Stackers miiiiiig..

Golvad. Sängad. What ever it´s called. Hemma i sängen är jag iallafall med en förkylning utan dess like.
Nej då, så illa är det inte. Jag har ont i halsen, hostar lite och är bara jävligt seg.
Tråkigt att inte kunna rida nu när jag är ledig! Grande som har känts fin på slutet. Jaja, det är väl bara att komma igen när jag mår bättre.

Ikväll ska vi till Saras stuga i Blecket och fira in det nya året. Inte mycket till glamour alls och det gillas skarpt!

Jag vill få igång lillpålle nu!! På bilden måste jag påpeka att jag ger Helge så mycket hand jag kan för att han ska ha sin egen balans över bommarna. Det rättfärdigar dock inte min bedrövliga sits men jag kan skylla på det liiiite iaf ;P

Jolly Ball

Hästarna fick en julklapp av syster och det var en Jolly Ball. Kanske främst Helge var den till eftersom han biter sönder allt som Grande har på sig. Både täcken och grimmor. Iaf så är den grymt uppskattad av båda hästarna.
Helge tar upp bollen och viftar med den framför Grande tills han också biter tag i den sen har de dragkamp. Skrattade så jag vek mig dubbel åt dom idag =D

Nyförvärvet.

Nya favvo-schabraket!
Fick det av älsklingen i julklapp och jag tycker det är snyggt! Har varit och tittat och klämt på det många gånger men eftersom jag lovat honom att inte köpa fler schabrak (han tycker visst att de ca 20 jag redan har räcker) så har jag gett fan i att köpa det. Och så fick jag det av honom i stället. <3
Har ett likadant fast vitt med röd och blå kant som också är en favorit. Dessutom matchar båda med min Kingslandjacka =D



Helge ser ut som nedan nuförtiden. Långhårig och överlinjen vi hade kommit en bra bit på har ramlat ner en aning igen. Han har ju stått över två månader nu så det är väl sånt som händer. Är nöjd att han inte fallit ur än, han får hö, korn, mineraler och kalk och håller sig fin i hullet än så länge.



Idag ska jag gå med honom en kortis. Det blir även mitt träningspass för dagen =) Brukar bli helt svettig när jag går med tokstållen. Men jag ska inte gnälla över att han är pigg och glad. Han behöver uppfostras lite bara. Som han har behövt alla år jag haft honom hehe.

Har ont i halsen så blir inga skidor idag. Vilar och tar kanske ett gympass imorn igen. Känner inget från gårdagens pass men det kommer. Det vet jag. Har hållt igång hela förmiddagen men när man väl tar det lugnt sätter träningsvärken fart. Skönt att känna att man gjort något!

28 dec

Hemma igen från ett snödränkt Hälsingland. Var som sagt en jäkla tur att jag har nya pärlan att åka i, en tvåhjulsdriven bil hade aldrig gått. De fick gå och handla mat eftersom att bilarna inte tog sig fram. Sjukt!

Har väl inte hunnit så mycket idag. Fixade stallet, hästarna vilade, och sen blev det ett rejält gympass på nästan två timmar. Härligt! Det bär emot liiiite innan man börjar men sen så är det bara skönt att ta i allt man orkar för en stund.

Blev mycket mage som vanligt, och bänkpress. Tog lättare vikter idag men med fler upprepningar.  Armar och mage är det jag tränar mest men tog rygg, skuldror och ben också. Inte bara träna överkropp som kylskåpsbärarkillarna gör =)

Imorn ska jag och Grande ut på ett ordentligt galopp-pass och Helge ska få bli tömkörd en kortis. Är det inte väldigt kallt kanske det blir en skidpass också. 

Nu vill jag få denne herre friskförklarad och börja sätta igång honom!

Jul-afton, dagen och annandagen.

Har haft en underbar jul med allt vad det innebär.

Firade med familjen, farfar, moster, kusiner och vänner till familjen. Det var riktigt mysigt med massa mat, eld i öppenspisen, trevligt sällskap och en massa julklappar, såklart. Jag är superglad för mina klappar, fick precis vad jag ville ha.

Juldagen började jag med en sovmorgon, en god frukost bestående av left overs från dagen innan och sen tog jag tag i stallet.
Red ett dressyrpass i snön på Grande och han har nog aldrig varit så pigg! Jag skrattade så jag nästan ramlade av när han trippade runt på tå och vägrade skritta. Dock kunde jag använda energin till något bra när jag red. Red galoppövningar med piruett-tänk. Kort, samlad galopp, på bakbenen och ganska tvära korta vändningar. Gjorde några byten och förvänd galopp också men han var så stark för dagen så jag blev inte riktigt nöjd. Grande är ganska pigg på att springa iväg i bytena. Travade några ökningar och åttor som kändes bra. Avslutade med att trava på med långa steg och lång, låg hals på pålle. Godkänt pass och kul att han var så förbannat laddad och pigg!

