E.p.i.c

Jag vet inte ens hur jag ska börja det här inlägget. Det finns typ inte ord.
Helge var SÅ. JÄVLA. FANTASTISKT. FIN idag. Han har verkligen tagit både ett och två steg framåt den senaste tiden. Vi har utvecklats tillsammans och förstår varandra ännu lite mer. Han vet vad jag vill och när han inte förstår eller orkar så märker jag det direkt. Vi har blivit väldigt samspelta och det gör mig bara så lycklig =) Han blir fortfarande spänd lite nu och då men släpper det och jobbar vidare mycket snabbare nu än för bara någon månad sedan. 
 
Hur som helst så passade jag på att rida en ordentlig tur i skogen idag eftersom det har varit varmt ute och marken är således mjuk. Skrittade fram länge och flyttade honom i skänkelvikning, öppna och sluta. Han är väldigt jämn och ridbar från start. Tar skänkeln vad jag än ber om, framåt eller åt sidan, även den samlande skänkeln där han ska bjuda in i handen med ett bra stöd utan stret, kvicka bakben. Han var MJUK, rörlig och väldigt lyhörd. 
 
Travade bara en bit och gjorde lite övergångar, sen tog vi galoppen. Jag tycker båda mina hästar blir mer rörliga och avslappnade när de galopperat. När vi var uppvärmda galopperade jag på en lång och härlig väg som är något kuperad. Framåt, tillbaka och några galoppsprång väldigt korta, sen fram igen. Jättebra att öva på tempoväxlingar. Man ska kunna göra sånt även om man är ute i skogen där hästen ofta har mer bjudning än inne. Helge har blivit väldigt lydig och så himla fin i galoppen. Höger är fortfarande starkare än vänster men den vänstra knappar faktiskt in. Man får dock inte tvinga honom att korta sig lika mycket som i höger för då blir det FÖR jobbigt och man kan få en oönskad övergång till trav. Man bara kortar tills man känner att han får kämpa på lite sen går man ur det igen. Inte slita - stärka. 
 
Jobbade i skritt igen på mitten av våran tur där han var riktigt avslappnad och tog stora kliv med höjd rygg och rörliga bogar. 
 
Traven tog vi sist när han både fått "springa av sig" och var lösgjord. Red lätt, varierade tempon och ställning. Tog små, små halvhalter och kände hur han rörde sig uppåt med framknäna, inte bara framåt. Han tar ju långa och rejäla steg så det behöver vi aldrig träna på. Vi behöver träna på att han ska orka samla sig en aning, bli kvickare och höja sina framben lite, men det kommer. Det fick jag prov på idag! 
 
Det blev en rejäl analys men jag vill kunna gå tillbaka och läsa om våra framsteg. Det spelar ingen roll om ingen annan orkar läsa, det viktigaste är att jag kan gå tillbaka och läsa om sånnahär pass när det går dåligt. För det går ju både uppåt och nedåt när man har med hästar att göra =) 
 
Är himla glad över min härliga häst! Vi lär oss så mycket av och med varandra. Ångrar inte en sekund att jag köpte på mig den knasigaste hästen jag träffat, men också personligaste och goaste, tillsammans med Grande såklart.
 
 
 
Sen är han ju förbannat snygg också =)
Täcket är från HV POLO, många som frågat. 
 
 
Grande tömkörde jag på banan. Klippte ju honom igår så han hade förvandlats till 3-åring på grönbete. Kunde knappt be honom trava. Den lilla galningen. Han var iaf väldigt fin och pigg så det var roligt!
 
Imorgon ska det visst bli kallt igen så det får väl bli en promenad då antar jag. På fredag kanske vi tar en tur till ridhuset i Orsa. Om det inte blivit varmt igen då förstås!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0