Bra känsla.

Igår red jag ut Helge tillsammans med Emelie och W. Vi red genom byn och upp i skogen på en lång grusväg som är jättefin att rida på nu på vintern. Båda våra hästar behöver röra ur lite "tok" innan det går att få dem att slappna av och arbeta korrekt, så det gjorde vi. Tycker ändå Helge skötte sig bra. Han var inte alls blockerad som han blir ibland utan kunde lyssna och lyda trots att han var lite spänd i början. 

Övergångar i massor som vanligt och tempoväxlingar i trav HELA tiden. Helge blir lätt lite för på i handen när han tycker det blir jobbigt så där för jag göra en halvhalt, tempoväxling och be honom kämpa på med rätt stöd på bettet. Inte så himla lätt ute men absolut genomförbart med lite tålamod. 

I galoppen försökte jag ställa honom rejält i sidorna och sträcka ut hals och bog på motsatt sida. Mycket handlar om att få Helge avslappnad och mjuk i hals, bog och bringa. Han är ju trotsallt stelopererad mellan två kotor och har en hel del ärrvävnad som måste mjukas upp så det inte jobbar mot honom. 
Jag har iaf hittat ett bra system som bygger mycket på Cornelia Ryléns tänk. Klok kvinna det där och riktigt duktig både ryttare och hästmänniska.

Sadeln är jag fortfarande väldigt nöjd med. Som gjord för mina långa ben. Får bättre balans i den än någon av mina gamla sadlar. En Butet med framskurna kåpor är det.

Grande han motionerade sig själv i hagen igår. Inte okej att vara själv i hagen när det är mörkt ute haha. Sötnöten. Var under ordnade former i skritt iaf. 

Såhär ser nya tränset ut. Dyon working collection Fancy. Det borde dyka upp vilken dag som helst.



Kommentarer
Amanda Jona [SPONTAN]

Vad härligt med en bra känsla! :)

2016-02-20 @ 07:40:04
URL: http://spontan.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0