Helge tog jag en kort promenad med på en kvart. Han kunde inte heller skritta. Det skulle bitas i grimskaftet sen travas iväg för att sedan bli stoppad av mig, backa två steg, släppa grimskaftet och skritta. Sen började det om från början och slutade inte förän vi var tillbaka i stallet. Odåga =) Jag har en del att göra när/om han ska sättas igång igen.

När stallet var klart var det bara att åka hem ta en dusch och iväg på 3 rätters som tjejerna fixat och förfesta inför parkenbesök.
Parken var väl sådär. Skandal att brandlarmet gick TVÅ gånger på en kväll pga rökmaskinen på scen. Första gången fick alla gå ut och stå och frysa 20 min innan det var lugnt igen. Andra gången hände det halv två så då gav jag upp, hämtade ut jackan och väntade tills partyprinsessorna skakat klart sina lurviga.

Efterfest blev det hos Anna med koka, sallad från middagen och fan vet allt. Tillslut kom vi hem till Sara och kunde få gå och sova. Somnade runt 04,30 och 07,00 ringde klockan vilket inte var så kul, alls.

Tog ut hästarna, mockade, märkte att jag räknat fel när jag packat höpåsarna dagen innan och fick packa 16 st. Inte heller jättekul när man knappt somnat innan klockan ringde och var trött som tusan.
Blev iaf tillslut klar, tog en välbehövlig dusch, håret såg ut som jag vet inte vad, och styrde kosan mot Bollnäs.

Här är det så mycket snö så det går inte att förklara. Har nog faktiskt ALDRIG sett så här mycket snö. Det är säkert 3 ggr så mycket som hemma och hade jag inte haft fyrhjulsdriven bil idag hade jag inte kommit fram.
Och btw så älskar jag min bil! Den är så jävla bra i sånna här lägen. Varken Forden, Volvon eller Seaten hade kommit fram hit. Vägarna hinner inte bli plogade, snön vräker ner och bilar med mera är helt översnöade.

Hade lilla Julafton med älsket nyss och fick Bruceboxen som jag så gärna ville ha! Sett en av dvd:erna och jag är om möjligt ännu mer såld på The Boss.

Imorn blir det en sväng på mellandagsrean. Fick pengar i julklapp men ska försöka använda dem till hö, hovslagare och annat dyrt jag har ett betala.

Om mig.

 
                      



Susanna heter jag...
...25 år ung
...bor utanför Mora tillsammans med min knäppa men alldeles underbara pojke.
...har två halvblods valacker som är en väldigt stor del av mitt liv. 6 och 17 år gamla.
...jobbar och står i på en lortig industri =) Dock trivs jag som fisken i vattnet.
...har, förutom hästarna, foto som ett stort intresse. Snowboard, längdskidor, skoter och andra utomhusaktiviteter ligger mig också varmt om hjärtat.

 
   

God jul!

-31,7.

Och vi som skulle ta fina kort med hästarna idag =( Tror inte det är någon idé. Blir ju inte så fint om de har täcken på sig och utan får de faktiskt inte vara just nu. Inte ens några minuter. 

Ja ja, det får bli en annan gång. Det blir så lite utomhusaktiviteter som möjligt idag. Hästarna får gå in innan Kalle börjar och i den här kylan tror jag inte det är något minus. 

Kanske man ska följa syster och Micke till solen imorn ist ;)

God jul från mig och hästarna. Frys inte fast i jul och kör försiktigt!


Efter stallet åt jag lite frukost och stac...

foto1142 (MMS)

Efter stallet åt jag lite frukost och stack till gymmet och körde stenhårt nästan två timmar. Duktig :) Hittade en klockren (hoppas jag) klapp till syster och sen hem och klä granen. Då fick jag äntligen julstämning! Härligt. Hann med att pussa på älsklingen lite också som kom på blixtvisit från julfirande i bollnäs. Nu är det god natt :)

Idag har jag varit flitig som bara den! Bö...

foto1146 (MMS)

Idag har jag varit flitig som bara den! Började med att åka till stallet lite efter halv 8. Tog ut två hästar och motionerade mina. Helge blev Tömkörd en kvart ca. Mest för att han skulle få göra nåt annat än att gå i hagen och för att jag var så nyfiken på att se om han fortfarande var halt. Medan han fick värma upp hade jag nog 200 i puls för att jag ville så gärna veta hur det såg ut. Han fick bara trava ett halvt varv åt båda hållen och jag kunde då inte se nån hälta. Skönt!! Grande red jag ut i skogen en rejäl galopprunda. I början lät jag honom bara galoppera på i ett ganska bra tempo sen när han blivit ordentligt varm gick det att få lite pli på honom. Andra halvan av turen var jag riktigt nöjd med. Red med två ländtäcken för att hålla gammelmannen varm.

