Helgen.

Söndag. 
Jag gillar inte söndag.
Inte alls.
Fast det har varit en bra dag ändå. Tog ut hästarna och red Helge i morse. 
Det blev en lugn tur med tanke på att han blev "fixad" i bäckenet i torsdags. Han var iaf väldigt pigg och arbetsvillig MEN tittig. Drygo =) Vänster galopp kändes bra men jag måste nog testa på böjt spår på bana innan jag vet om han är som vanligt igen. 
Fick stretchövningar av Li och han var så duktig att göra dem. Han är ofta skeptisk när man ska lyfta och stretcha benen men han förstår mer och mer att det ska göras och det är bara att acceptera. Tar lite i taget så det inte blir så mycket i början dock. 
 
Har hämtat ca 800 kg hösilage idag till Grande. Nu ska det räcka i sex månader så i slutet av mars är det förhoppningsvis ljust ute igen och de går ute längre om dagarna. Han kommer äta hösilaget inne i boxen till middag och kvällsmat sen hö ute i hagen med Helge. Har beställt ett till småmaskigt hönät som jag ska ha i hagen.De kommer få en del av höet löst i pallkragarna sen resten i nätet som jag ska sätta fast i pallen så de alltid har något att mumsa på i kalla vintern. 
 
Grande tömkörde jag på banan lite lätt idag och han var skapligt lugn faktiskt. Red honom i fredags och det blev ett ganska tufft pass så han hade kanske lite träningsvärk, men han var fin och mjuk! 
 
Har haft en mysig helg med älsklingen trots mkt plugg (mest för hans del) och jobb för mig igår. Nästa helg ska jag INTE jobba. Fast det sa jag om den här med =) Vill verkligen vara ledig så jag hinner ikapp med allt. Plugg, städning, ta ner sommarhagen, träna (ja jag ska börja igen, har faktiskt sprungit idag, dock bara ca 2 km men iaf en start) och umgås med familjen. 
 
Det händer inte så mycket den här veckan. 
Jobba 05,30-14 varje dag. 
Stall mellan 15-19 ca
Matte.....antar jag. Provet jag gjorde häromveckan fick jag C på och det får jag vara väldigt nöjd med! Det går däremot skitdåligt just nu, i vanlig ordning. 
Träna. Tänkte som sagt försöka komma igång igen. Jag förfaller. Usch, så kan det inte vara. Jag vill bli vältränad igen och jag vill gå till frisören! Så grymt mycket! Synd att det är så dyrt. Det finns liksom inget över för sånt (bilen blev servad för 4100:- i fredags. FML!). 
 
 

Ny grimma.



Höstfärger.

Skrittsväng på Helge idag med fina höstfärger i naturen.



Kiropraktorbesök.

Ja nu är två av tre saker kollade. Jag och Helge, bilen kvar.
Både jag och Helge hade lite småfel.

Helge var förskjuten i bäckenet så jag hoppas det var därför han har känts konstig. Li trodde iaf det kunde vara så. Han var så duktig, det är inte lätt för en häst med shivering att lyfta och sträcka på benen osv men Li tyckte han var lättare än andra shiveringhästar hon besökt plus att han var en välmusklad sådan. Inte som vanliga hästar förstås.

Nu ska han ta det lugnt ett par dagar så får jag se hur han känns sen. Känns han fortfarande konstig får det bli klinik.

Är hemma och ska slänga i mig lite mat nu innan jag ska tillbaka till stallet för att ta in hästarna som ska skos, sen iväg till jobbet.

Dagens motion blev en promenad med hästarna i morse.



Svar på kommentar.

Fick en kommentar från Linnea som ville ha tips på hur man får igång bakdelen på sin häst, så jag ska försöka svara på det.

Övergångar är bra för mycket, däribland att mjuka upp och få igång baken. Det gäller att vara noggrann och göra varje övergång ordentligt. Är det ingen kvalité på övergången ger den inte så mycket.
Jag jobbar mycket med övergångar mellan skritt och galopp, och trav till halt, till skritt, till trav igen. Det gäller att hästen inte springer in i en övergång och inte heller stretar emot när du saktar ner till skritt eller gör halt.
Glöm INTE att använda benen även när du saktar av eller rider långsammare och glöm heller inte att inte släppa iväg hästen med handen när du vill rida mer framåt. Den ska gå framåt av skänkeln, inte att av du lättar fram med handen.

Så, tips ett är massor med övergångar.

Ett annat tips är tex att rida över ganska korta travbommar där hästen måste samla sig en aning. Ett bra hjälpmedel som är lätt att använda sig av.

Sidvärtsrörelser med öppnor, slutor är bra samt serpentiner och åttor.

När det gäller att stärka bakdelen är dessa tips bra även där, samt klättring, galopp-intervaller med tempoväxlingar, hoppa studs etc.

Man kan testa sig fram lite vad som funkar bäst för ens häst. För mina är det olika saker.
Helge mjuknar bäst av att rida på böjt spår.
Grande blir bäst om man galopperar igång honom ordentligt först, innan man börjar trava och jobba med annat.

Lycka till!



Stressvecka.

Haha, som jag har skrattat åt min bruna farbror G idag. Han har fått någon form av höstkänslor, på det bra sättet. De brukar ju kunna bli lite piggare av den lite kyligare luften. Han är galen! Tömkörde på banan idag och varje gång jag använde rösten minsta lilla exploderade han rakt upp, hoppade, skuttade och tjöt. Jag skrattade åt honom nästan hela passet. Han har dock aldrig varit så fin på töm så han använde väl lite av energin rätt iaf =) Riktigt, riktigt kul var det. Både för att han var knäpp och för att han var så otroligt fin, mjuk och spänstig. Han galopperade på stället lite för mycket bara, hehe, man törs inte mana på honom heller utan man får lugna ner honom och börja om. Bara tyyyst, tyst klicka lite med munnen och hoppas på det bästa, hehe. Man får hitta på lite bus när man är gammal, bara man är pigg och glad! 
 
Helge var det också lite för mycket energi på idag. Han vilade bara men han skulle ut i hagen NUUUUUU när jag kom till stallet. Pratade och pratade och berättade vilket jäkla sego jag var ungefär hela tiden. Sötnosen. Imorgon ska vi iaf gå en promenad innan Li kommer. Ska bli intressant att se vad hon tycker. Hoppas inte hela han är ramsned bara. 
 
 
 
Den här dagen är lite samma som igår. Hästarna, matte, äta, diska, jobba. 
 
