Svar på kommentar.

Fick en kommentar från Linnea som ville ha tips på hur man får igång bakdelen på sin häst, så jag ska försöka svara på det.

Övergångar är bra för mycket, däribland att mjuka upp och få igång baken. Det gäller att vara noggrann och göra varje övergång ordentligt. Är det ingen kvalité på övergången ger den inte så mycket.
Jag jobbar mycket med övergångar mellan skritt och galopp, och trav till halt, till skritt, till trav igen. Det gäller att hästen inte springer in i en övergång och inte heller stretar emot när du saktar ner till skritt eller gör halt.
Glöm INTE att använda benen även när du saktar av eller rider långsammare och glöm heller inte att inte släppa iväg hästen med handen när du vill rida mer framåt. Den ska gå framåt av skänkeln, inte att av du lättar fram med handen.

Så, tips ett är massor med övergångar.

Ett annat tips är tex att rida över ganska korta travbommar där hästen måste samla sig en aning. Ett bra hjälpmedel som är lätt att använda sig av.

Sidvärtsrörelser med öppnor, slutor är bra samt serpentiner och åttor.

När det gäller att stärka bakdelen är dessa tips bra även där, samt klättring, galopp-intervaller med tempoväxlingar, hoppa studs etc.

Man kan testa sig fram lite vad som funkar bäst för ens häst. För mina är det olika saker.
Helge mjuknar bäst av att rida på böjt spår.
Grande blir bäst om man galopperar igång honom ordentligt först, innan man börjar trava och jobba med annat.

Lycka till!





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0