Vår?

Ännu en vecka har gått.
Vad har hänt? Tja....vi har fått jävligt mycket snö. Det har hänt, och det är förstås skittråkigt. Vasaloppet gick av stapeln i söndags och det betyder att på måndagen ska ALL snö vara borta. Varenda flinga. Det händer såklart aldrig men när Vasalopps-veckan är avklarad är det vår tycker vi Morabor. Finns förstås några dårar som vill åka skoter ett halvår till men det kan dom åka norrut och göra om ni frågar mig. 
 
Pga all snö, töväder och föregående glansis så fick hästarna några lugna dagar när jag jobbade kvällsskift. Lyckades tömköra Helge ordentligt i onsdags iaf. Gjorde små, små övergångar mellan skritt och trav med lite piaff-tänk. Han orkar ju inte piaffera förstås och är inte samlad nog men han behöver blir lite kvickare och kortare i sitt steg så det är ändå bra träning. I början travade han iväg stort men sen fattade han vad jag ville. 
 
Igår var vi i ridhus men det gick inte bra med den uppladdningen vi hade. Travade lite bommar och så men fick honom aldrig helt avslappnad. Sen blir man lite frustrerad när man har årets tålamod och hästskrället ändå blir rädd för hörnet som han sett 100 000 ggr och INGEN av gångerna har det attackerat honom. 
 
På kvällen igår tog jag med mig Grande och joggade 40 min. Orkade inte rida. Hur man orkar springa men inte rida vet jag inte men jag kom hem fortare iaf haha. 
 
Idag tog jag nya tag med Helge. Andades, räknade till tio och pressade honom inte förbi saker han var rädd för utan skrittade och låtsades som inget. Pratade, klappade, mjäkade som en annan hönsmorsa men gör det att han slappnar av lite mer får jag väl göra det då. Han är en känslig själ den där. På slutet när vi travade satte jag lite mer press och kände att han var på väg att arbeta mer korrekt men då var vi nästan hemma så vi vände bortåt igen och då slappnar hela hästen av och blir hur fin som helst. Logiken i dessa djur är obefintlig. Vände hemåt igen efter ett tag och i skogen när vi skrittade av fick jag honom ordentligt mjuk åt båda håll. Knasgök.
 
Annars har jag gymmat några ggr i veckan och idag åkte jag 1,2 mil skidor. Trodde jag skulle dö när jag kom fram till Eldris för jag åkte på som bara den, men jag orkade åka tillbaka också och för första gången på länge hade jag bra teknik och kunde få lite tryck i åkningen, vilket var kul! Imorgon blir det vilodag för träning för mig så kör jag med pt-gruppen på måndag och onsdag. Hur bra är det att jobbet tillhandahåller sånt? Superbra! Man tar jag aldrig i så mkt som när nån galning står och gapar på en, man törs ju inte annat. Vi är ett roligt gäng och alla kämpar och kör järnet efter egen förmåga.
 
Nu har det inmundigats mat och potatis och så bakades det en cheesecake som säkert är hur god som helst. Hade receptet lästs innan bakandet startade hade de där 5 timmarna i frysen kunnat dra åt helvete och något snabbare bakverk fått följa hem från Maxi. Men men, den som väntar på något gott osv. Blir Daim-cheesecakes-frukost imorgon kan jag lova. 
 
Kollade faktiskt på Melodifestivalen (Mello är det töntigaste ordet som finns) nyss och nån Frans vann visst. Laid back liten halvbritt som såg ut som Chris Sörmans lillebror och hade platsat på vilken snowboard eller skateboard som helst. 
Har nog inte en sportmössa i Europagrejset men Sverige har väl ändå inte råd att anordna skiten två år i rad. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0