Skrev en lång kommentar på Tyras blogg igår men självklart bemöttes den och många andra konstruktiva och snälla kommentarer med ett försvarstal. Fattar inte varför? Det går dåligt nästan varje gång hon tävlar, varför fattar hon inte att hon är över sin nivå? 
" Hästen gick inte att reglera" - nej men gå inte in i en 130 då. Hur svårt kan det vara att förstå. Själv skulle jag inte gå in i en 1m ens om min häst inte gick att reglera galoppen på. Då skulle jag skämmas. 
Ja, ja. Orkar inte, folk gör som dom vill.
De tråkigaste är att de tror att ingen annan än dem kan rida och hålla häst. När man läser kommentarerna kan man förstå att många har väldigt mycket mer kunskap och erfarenhet än henne, men nej, då heter det att man är "avundsjuk" eller "inte kan rida" osv. Lite tragiskt att vara så trångsynt. 
 
 
 
 

Hobbyfotograf.

Tänkte börja fota lite mer igen och tänkte därför erbjuda en fotografering samt redigering av bilder efter önskemål (svartvitt, gammal stil etc) för 300:- plus ev bensinpeng om man befinner sig en bit ifrån mig. Har fotat flera bröllop, studentfotografering, barn, julkort, djur osv. Så vill man ha en fotografering är det bara att höra av sig till [email protected]

Man kan tex skicka in bilderna på nätet och få förstoringar på canvas, almanacka, fotobok, muggar osv.
Har inte så många bilder jag tagit på telefonen dessvärre men kan lägga upp fler exempel framöver.







Matteplugg.

Har tvingat mig själv att räkna lite matte nu på morgonen. Förstod det mesta men sen körde jag fast och då gav jag upp. Ska försöka mer lite senare. Det är min nya metod, göra det jag kan och när jag kör fast fortsätta lite senare. 
 
Gick med hästarna 40 min imorse. Helge ska kollas av Li Johansson på torsdag så tills dess blir det bara promenader. Passar bra då jag har så sjukt mycket att göra den här veckan. En till semester vore på sin plats =)
 
Har inte så mycket mer ointressant fakta att skriva ner faktiskt. Steker kyckling som jag ska göra fajitas av och slänga i mig innan jobbet. Är inte direkt peppad att jobba kväll men va fan. Fick lönebeskedet igår så då blev det plötsligt värt det igen. 
 
Bildbomb!
 
 

Sötnöten.



A på våran första semester tillsammans. Här skulle vi rida western. Vi galopperade bredvid varandra över en stor äng, värsta filmögonblicket :-)
Är glad att du ställer upp på mig och hästarna Andreas! Om det så är följa på träningar och tävlingar, ta in hästarna eller tom rida. Guld värt! <3

Service på både det ena och det andra.



Så här såg det ut i morse. Hästarna ute och nöjda. Helge får som ni ser inte gå i stora gräshagen längre för han river den bara, det är ingen ström där. Båda hästarna vilade idag för jag hastade hem i full fart på cykeln när stallet var klart. Räknade lite matte, fick tid hos kiropraktor för Helge, åt frukost och lagade mat samtidigt. Sen åkte jag till Mora, beställde tid för service på bilen, tankade, var hos naprapaten och på banken innan det var dags att jobba.
Gick bra att bli knakad. Hade två sneda kotor men det var inga problem att dra tillbaka dem. Skönt! Nu är jag renoverad.

Slut på helgen.

Har både haft en bra och dålig dag. 
 
Tömkörde Grande i morse som var fullständigt bananas! Han laddar i varje steg och från ingestans exploderar han i luften, hoppar tjuter och drar full spätta runt, runt, runt mig. Knasboll! Det är kul att han är pigg trots sina 20 år men lite ordning må det väl vara på galningen =) Hans skritt var iaf väldigt bra (tömkörde på gräs så försökte hålla mig till skritt), energisk men ändå inte trippig. 
 
Helge åkte jag till Orsa med så red vi markarbete tillsammans med Elin och Curry. Helge kändes dock inte helt 100 =/ I höger varv, alldels perfekt, i vänster tar han inte för sig lika mycket med vänster bak som han gör med höger bak i höger varv. Han haltar inte men han känns inte riktigt jämn. Därför har jag ställt in helgens KM i dressyr samt nästa helgs träning för Louise Haaga. Tråkigt såklart men det betyder ingenting jämfört med hästens hälsa. 
Ska försöka få en tid hos Li Johansson nu på torsdag så hon får gå igenom honom och se om han har någon låsning. Det blir iaf bara promenader tills han är utredd på ett eller annat sätt. 
 
Han fick frihet under ansvar att gå i sommarhagen idag men det funkade inte =) En stolpe var trasig och tråden nerriven då han försökt ta sig till det grönare gräset på andra sidan. Skitunge! Ja, ja, det är ju slut på grässäsongen alldeles strax ändå. 
 
Imorgon är det även dags för mig att bli kollad i ryggen. Ska bli läskigt men lite skönt att få det gjort ändå.
 
Vi har även hunnit med att ta uppp båten idag. Min stackers biiiil. Den orkar absolut dra en stor båt men den känns inte helt okej den heller. Så nu ska både jag, Helge och bilen iväg på service =)
Billig månad oktober kommer bli..... 
 
Lunch i stugan med Andreas, mamma, pappa, farfar och hans fjälla var dagens höjdpunkt. SÅ mysigt!
Stugan blir så fin med nya utbyggnaden.
 
 
Den i bakgrunden är dyr i drift. 
Den i förgrunden är ännu dyrare.
Jag älskar båda, men mest hästpålle förstås!

Underbar ridtur!





Vilket halleluja-moment jag hade på hästryggen idag. Perfekt höstväder, ruskigt pigg häst och jag hade all tid i världen.
Idag tränade jag styrka och lydnad i form av tempoväxlingar i galopp och övergångar. Att kunna reglera sin häst är jätteviktigt och galoppen brukar vara svårast, därför rider jag tempoväxlingar väldigt ofta. Kanske ska göra en liten filmsnutt på hur jag gör ändå om nån vill se?
I skogen på rakt spår är det dock lite svårare än när man rider på volt.

Imorgon ska vi iväg och hoppa/rida markarbete i Orsa. Ska rida Grande en sväng innan dess tidigt på morgonen sen får båda vila på måndag för då ska jag iväg och få ryggen knakad (livsfarligt).

Nu är jag hos föräldrarna och har blivit bjuden på mat. Lyx! Andreas är borta på spelning ikväll så jag blir här en stund sen hem och sova i skaplig tid.
Ska försöka bli fotad eller filmad imorgon så kan jag visa spektaklet ;-)

Ogilvy-pad

Funderar på att skaffa en sån här till hoppsadeln. Har en mattes-pad på den nu men tänkte flytta den till dressyrsadeln om jag köper denna. Som stötdämpning, inte som utfyllnad för mina sadlar ligger bra redan det finns dock plats för pad om jag skulle vilja det. 
 