Helt slut och sitter i soffan. Efter jobbe...

foto1112 (MMS)

Helt slut och sitter i soffan. Efter jobbet fixade jag stallet och sen blev det 1.5 timme gym. Bänkpress, massa mage men även ben och rygg. Skönt nu efteråt men jag kommer ha riktigt ont imorn, känner redan av träningsvärken. Fint Helge har gjort va? På bilden alltså. Grande har nog inte ett enda täcke som är helt längre.

Passet på Grande gick riktigt bra. Fick kä...

foto1133 (MMS)

Passet på Grande gick riktigt bra. Fick kämpa rejält för att få ut honom till yttertygeln i höger varv och han var lite stark men annars var han fin. Tränade förvänd galopp vilket jag gör ganska ofta. Det är otroligt lösgörande och även stärkande. Idag lyckades jag med en hel volt åt båda hållen och några språng inåtställd i båda galopperna. Travade av i låg form och lite längre steg och hade en väldigt mjuk och fin häst på slutet. Jag var helt slut och hade en sprängande huvudvärk när jag var klar så Helge fick bara bli borstad och lindad. Nu ligger jag ihopkurad under en filt på soffan och ser på tv och tänker fortsätta så hela kvällen.

Dagens hästeri.

Idag ska jag tömköra Helge för första gången på väldigt länge. Det blir bara rakt fram på en väg och vända i 20 min för att han fortfarande ska vila till nyår. Mest för att han är så pigg och dryg att gå med och jag orkar inte ta den diskussionen idag ;)
Grande red jag ett kort men intensivt dressyrpass på igår i snön och det blir lite fortsättning på det idag. Egentligen skulle jag vilja rida ut men Helge måste hålla sig lugn i hagen så jag håller mig i närheten av gården. 

Kanske uppdaterar lite sen. 


Inget speciellt alls..

Jag har varit riktigt dålig på det här nu. Att blogga. Har väl inte haft varken lust, tid eller något roligt att skriva om egentligen.

Blir inte så mycket mer än jobb och stall på dagarna. Tränar ibland osv.


Ikväll ska jag bara ta det lugnt. En kort tripp till Älvdalen bara sen blir det ladda inför morgondagen då det är julfest på jobbet =)


En löshoppningsfilm på Helge från april och en från en träning i januari.
Märks det att jag vill igång med honom igen? =)




Viiiiiill!

Vill rida Helge nu. Vill bara sätta igång honom och träna dressyr allt vi orkar!

Här är på träning i april då han fortfarande var ganska klen och tyckte det mesta var jobbigt.






Tråkigt att börja om från början. Igen.

Var ju ute och åkte skoter i söndags i det...

foto1111 (MMS)

Var ju ute och åkte skoter i söndags i det underbart fina vädret. Vill ha riktig vinter här hemma också, inte bara kyla. Blev 8 km skidor idag iaf. Gick jättedåligt i början men sen bättre och bättre. Hoppas på träningsvärk imorn!

Igår fick Helge sista sprutan och hans knä...

foto1132 (MMS)

Igår fick Helge sista sprutan och hans knä ser mycket bättre ut. Är bara själva träffytan som är svullen nu, dock är det hårt så det kanske blir ett överben. Ett till till samlingen. Borstade och fixade med Helge igår. Han är lite tjurig av sig just nu så ville fixa lite extra så han inte känner sig försummad :) Om det blir varmare framåt eftermiddagen idag ska jag åka en mil skidor, annars kanske det blir gym eller inget alls :p

Tog mig tid att mysa med hästarna idag. Gr...

foto1127 (MMS)

Tog mig tid att mysa med hästarna idag. Grande stod och var jättemysig och Helge var lugnare än vanligt att försöka mysa med. Red inte idag men ska rida Grande imorn. Idag fyllde jag spån och pysslade i stallet mest. Helgen som gick har varit hektisk. I lördags jobbade jag först sen åkte jag till granngården för att köpa lite fodertillskott till hästarna. Tog hand om stallet sen lastades skotrarna inför söndagens tur. Vilken var helt underbar! Vi åkte hemifrån 8. Satt på skotern halv tio och körde nästan oavbrutet till lite efter tre. Sjukt kul men det var lite för lite snö så det blev skumpigt ibland. Åkte med tre killar som körde som dårar så jag hade svårt att hänga med. Körde fast 4 ggr, lyckades ta mig lös en gång själv iaf :) Lyckades välta en gång också och höll på att få skotern över mig men det gick bra. Har väl lärt mig rulla undan efter alla gånger jag ramlat av hästarna :) Var på mysigt luciafirande igår. Kusin var lucia och hon var så fin och sjöng lika vackert som alltid. Dusch och sen vill jag sova.

