Ultuna-besöket.

Full fart på besökarna här när jag varit borta ser jag. Kanske dags för en liten Helge-update då.
 
I måndag efter jobbet åkte vi till Uppsala och det var TUR att vi åkte dagen innan och inte samma dag som vi tidigare tänkt. Det tog 6 (!) timmar ner då det var både tidvis halt och snöade. Det var först sista milen in mot Uppsala som vägen var okej att åka lite fortare på. 
 
Helge fick en gigantisk fölbox med massor av halm som han verkade trivas mycket bra i. Åt och drack med aptit så det kändes bra att lämna honom där. Han hade dessutom en sjukt söt granne, en liten islänning med brutet ben som stod i hängmatta. Mittemot stod en hingst som både var kär i Helge och såg honom som sin rival hehe. 
 
Det är så skönt att Helge är så lugn i situationer som dessa. Oavsett om det sprang hästar i gången så var han helt lugn, gnäggade bara lite tyst åt mig och vårdarna när vi kom annars ingen fara alls. 
En lite rolig grej var att jättemånga kände igen Helge sen operations-tiden för 6 år sedan (gud är det så längesedan?!) och frågade hur det gick med honom osv, tom folk jag aldrig sett eller pratat med. Han är kändis där nere min lilla kille =)
 
Första dagen sprang vi på gången och longerade i ridhuset och då syntes hälta i vänster varv i trav. La bedövning på höger fram och då syntes hälta även vänster fram. Det var det enda vi gjorde dag ett. 
 
Dag två var det magnetröntgen. Jag förstod först inte varför vi inte kunde göra den samma dag men det fattade jag senare. 
När jag kom på morgonen hade de redan tagit Helge till MR-stallet och tagit av honom skorna samt pleggat honom en aning så han skulle hålla sig lugn. Perfekt att min syster jobbar där så man kan gå "bakom kulisserna" och få information lite snabbare än man annars fått =)  Det var riktigt kul att få se hennes jobb och vad hon gör om dagarna. 
Hur som helst så var Helge inne i magnetröntgen-rummet från 10-15 och drogad hela tiden. Plutten. Jag fick såklart inte vara med där inne då det är stark strålning osv. Varje projektion tar 7 min och då ska hästen stå still hela tiden så därför tar det väldigt lång tid och kan inte göras samma dag som det vanliga besöket. 
 
Det var en jobbig väntan. Jag tror ju alltid det värsta om allt (då kan man bara bli gladare om det inte är så) så jag blev glad när veterinären till slut kom och sa att det var inga stora skador men några små förändringar. Får svar om några dagar så det är bara att vänta lite till. 
 
Pappa tog tåget ner till Uppsala igår morse så när Andreas åkte vidare mot Sthlm med pendeln åkte pappa med mig i bilen hem. Skönt att slippa åka själv! 
Kalaset gick på 17000:- men försäkringen tog faktiskt 13000:- förvånande nog. 
 
Nu återgår vi till vardagen några dagar så får vi se vad nästa steg blir. 
 
 
 
Min spinkis från förra gången han bodde på Ultuna. Lite längre tid då än nu dock =)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0