 
Den är ganska dyr dock så det tåls att fundera på.
 

En kommentar kom in.

"Hade mer än gärna sett att du gjorde träningsvideos, då du rider väldigt bra och du kan din sak"
 
Vet inte om den här kommentaren är ironisk eller inte men träningsvideos kommer jag nog aldrig att göra. Anser mig inte tillräckligt duktig för något sådant. Däremot kan jag lägga ut mer filmer när jag rider så ni får se hur jag gör (därmed inte sagt att det är rätt för alla), absolut inte i något "så-gör-jag-som-tror-jag-är-proffs"-syfte utan bara på kul. 
Det här med att jag inte tycker Tyras video är bra betyder inte att jag rider bättre än henne. Hon rider faktiskt skapligt bra när det gäller hoppning men hon har inte rätt i allt hon säger och det är dumt att hon "lär ut" det till så många småtjejer.
Jag skulle vilja skjutsa henne på dressyrkurs hos Gunilla Byström eller nåt =) 
 
Nog om det.
 
Igår red jag och Elin ut Helge och Curry runt en tjärn i skogen. Vi galopperade ganska mycket och hästarna var pigga och glada. Den lille röde ponnyn kanske lite FÖR pigg och glad =P Han stack iväg ganska rejält och Helge var vääääldigt sugen på att följa men det fick han inte. Är lite nöjd att han skötte sig så bra och väntade utan att hitta på något satyg. Han fick dock öka lite han också på slutet av vägen. Ordning och reda skareva! 
 
Idag vet jag inte vad jag ska hitta på men båda hästarna ska motioneras iaf. Innan dess ska jag dock jobba några timmar. Ni vet hur pengak*t jag är, hehe. Bilen måste in på service nu så alla pengar lär väl gå dit vilket suger!
Tråkig utgift! Jag som ville åka till Stockholm international horse show och göra slut på alla pengar jag äger =P
 
Nej nu ska jag åka och ta av hästarna täckena, ge lunch och vidare till jobbet!
 
 
 

Just ja!

Någon undrade om Helges stam.
Den ser ut såhär:



Igår.

Underbar skog, underbar häst.



En vanlig torsdag.

Jag känner mig ganska tillfreds idag. Jag har ridit ut i skogen på en jättepigg Grande som gjorde luftsprång, jobbade på jättefint och bara var överlycklig med öronen framåt oavbrutet. Då blir jag också glad. Älskade häst!
Att hösten är här gjorde också sitt, på ett positivt sätt. Jag älskar att rida på hösten, det är så perfekt.
Inte så mkt flygfän, mjukt i marken, inte för varmt eller för kallt, alla fina färger i naturen, frisk luft. Bästa tiden med hästar helt klart. 
Ett minus är dock det här med täcken. Imorse var det 3 grader - på eftermiddagen ca 15. Helge fick ett fodrat regntäcke faktiskt plus ganska mycket hö, han får hellre bli lite för varm på eftermiddagen (fast det var han inte) än att frysa på morgonen.
Han fick för övrigt vila idag. Små korta viloperioder lite då och då så hans muskler hinner vila upp sig efter lite hårdare pass. 
 
 
 
 
Matlådan är klar, jag har duschat och det är bara att hoppa i säng när klockan slår 22. La mig i skaplig tid igår och det märks verkligen på morgonen. 
Fredag imorgon! Ska ut och rida intervaller på Helge sen kommer A hem <3
 
 
 

Deppig.

Jag känner mig sällan helt lycklig. Det är alltid något som gnager i mitt huvud.
Undra om jag ska säga upp mig, sälja allt jag äger, resa genom USA helt själv. Förändra livet radikalt. 
Vet dock inte om man blir lycklig av det heller. Jag vill vara lycklig av det lilla. Nöjd med livet. Måste man vara HELT lycklig? Är någon det?
 
 
Tror Kristian Gidlund varit överlycklig om han fått göra ett misslyckat matteprov som jag gjort idag, ett dåligt ridpass, haft en bil som krånglar, kunna gå, stå, springa, ramla, skratta, gråta.
Känner mig otacksam. Ett otacksamt pucko som inte kan räkna matte. Ett otacksamt pucko som aldrig kommer lyckas göra något med sitt liv. 
Så känns det. 28 år och "ingenting".
Stackers mig. Hatar att "tycka synd om mig själv" men va fan kan inte jag få vara glad och avslappnad för? Inte bara korta stunder utan överlag. Mer glad än inte.
Höstdepp? Höstdepp som pågått länge isf. 
Rycker upp mig, och ramlar ner igen, varje gång. Tröttsamt. Jag har inte det där i mig, att vara glad, sprallig och fnittrig 24/7. Tyvärr inte... Vet inte varför. 
Jag vill så mycket. Vill ha så mycket men det är så långt bort. Inte inom räckhåll. Kanske inte någonsin.
 
 
Har gjort matteprov idag. Behöver väl inte beskriva närmare hur det gick. Jag gick därifrån med gråten i halsen. Drömmar om framtiden som krossas, om och om igen. Det funkar liksom inte. Det fastnar inte. JAG. BLIR. GALEN.
Jag får inte bli galen idag. Det finns viktigare saker i livet. 
Kristian Gidlund gick bort igår som alla vet vid det här laget. Vet inte hur många som länkat olika saker ang honom på facebook och andra ställen idag. Ska jag vara ärlig har jag inte hört hans sommarprat. Jag mår så dåligt över sjukdommar, misär och dåliga nyheter. Ibland är det skönt att bara blunda och låtsas som ingenting. Dock har jag förstått att hela Sverige avgudar honom. Hans texter, hans ord.
Han var klok, den där Kristian och idag får man inte klaga på dåliga matteprov eller andra världsliga problem.
MEN man får inte glömma att det finns andra människor där ute som gått igenom samma öde. Andra familjer, mammor, papppor, syskon, barn, som förlorat en familjemedlem, som inte är känd hos den stora massan. Det är lika synd om dem och lika jävligt för deras anhöriga....
R.I.P. Kristian Gidlund, och ni andra.
 
 
Mina lyckopiller.
 
 
 
 
 
 
Om vi ska frångå emo-snacket så kan jag berätta att jag gått med hästarna på asfalt en timme idag. Eller gått med Helge så red Elin Grande, hon gjorde det bra! 
Var på massage på jobbet idag och fick veta att jag har en sned ryggkota. Därför har jag beställt tid hos en naprapat, vilket jag är livrädd för. Har aldrig varit hos någon förut så det blir spännande men mest läskigt. Bra om hon kan fixa till den dock. 
 