Lilla nyförvärvet pussar på Helge. Så sjuk...

foto1092 (MMS)

Lilla nyförvärvet pussar på Helge. Så sjukt söta! Veterinären var ju och kollade Helges broddspark igår och det var nog ingen fara. Dock så var det ju nära en led så därför ville han sätta in antibiotika och antiinflammatoriskt. Sagt och gjort. Nu ska jag ge sprutor varje dag. Huvva!

Tar det ALDRIG slut?

Va fan ÄR det här? Helges knä ser nu ut som en fotboll på kortison och det är riktigt varmt. Baksidan är fortfarande "torr" så det är ju bra iaf. Såret efter brodden sitter mitt på framsidan och det var enligt veterinären "bra" då senorna skyddar skelettet där. Dock kan ju någon senskida blivit infekterad osv så imorn kommer distriksveterinären ut ( supersnälla Martin fixade en tid till mig) och ska ta en titt och skriva ut antibiotika och kanske även antiinflammatoriskt.
Behöver jag säga att jag är less?


Ska jag ha honom på box 24/7?
Inte låta han och Grande gå tillsammans i hagen?
Klä in honom i ÄNNU mer skydd?


Nej det här går inte. Vet inte hur länge till jag ska ha råd att betala många tusen i veterinärräkningar varje månad.
Man börjar ju som sagt tro att det är ett skämt, att jag drömmer, att det är sabotage. Sån här otur KAN man ju bara inte ha. Hans operation har ju liksom täckt veterinärkostnader, konvalicens och smärta för all evighet kan man tycka.

Grande blev riden av medryttare idag och Helge fick såklart vila. Vill inte gå med honom när knät ser ut sådär, även om han inte är halt alls varken i skritt eller trav.

Efter stallet åkte jag och mötte upp ett styck kollega vid skidstadion så åkte vi 6 km skidor. Första för säsongen och hjälp vad trött jag blev! Riktigt skönt nu efteråt, dock har mina armar sagt upp sig, men vem behöver sånna?

Har nyss ätit lax med rosépeppar, kokt potatis och en egengjord kall fisksås som älskling lagat tills jag kom hem.
Jag har det bra jag, med den biten iaf =)






Världens finaste lurv! Vill aldrig vara ut...

foto1084 (MMS)

Världens finaste lurv! Vill aldrig vara utan honom.

Tisdag.

Sen jag sist skrev ordentligt har jag hunnit gymma, rida, jobba osv.

På gymmet körde jag ben, mage, rygg, armar.
Ben: 70 kg benböj * 50 ggr= Duktig =)
Mage: Sit-ups 2 min * 4 + plankan.
Rygg: Rygglyft * 20 fick räcka. Ont.
Armar: Massa upprepningar med 5 kg hantlar + bänkpress 20 kg. Haha bara stången väger 20 kg så det är inte mycket precis =) 

Har redan fått ont i "bänkpress"musklerna. Ingen övning jag är van vid direkt. Imorn ska jag nog åka skidor. Premiär för i år. Sjukt kul! 


Idag efter jobbet har jag ridit Grande. Han var pigg och stark men rätt fin ändå. Var så kallt så jag red inte så länge. Tränade byten på åttvolt och förvänd galopp. Man måste vara riktigt stark i sitsen för att få honom att inte byta. Helst byter han själv så fort man ställer om. Det blev ett kort men intensivt pass i -18. Hade klätt mig efter väder så jag frös inte något alls.

En stoooor militärjacka håller en varm i kylan.



Helge fick en broddspark på knät igår. Typ det värsta jag kan tänka mig för att världens bästa, bästa, bästa ponny som jag hade hand om många år förut fick knät avsparkat och fick tas bort ;( För Helge verkar det inte tagit så illa. Han är rejält svullen men jag la på kyllera igår så det hade gått ner en aning idag. Han är inte halt, varken i skritt eller trav så det känns bra. Dock kan det ju krypa fram någon skit senare >/


Han bråkar så med Grande i hagen så han säger väl ifrån ibland och den gången hann han inte undan.
Tre sönderbitna täcken, två grimmor och idag hittade jag Grande grimma på backen. Antar att Helge slitit av den.
Skurk! Men jag förstår honom också. Han har nog skittråkigt.




