla mig upprät, vrida om händerna, inte länga ut tyglarna och en jäkla massa annat =P
 
 
 
 
 
 
När allt var klart i stallet sen så skrittade Emelie Grande i 30 min på asfalt med mig i släptåg. Han behövde få gå ur sig lite från gårdagen.
 
Lite mat, tv, dusch, sova sen är det fredag!
RSS 2.0