Mailade förresten Nina ang gårdagens träning. Hon hade fått åka med en sjuk häst akut till veterinär så hon är förlåten =)
 
Nu blev det ett sånt där personligt inlägg igen. Kanske ska börja skriva ner mina tankar i ett block istället och elda upp när jag skrivit klart.
Jag gillar ju själv inte att läsa om tråkigheter och folk som tycker synd om sig själva =) 
 
 
Imorgon vet jag inte vad jag ska göra.
Jobba, rida Grande, Helge vilar, kanske öppna matteboken, kanske inte.  
 

Nähä?

Det blev ingen dressyrträning idag. Det märkte jag när jag hade åkt dit och värmt upp. Tränaren dök inte upp!
Jag har inte hört något, inte fått mail eller sms så jag fattar inget. Tjejen jag skulle ridit med dök inte heller upp så jag vet inte om alla utom jag blivit tillsagda? Ja, ja, jag red ett pass själv eftersom jag ändå var där och det gick riktigt bra förutom att Helge inte vill gå fram ordentligt när han är inom ramen. Jag red utan sporrar (vägrar ha en häst som man inte kan rida utan sporrar) men hade spö och jag fick peta till honom flera gånger när han ignorerade min skänkel. 
 
När jag fått fram honom mer gick det väldigt bra. Jobbade en del förvänd galopp och gjorde massor av övergångar eftersom han inte var så snabb att ta dem. Traven i lättridning på slutet kändes SÅ bra! Jag kunde fånga upp honom i handen och rida fram honom till ett bra stöd med bra påskjut. Riktigt härlig känsla. 
Skrittade av honom runt travbanan och sen åkte vi hem. 
Hade inte åkt till Mora idag om jag vetat att det inte var träning för jag har matteprov i morgon och behöver plugga. 
Men, men. Nu är det som det är och jag fick iaf rida ett nyttigt pass.
 
 
 
 
Har pluggat en timme medan jag åt middag i form av soppa. Hinner inte laga mat. 
Apropå mat så har jag gjort test hos vår PT vi har på jobbet idag. 
Jag var lika lång =P 
Jag hade gått ner ett kg till 58 (minus 1-5-2kg kläder så kanske 56,5 då) men det var mest muskler som försvunnit =/ 
Benen hade mindre muskler än sist men armarna mer.
Tror det beror på att jag sprang ganska mycket i vintras. Ska börja med det igen tror jag. Iaf till och från stallet, är ju bara 2 km dit. Sen göra plankan några gånger innan jag duschar på kvällen. Det borde jag hinna med.
Hade 22% fett i kroppen och med min ålder och längd ska man ha 21-33 så det var okej. Även syreupptagningsförmågan var bra om än lite sämre än sist. 
 
Nu ska jag plugga lite till innan det är dags att sova och ladda inför morgondagen.

Tömkört i regnet.

Imorgon är det dressyrträning i Mora som gäller. Därför tänkte jag trimma lite på banan hemma idag men eftersom det regnade så mycket och jag är rädd om sadeln så tömkörde jag istället vilket gick lika bra. Han var faktiskt finare än nånsin på töm. Hans trav var riktigt bra, han var avslappnad, galopperade i balans, fick inget "räddryck", bara ett bus-ryck. Tycker kaaaanske han tar för sig mer med högerbak än vänster men när vi skrittade hem tyckte jag det var tvärtom. Jag är expert på att hitta hältor som inte finns (fast jag har hittat faktiska hältor som andra inte ser också) så jag hoppas att så är fallet. Masserade honom med liniment efteråt och han bara njöt. 
Träningen imorgon kommer att vara utomhus, förmodligen i spöregn, men det är bara att klä sig efter väder. Jag är inte så brydd i väder och rider/motionerar hästarna oavsett så det gör inte så mycket om det regnar. De håller på att renovera ridhuset med ny botten och grejer så det är bra. Ny botten var EXTREMT behövligt. Kunde vara som en åker att rida där. Orsas underlag är alltid bra då det fixas varje morgon, men Moras har ofta varit dåligt och därför är jag glad att jag kommer få rida mina dressyrträningar på bra underlag, det är ju så viktigt med bra underlag.


Dagens hiss:
Det är att Nelly (ni vet webshopen) har bestämt sig för att inte sälja päls, bara fuskpäls. Bra där! riktigt bra.
Dagens diss:
Är att när Mjällby AIF och IF Elfsborg ska spela match på söndag ska Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund (helt sjukt att det ens finns ett sånt!) visa upp minkar i bur. HUR SJUKT ÄR DET?! Väldigt. Helt jävla bedrövligt illa att sånt får hända. Jag avskyr när djur behöver lida för vårat nöjes skull. INTE okej nånstans! Jag önskar att jag kunde avstå att äta kött, avstå läderprodukter osv men det är svårt. Jag försöker iaf göra bra val när jag handlar mat och köper kläder och så. 
För övrigt så tittar jag på Ensam mamma söker och håller på att dö skäms-döden. Herre vad pinsamt det är. 
Radbrytning är visst ur funktion. Störigt!

Höst

Ca en gång i halvåret (kanske liiiite oftare) går jag ut på krogen. Att det är så sällan har en anledning: Jag gillar inte äckliga fyllon, jag vinner just inget på att gå på krogen mer än att träffa ett fåtal människor det går att prata med som varken raglar eller sluddrar, jag orkar inte se på folk som inte kan klä sig, inte kan beté sig, osv. Plus att jag har sällan tid, lust, ork att dricka själv. Idag hade jag utsläpp i stallet tex, då vill man inte vara bakis. Så igår var jag chaufför. Dock mådde jag ändå dåligt när jag vaknade. Huvudvärk och extremt trött. Jag brukar klara 4 timmar sömn enstaka gånger men idag gjorde jag det inte så jag åkte hem och sov lite till efter stallet.
 
Låg i sängen till 12(!) och det hör inte till vanligheterna. 
Klev upp till slut och städad och diskade lite sen kom en kompis som är lärare och hjälpte mig med matten. Har prov i veckan så det gäller att finslipa och komma ihåg allt nu. 
 
Sen red jag och Emelie ut hästarna i skogen. Jag har ju ändrat min ridning ganska rejält på Helge nu (mina tränare säger att jag är FÖR snäll i handen, jag måste erbjuda ett stöd och rida fram till det) och han förstår inte alltid vad jag vill och idag var en sån dag. Han stretade emot en del men släppte sen och var väldigt fin sista traven. I galoppen var han fin hela tiden, det är traven i början vi har mest problem med. 
På tisdag är det dags för dressyrträning för Nina - cant wait!
 
Annars händer inte så mycket i veckan. Jobb, hästar och plugg.
 
 
Nu är det verkligen höst. Utanför fönstret blåser det, regnar småspik och är mörkt.
 

Äntligen helg?