Man börjar ju tro att det här är ett skämt..

foto1087 (MMS)

Man börjar ju tro att det här är ett skämt..

Grande nästan redo för en tur. Vet inte hu...

foto1079 (MMS)

Grande nästan redo för en tur. Vet inte hur jag ska tolka hans ansiktsuttryck? Laddad? Uttråkad? Livrädd? Glad? Det är hans grej det där, att dra upp nosen i tid och otid :)

Vila på helgen?

GAH! Jag är helt slut! Har varit igång sen 7.30 och det är väl ingen sak egentligen men det var typ samma igår så nu är jag trött! Det blir semester att jobba imorn =)

Var i stallet strax efter halv åtta och var klar halv tolv. Då hade jag släppt ut hästar, borstat och gått med Helge, mockat mina boxar, spånat, bytt vatten, fixat kraftfodret, lindat upp lindor, sopat, packat hö och ridit Grande. 

Det sistnämnda gick förvånansvärt bra!
Blev ingen tur i skogen som planerat utan jag tyckte det passade bättre med dressyr på ängen.
Skrittade fram och värmde sen upp med galopp på rakt spår i lätt sits. Att galoppera innan traven passar Grande utmärkt då han måste få köra igång bakdelen ordentligt, driva på och få under sig bakbenen.
Väl uppvärmda (jag hade för mycket kläder i vanlig ordning, men så frös jag inte heller!) började jag lägga in stora volter i galopp med avbrott till trav, rida fram, göra halvhalt och fatta galopp igen. Det bästa sättet att stärka galoppen är ju fattningarna. Om man får till dem bra och väl "under sig". Han kändes så mjuk, fin och lydig att jag vågade mig på att göra byten på rakt spår. Han var lite för stark men vi lyckades med några riktigt bra och det är jag hemskt nöjd med. Att byta galopp på rakt spår tycker iaf inte jag är det lättaste. Avslutade med att trava stora serpentinbågar och länga ut tygeln en bit.


Efter stallet åkte hem, slängde i mig lite frukost, tog kamerorna och åkte vidare mot Tomteland och fotade häst och släd-ekipage. Nån slags reklamgrej. Ska ta mig en titt på korten ikväll och se om det blev nå bra. Var så kallt så jag kunde inte riktigt titta igenom bilderna på plats.

Nu ska jag ta igen mig en sekund sen förbi stallet igen.




Längtar tillbaka till sommaren och Lysekil...


Vintern som den ska vara.

Kom precis hem från stallet. 

Hämtade spån på förmiddagen. Tio säckar som vi packade själva. Får se om man kommer undan lite billigare om jag har tur.
Sen hem och så red jag ut Grande i skogen med Stina och Mon Amie. Riktigt härligt med en galopp i snön på pigg men väldigt mjuk och fin häst. Han var lite stark emellanåt men mestadels väldigt fin att sitta på. Hade inga spec krav idag utan var mest en mystur i det kalla, jättefina vädret. 










Vintern som den ska vara! Lite mer snö hade dock inte skadat.

Lagar lite mat nu sen ska hästarna in och jag ska vidare till mamma, pappa, syster och 3 mer eller mindre galna hundar =)

Med 20 lager kläder så...

-19,2 och jag MÅSTE rida idag.
Kommer få ha så mycket kläder att en lyftkran får slänga upp mig. Händerna är värst så hittar jag inga tumvantar kommer nog fingrarna ramla av.
Ska hämta spån först så då hoppas jag man får upp värmen lite.



Fotat av mig i Bonäs för nåt år sedan.

Inte mycket.

Har fastnat framför datorn med musik igen.

Har inte hänt så mycket idag.
Jobb.
Stall.


Back to the music.


1 dec.




Har både fixat stall, gymmat och ätit efter jobbet. Körde gym lite mer än en timme och det var så skönt! Tränade både mage (viktigast, såklart), armar, ben, rygg och rumpa. Imorn ska jag banne mig ha ont överallt, så de så!

Elin red Grande barbacka i skogen idag och Helge vilade. Imorn ska jag ut och gå med honom en sväng.
Han tycker inte att det är kul alls att inte bli riktigt motionerad. Blir en riktigt mysdag med honom i morgon. Idag när jag var och fixade med Grandes täcke gnäggade han till mig och var inte alls nöjd förän jag kom och klappade på honom ist. Sötnöten =) 

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch sen blir det nog soffan resten av kvällen. Bra tv-dagar de där onsdagarna.
RSS 2.0