Äntligen helg, kan man tycka, men jag ska jobba som vanligt. Det är stora dollartecken i mina ögon och de försvinner inte förrän jag blir rik. Jag vill leva ett bra liv utan att oroa mig för pengar. Just jobbar jag över för att slippa låna pengar. Helvete vad dyrt det är med två hästar. Att ta väl hand om två hästar, kan tilläggas. 
Det är det dock värt. Är man ung (nåja) och pigg så är det väl bara att köra och jobba på. Kan däremot tycka att min käre far kan lära upp nån ny som är lika duktig på sitt jobb som han är så han slipper jobba över varje dag som har gjort de senaste 20 åren. 
 
JAG har dock varit ledig idag. Spenderade dagen i skolan, hos frisören, hos mamma och pappa och på hästryggen. 
Skolan: Hade mattelektion som gick bra. Lite genomgångar osv. 
Frisören: En vän ska snart göra gesällen och då är jag hennes bröllops- och långhårsmodell. Mitt hår är sooo hot right now =P Hehe.
M & P: Skulle bara kika förbi men blev bjuden på lunch där, vilket såklart var välkommet!
Hästryggen: Jag red Helge och Emelie red Grande. Vi red ut och jobbade lite på en äng först sen vidare genom skogen hemåt. För att Helge skulle jobba riktigt i galoppen fick jag rida med massor av ben. Han tycker inte riktigt om när jag rider honom i ramen där han måste acceptera mitt stöd i både hand och skänkel, men det måste han ju såklart. Pga att han var lite seg på ängen så gasade vi på i skogen istället. Då orkade han minsann jobba rätt =) Tråkigt att springa runt, runt, liksom. Galopphästen i honom vill springa rakt fram i full fart i skogen. 
Emelie och Grande gick det bra för också, han fick jobba på rejält. Bra att han fick en genomkörare.
 
Nu ska jag sova. Klockan ringer 05,15 imorgon.
 
God natt!
 
 

En lista.

Lånat en lista från Showjumper.se
 
Hästutrustning

Tre favoritmärken: JW, Schockemöhle, Hv polo
Denna sadel skulle jag valt att ha resten av mitt liv: Älskar min dressyrsadel, en Albion SLK så den skulle jag inte vilja byta, kanske skaffare en nyare bara.
Om jag var tvungen att byta sadel (och märke) skulle jag valt: Amerigo eller Childeric.

 
Snyggaste tränset: Jag gillar när det är ganska stilrent men kanske ett finare pannband. Inte klinkers på nosgrimman osv.
 
Fulaste tränset: Träns som är illa tillpassade ser alltid fula ut.
 
Märket med sämst kvalité: Vet inte. Många läderprodukter kan man "rädda" med bra skötsel. Vissa är såklart hopplösa men jag har aldrig haft något.
 
Favoritbutik gällande hästutrustning: Skara Hästsport.
 
Bästa/finaste schabraket: Mitt orangea Schockemöhle eller det nya svarta jag fick av syster. 
 
Sämsta/fulaste schabraket: Köpte ett från Börjes en gång i tiden för länge sedan. Passade inte alls så det gav jag nog bort till nån annan stackare.
 
Detta skulle jag aldrig använt på min häst: Dåligt inpassade sadlar och annan utrustning som sitter dåligt, pessoabett etc, teknikskydd. 
 
Mitt favoritbett: Helt vanligt tredelat med lösa ringar.
 
Mitt sämsta köp: Vet inte. Schabraket från Börjes kanske.
 
Mitt bästa köp: Dressyrsadeln och några täcken jag fyndat.
 
Mitt drömköp: En hoppsadel från CWD.
 
Detta klarar jag mig inte utan: ELT-gjorden.
 
Vardagsoutfit på din häst: Albion-sadel, ELT-gjord, schabrak från Schockemöhle, Eurostar, HV polo, Hööks osv. Nyaste tränset är från Hööks, sen lindor och boots. Mias-paddar oftast.
 
Tävlingsoutfit på din häst: Typ samma.
 
Den, enligt dig, perfekta utstyrseln för din häst: När jag och hästen är matchade, hela rena och snygga =)
 
Detta satsar jag på till hösten: Blir inte mycket vill-ha-produkter i höst. Bara BEHÖVER så jag satsar inte på något speciellt.  

Ryttarutrustning

 
Tre favoritmärken: Hv polo, Equiline, Kingsland.
 
Favoritbutik gällande ryttarutrustning: Skara Hästsport
 
Bästa ridbyxorna: Mina bästa är från HV polo.
 
Snyggaste hjälmen: Lamicells bling-hjälm gillar jag.
 
Fulaste hjälmen: Euro-lite-va-de-nu-heter, fast jag har en själv som jag rider hemma med =)
 
Detta skulle jag aldrig satt på mig: Väst utan huva, rutiga jackor/västar i Barbour-stil, islandshäst-ridbyxor (om ni fattar vad jag menar), Animo-ridbyxor med massa sömmar och skit på fickorna.
 
Mitt sämsta köp: Ett par ridbyxor som var superhöga i midjan.
 
Mitt bästa köp: Min Kingsland-jacka.
 
Mitt drömköp: Hmm. Mycket =)
 
Finaste kavajen: Jag gillar de från Spooks med vita detaljer.
 
Detta klarar jag mig inte utan: Ridhandskar. Rider alltid med handskar.
 
Mina favoritstövlar: Gillade mina Tretorn Falsterbo, väldigt sköna men inte så snygga när man tävlar dressyr.
 
Min vardagsoutfit: Ridbyxor, t-shirt, tröja och väst från Hv polo. När det blir kallare åker en tröja till på och Kingsland-jackan. Plus långkalsonger. Är det riktigt kallt är det långkalsonger, mysbyxor och täckbyxor över, plus massa tröjor plus en jacka från militären.
 
Min tävlingsoutfit: Ridbyxor från Mountain Horse, skjorta från Kyra K, kavaj Jacson, stövlar HL, handskar Hv polo, hjälm Champion showring.
 
 Detta satsar jag på till hösten:  Dessvärre inga nya ridkläder i höst. Har så mycket annat som är viktigare att betala för =)
 
Min klädstil utanför stallet
 
Tre favoritmärken på kläder: Volcom, 
 
Tre favoritmärken på skor: Converse, Nike...hm.
 
Tre favoritmärken på väskor/accesoarer: Jag är ingen väsktjej.
 
Favoritbutik gällande kläder: Internet.
 
Snyggaste plagget: Något man trivs i. De syns så väl när man är obekväm i sina kläder.
 
Fulaste plagget: För små kläder. Spelar ingen roll hur stor man är själv, har man för små kläder ser man inte riktigt klok ut.
 
Mina finaste smycken/klockor: Smycken jag fått av min familj/ pojkvän.
 
Mina drömsmycken/klockor: Har nog inga drömmar om sånt. Fick en ring jag länge velat ha i födelsedagspresent.
 
Min finaste väska: Som sagt, jag är ingen väsktjej.
 
Mina finaste skor: Ankelboots som är svarta och har små nitar.
 
Mina mest obekväma skor: Hade ett par röda skyhöga klackar förut som jag sålde men nu vill jag ha sånna igen. Att använda när jag........
 
Mitt sämsta köp: Vet inte.
 
Mitt bästa köp: En volcom-jacka jag köpte från USA. Är själv med den, den är varm, snygg och "frän" =P
 
Min vardagsoutfit: Well, jobbkläderna, ridkläder eller onepiece typ =) Om jag ska åka och handla blir det jeans, converse, t-shirt och skinnjacka eller något i den stilen.
 
Min festoutfit: Festvadå?
 
Detta klarar jag mig inte utan: Varma jackor som är höööööga i halsen.
 
Detta använder jag varje dag: Kläder... =)
 
Mitt mest använda plagg: Vette tusan.
 
Detta satsar jag på till hösten:  Nej det blir inte mycket nytt här heller. Har det mesta.
 
Min makeup (haha vilken skämtkategori).
 
En dag i stallet använder jag: Absolut ingenting! Stänga in huden i massa smink bara för att vara i stallet. Aldrig!
 
En dag på tävling använder jag: Lite foundation från Clinique och mascara från MAC.
 
En dag på stan använder jag: Samma som ovan.
 
En festkväll använder jag: Samma som ovan plus eyeliner och lite röda läppar kanske.
 
Favoritmascara: MAC false lashes extreme nånting.
 
Bästa foundation: Clinique
 
Snyggaste rouget: Något ljust, typ rosa.
 
Mest använda läppstiftet: Rött från Maxfactor.
 
Mest använda produkten: Mascara.
 
Mina hudvårdsrutiner: Tvättar bort smink med sånna "lappar" sen vatten och fuktkräm typ.
 
I stallet tycker jag det är viktigt att känna sig: Tja, skitsnygg är inte så viktigt hemma i stallet. 
 
Detta satsar jag på till hösten: Har det jag behöver.
 

This or that

Osminkad/Sminkad
Pikeur/Kingsland
Animo/Equiline
Samshield/Antarés
CWD/Butet/Bruno Delgrange
Mössa i stallet/Keps i stallet
Väst i stallet/Jacka i stallet
Skor och chaps/Stövlar
Spö/Sporrar
Sadelgjord med magplatta för alltid/Vanlig sadelgjord för alltid (ELT)
Stort stall/ litet stall
Alltid ridhus/Alltid ridbana (men om det inte frös så alltid ridbana)
Alltid röda läppar/Alltid sotade ögon
Alltid skyddsväst/Aldrig skyddsväst
Snygg utrustning/Snygga ridkläder

Kallt!

I morse var det mössan på! 5 grader ute. Usch! Blev även premiär för långkalsongerna :-)


Torsdag.

07,15 klev jag ut från stallet med en häst i vardera hand. Promenerade en timme i skogen och det var underbart!
Kylig luft, solen var på väg upp, hästarna, framförallt Grande var pigga och jag med faktiskt. Hade gärna ridit Helge mer även när jag jobbar kväll men det är viktigt att också Grande får röra på sig dessa dagar och jag hinner inte rida båda. Man ska inte heller underskatta fri skritt i skogen till fots. Det borde fler tillämpa tycker jag. 
Ska försöka hinna att både gå med dem och rida under helgen. De mår bara bra av mer skritt, man bygger kondition snabbare (inte för att jag har bråttom) och så gör många av toppryttarna. När jag var på Strömsholm var det ett jäkla spring med hästarna. Skrittmaskin, hage, annan hage, promenad, ridning, longering osv. 
 
Lite bilder från promenaden.
 
 
 
 
 
 

Fina du.



Har är verkligen en gentleman min Grande. Han kan man alltid känna sig trygg på oavsett vad. Är så glad att jag har honom.

Galopp, galopp.

Vilken jättehärlig ridtur jag hade på Helge idag!
Det blev mycket galoppjobb i olika tempon men överlag fokus på att stå i lätt sits och rida framåt med ordentligt tryck på bakbenen. Han har det i sig, en stor, vägvinnande galopp som täcker mycket mark. Det bästa var nog ändå att han var så lätt att korta tillbaka igen, även i nerförslut. Räta på sig med låg hand, fortfarande i lätt sits och han kortade sig fint. Får äntligen valuta för mitt slit med galoppen! Han tyckte det var kul att få öka och "springa av sig" lite, under ordnade former. Red uppför några bäckara också, i skritt, samlad galopp och ökad galopp. Kul!
Ett roligt pass med puls och styrka för rumpa och rygg.



VM i bacon.

Anledningen till varför jag inte är vegetarian. Jag är så sjukt bra på att knapersteka bacon. Så sjukt bra.



Att anpassa sig efter individen.

Har tömkört Helge på banan en sväng idag. Gjorde lite övergångar och fattningar. Han var lite spänd emellanåt, pga blåsten antar jag men annars fin. Man får liksom ta att han är sån. Alla hästar är olika individer och det finns inget exakt sätt som passar alla eller ett visst sätt alla hästar ska vara på. Det finns ingen universallösning man kan använda på alla hästar. Det är ganska trångsynt att tro det. Då har man inte ögonen öppna och kan inte förstå hästarnas personlighet och psyke. Ibland får hästarna anpassa sig efter dig, ibland får du anpassa dig efter dem. Man måste vara så pass uppmärksam och duktig på att läsa hästarna att man vet när vem ska anpassa sig efter vem. 
 
 
Vi anpassar oss efter varandra och trivs bäst så. Även om det alltid är jag som bestämmer, det vet vi båda två.

...



Mysigt.

Tog en promenad med Helge i morse.



Ordbajseri kanske man kan kalla det.

Ni vet den där reklamen på tv där det är ett gäng killar i ett omklädningsrum tillsammans med Joan Collins som är en sur och grinig diva tills hon får en Snickers? Det är jag! Bara det att jag är det 24/7 och inte bara när jag är hungrig.
Jag är som en överdos av gravidhormoner tillsammans med ADHD och någon form av "stackars-mig-syndrom" (ni kan vara lugna, jag är INTE gravid, jag är bara lika känslig och humörsvängig som om jag vore det).
Min bägare är på gränsen till överfylld hela tiden och kan rinna över precis när som helst. Alla är potentiella idioter (många är det på riktigt också, det ska vi inte ta ifrån dem).
Matten är den överlägset största triggern dock. Den får mig att känna mig värdelös och sämst i världen på att överhuvudtaget förstå nånting alls.
Så drar är det igång. Matten går dåligt, jag blir ledsen, arg och känner mig dålig på allt exakt allt. Jag känner mig ful, fattig, tråkig och så går det vidare i all oändlighet till jag ligger på botten av ett "tycka-synd-om-sig-själv"-träsk som ingen annan än jag själv kan ta mig upp ur.
"Varför fick just jag lov att bli både ful, korkad och så jävla lättstött" etc är vanliga tankar.
Andreas är en hjälte som orkar med mig när jag går ner mig sådär.
Vet inte varför jag blir så otroligt arg och besviken på mig själv, jag avskyr när jag blir det, ändå är det svårt att undvika.
 
Usch, jag måste fan rycka upp mig alltså. Det är så svårt bara. Tror det är en liten utmattningsgrej, att min livssituation har förändrats till det sämre när A är borta + en släng av kasst självförtroende. Att aldrig känna sig bra på nånting och att alltid vilja kunna allt DIREKT är inte hälsosamt. Jag vet ju allt det här, det är att överföra det på mig själv i praktiken som inte riktigt funkar =) 
 
Nu blev det lite väl personligt här. Det var väl kanske inte meningen. Jag skriver inte för att någon ska läsa om mina små i-landsproblem egentligen, det är bara skönt att sätta ord på sina tankar ibland, för sin egen skull. 
 
Så, nu när det är gjort kan jag berätta om min söndag istället. 
Tidig uppgång och släppa ut hästarna. Pga nedanstående inlägg så är Helge förpassad till vinterhagen med ordentliga trådar och ström. Busunge. Gräset börjar ta slut i beteshagen (de stödfodras med hö) så han gav sig ut på nya jaktmarker efter gräs. Fick ställa tillbaka honom på rätt sida tråden flera gånger innan jag helt enkelt fick flytta honom därifrån igår. 
Skjutsade A till bussen efter utsläpp och åkte därefter till jobbet och jobbade 3 timmar. Tiden gick fort så det kändes okej faktiskt (pengar, pengar, pengar). 
På eftermiddagen red jag Grande en rejäl tur i skogen. Mysigt att bara sticka ut på min gammelman i solnedgången. 
Red och plaskade lite och det såg ut såhär:
 
 
 
Imorgon är det dags för kvällsvecka (spyr lite) och en jävla massa matteplugg. Jag bävar. För båda! Men jag ska göra det och jag ska göra det som ett riktigt jäkla proffs. Sen ska jag köpa en bok av Mia Törnblom eller vad hon heter och få bästa självförtroendet i stan, utan att för den sakens skull bli så där dryg som en del personer med oförtjänt mycket självförtroende har en tendens att vara. 
Sounds like a plan! 
 

Hopplös



Helge tycker gräset är grönare på andra sidan.

En vanlig lördag.

Markarbetet idag gick ganska bra . Helge var jättelydig och tog förhållningarna toppenbra. Kul att mitt hårda jobb med lydnadsarbete gett resultat. Han var lydig framåt också om jag lättade i handen men lite svårare att länga galoppen och ändå ha honom bärig på bakbenen mellan hand och skänkel. Fick rida ordentligt.
Red över bommar med 21 meter mellan samt 3 galoppbommar på ca 2,50. Han var duktig och som sagt väldigt lätt att lägga rätt då han var lydig och orkade korta sig väldigt bra. Galopperade 6,7,8 och 9 språng mellan 21-meters bommarna. 7 var lättast, sen 8,9 och sist 6 pga ovannämnda orsak. 
 
Blev både filmad och fotad men det får räcka med två foton så länge.
 
 
 
Grande blev riden hemma på banan imorse. Emelie hade sits-träning och jag stod och tjatade på stackarn hela tiden, men med ganska bra resultat. Grande såg riktigt fin ut emellanåt. 
 
Annars har vi åkt båt med pappa idag. Var fint på sjön och varma vindar ute på ön vi åkte till.
 
 
 

Hihi

Ser ni där nere? Det var kul :-) Får jag nån ny följare som är ohälsosamt intresserad av mitt liv så heter jag susannakans på instagram.



Excuse me?!

Där jag har mest grått hår? Har jag köpt pensionärshårfärg? #bordegåtillfrisörenistället



Slut på en hektisk vecka. Typ.

Har äntligen slagit ner röven i soffan efter en hektisk vecka. Antar att vissa av er har det minst lika eller mer hektiskt än mig men jag tänker ändå gnälla. Glömde tom min och älsklingens årsdag igår. Skandal! Spec enligt honom =)
 
Helge blev ju skodd igår och har *trumpetfanfar* skorna kvar än! Kors i taket och sånt. 
Red ut honom i skogen med Emelie och Curry. Vi tränade övergångar, övergångar och övergångar. Kan man göra för många sånna? Tror inte det.
Helge var stretig i början men blev finare ju längre tiden gick. Tränade att göra en bra fattning, kort galopp, bra avsaktning till skritt från galopp och från början igen. Han var duktig och väldigt laddad. Kändes som om han skulle kunna skutta rakt upp istället för att samla sig men det gjorde han inte. Det tackar vi för! Hade varit jobbigt att gå tillbaka genom skogen i ridstövlarna. 
Traven var svårare att få till en bra takt och ett ärligt stöd i. Han kommer väl undan med att han inte blivit riden på en vecka och var lite "all over the place". Imorgon finns inga undanflykter. Möjligen att jag borde lära mig rida. 
Ska försöka tvinga A att filma och fota imorgon. Får se om det går, han är envis den fan. 
 
Nej, nu ska här städas! Gud så trist. Kanske kan ta in på hotell över helgen istället... Ska kolla över ekonomin. Hittade 200kr i ett par ridbyxor idag så nu är jag rik!
 
Den långhåriga till höger är den envisa.
Den till vänster är mest bara mycket älskvärd och perfekt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyskodd.

Har bett till någon form av högre makt att dessa skor ska sitta kvar i sex veckor framåt nu.
Ser ni alla vita hår efter sår på hans ben? Kanske ni förstår varför han har skydd på sig i hagen. Mitt klantdjur <3


Mest massa bilder.

Idag har Helge äntligen blivit skodd. Hoppas skorna sitter kvar den här gången. Han blev lite kortare i tårna bak så han inte kan trampa så långt fram, får se om det hjälper. 
Gick med båda hästarna i skogen 40 min när skoningen var klar. Vill inte rida samma dag som de skos. Imorgon ska dock jag och Emelie ut på en tur i skogen. Galoppera upp lite flås är tanken. 
 
I helgen blir det nog markarbete. Ska försöka bli fotad. Det vore kul att ha lite nytt.
 
 
 
 
 
 
Tittar på De dejtbara. Underbart! De är ju så fantastiska. Helt sorglösa och glada. 
 
Sist men inte minst så måste förstås min och älsklings 4-årsdag firas idag! 4 år. Det är länge det. Han är fortfarande lika underbar, snäll, fin, knäpp, tokig, smart och rolig och han gör mig lycklig. 
 
 
 
 
 
 
 

Bff



Härlig häst, matteplugg och lyxmiddag.

Sitter i soffan nyduschad, skrubbad, insmord, fräsch i onepiecen och har räknat matte och ätit "mat" (blev nudlar idag, inte tid med annat). Är ganska nöjd med dagen. Framförallt mellan 18 och 19 då jag red Grande som var alldeles fantastisk idag! 
 
Vi galopperade igång hästarna en bit och efter det var han så mjuk och fin. Och pigg! Som ung på nytt. Han har alltid varit lite stel i början när han inte är uppvärmd så det är inget konstigt med det. Men som sagt, han var så mjuk och underbar att rida. Känslan när man bara kan sitta och "finrida". Flytta fram och tillbaka över vägen, ställa, rida sidvärts och hästen hela tiden är kvar inom ramen. Så kul! Jag är så glad att jag inte bara har en utan TVÅ härliga hästar. Båda kräver sin ridning men när de är på plats är de alldeles fantastiska att rida. Det är ju det som är tjusningen med ridning, utmaningen och framstegen.
 
Filmade lite där i full galopp =P Hade jag aldrig gjort på Helge som är kvick som en katt med att skutta och bocka, men Grande är stadigare och gör aldrig något dumt. 
Glömde dock att vrida telefonen så ni får vrida på huvudet istället. Det är dessutom lite hackigt.
 
 
 
 
Apropå att vrida på huvudet så har jag fått massage på jobbet idag. Min nacke och mina skulderblad har en tendens att dra ihop sig och bli spända så det gäller att få lös det med jämna mellanrum så det inte blir problem av det. Perfekt att ha en sån förmån på sin arbetsplats. 
 
Dagens matteplugg gick trögt först, sen ringde jag A och då förklarade han bättre än boken gör så jag förstod iaf det mesta. Lördagen är vigd åt plugg. 5 timmar eller nåt måste jag få gjort om jag ska ha någon chans att klara den här kursen. Måste vara i fas med planeringen. 
 
 

Strejk.

Strejk sa jag!
Alltså det jag har kommit till i matten nu, det är galet svårt att förstå ett enda dyft av! JAG. KAN. INTE.
Därför strejkar jag idag. Punkt.
Det svänger så enormt mycket det här. Ena stunden känns det hur enkelt som helst, och nästa: Say what?!
Är inne på kordinater osv nu. Kan rita ut punkter på x- och y-axeln såklart, det är ju skitlätt när man vet vad punkterna är, det är det som kommer sen som är massa goja. 
 X=20+3-20%&%(%23254546)=Y*82r-7866(-34-0) = 12 Rita ut punkten 535,8....typ. 
 
Har en i övrigt ganska kass dag så jag ger mig själv tillåtelse att strunta i matten idag. Har iaf gjort 45 min innan jag körde fast. Tillåter även mig själv att äta mina hembakta scones med smör och ost och titta på Gunilla Persson och co i Hollywood-fruar. 
Den är jobbig den där känslan jag har nu.
Den där känslan när man har så mycket att göra att det bara slår slint i skallen och man vet inte vart man ska börja.
Jag måste egentligen gå på mattelektionerna, för jag behöver det, men man kan inte pga jobbet som jag dessutom måste jobba över på samt ta hand om hästarna (men det vill jag ju, det är min fristad), helst äta och hålla hemmet i någorlunda skick också. Tiden räcker inte till riktigt. 
Det hade varit en lättnad om Andreas var hemma så vi kunde stötta varandra i pluggandet men nu är det inte så. Bara att acceptera och kämpa sig igenom det ändå. Slå huvudet i bordet, skrika fula ord och hata allt mellanåt bara. Simple as that.
 
 
 
Pluggisar.
 
 

Gah!

Kikar in här lite snabbt. 
Trodde ju jag var i fas med matten. Det är jag INTE kan jag säga. Har sett fel i planeringen och är LÅNGT efter. 18 sidor för att vara exakt. Så nu finns det inte mycket tid till annat än jobba, fixa stall och röra hästarna lite snabbt (varannan häst varanna dag tills Helge är skodd) laga mat och PLUGGA tills jag är ikapp. 
 
Idag har jag tvättat, ridit Grande, bakat scones, lagat mat i lugn och ro tills jag såg planeringen. Så nu har jag även pluggat nästan 3 timmar. 
 
Hej, hej!
/Stressad 
 
 
Redhead för något år sedan.
 

Älsklingarna.



D-day, in a bad way.

D-day.
The day.
Dagen-D
Dagen jag har bävat för hela sommaren har kommit. Dagen då mitt livs kärlek åker ifrån mig tillbaka till Stockholm för att fortsätta sina studier. Nu ska han ju inte vara borta ett helt år direkt utan kommer hem så ofta han kan men ändå.
Det är tråkigt och jobbigt att vara utan en människa man trivs så bra med, som man är van att ha vid sin sida, som alltid finns där. Som nu kommer vara borta mycket mer än han kommer vara här, hos mig. Det suger. Det är tomt. Det är konstigt och det är inte som det SKA vara. 
Dock, har vi klarat ett år på distans och vi kan klara ett till, eller två, eller tre...eller fyra. 
Det är dagens i-landsproblemsgnäll. Min älskling fattas mig. Såhääääär mycket.
 
Helge har tappat skon som jag slog på i måndags. Har letat i hela den jättestora hagen, HELA, men hittar inte skon nånstans så nu får han gå utan. Har raspat till hoven så gott det gick och så blir det skrittjobb på banan till torsdag med någon vilodag. Tömkörde honom idag på banan med fokus på att han ska böja sig mjukt och flytta bakdelen. Därför gick jag precis bredvid honom så det blir lättare. 
 
Grande red jag häromdagen. P.I.G.G var ordet. Även G.A.L.E.N, men det är ju bara kul att han är sån. Han fick ju såklart inte utlopp för sin energi eftersom han inte får kuta som en dåre när han inte är i så bra form samt pga hans bronkit. Han var väldigt fin att rida iaf, väldigt explosiv ;) Ska rida honom några dagar till i veckan nu också när jag har tid iom Helges tappsko. 
 
Ska laga mat, duscha och räkna lite matte innan det är dags för sängen och ladda för en tidig vecka på jobbet.
 
 
Tänk om han var några år yngre. Grandisen <3
RSS 2.0