Två ridpass

Åkte till klubben med Helgehästen igår. Tänkte rida ute på travbanan först och fortsätta på stora banan men det blåste så mkt så det blev ridhuset. Ville inte ha någon onödigt fight pga blåsten. Jag är verkligen emot att låta hästen slippa undan det den blir spänd för osv men jag ville få till ett bra pass utan krångel. Tar tjuren vid hornen nästa gång =)
 
Han var lika lätt att lasta som alltid, vilket är helt underbart. Jag minns när jag just köpt honom, alltså han var så jobbig. Gick emot tryck istället för att flytta (BIG no no om man är häst i närheten av mig) och bara klev åt sidan av lämmen hela tiden. Först fick han lära sig att flytta på sig om jag bad honom om det sen gick lastningen som en dans den också efter ett tag. Nu har jag ju iofs en transport som är helt anpassad för honom också med högt i tak, fronturlastning så han slipper backa plus att han får stå brett med bakbenen.
 
Hur som helst! Ridpasset gick bra. Jag skrittade fram länge och väl och flyttade honom i sidvärts, öppnor, bakdelsvändningar och gjorde små tempoväxlingar. Efter ca 20 min började jag galoppera på fyrkanten i lite framåt-tempo. I vänster varv skjuter han in rumpan så där får jag ha honom rak i halsen och driva in det inre bakbenet under honom. Gjorde mycket tempoväxlingar och han tycker det är SÅ jobbigt att korta sig men han gör det och kämpar på utan krångel. Som belöning får han galoppera på framåt där jag rider i lite lättare sits.
Gjorde samma sak på 20m volter där han fick vara något utåtställd och jag vände så volten blev kantig istället för rund, för att få med yttersidan ordentligt. I traven gjorde jag också mycket tempoväxlingar och fokuserade på att han skulle gå kvar i formen både när jag kortar och länger, vilket det är lite svårt, åt båda håll. Han orkar inte riktigt än.
Öppnorna som vi fick i läxa av Göran Liljestam för nån vecka sedan tränar vi på nästan varje dag och vi gör framsteg. Dock är det väldigt lätt att han tvärar för mkt. Jag måste ge finare hjälper helt enkelt, han är känslig.
 
 
 
Det blev ett tufft pass så idag skrittade vi och travade ut i skogen med Grande som handhäst. Han hänger med precis så det är som att bara rida Helge men hålla i ett grimskaft i ena handen. Bra att det funkar att göra så så man kan spara lite tid =)
Vi travade lite större steg och gjorde tempoväxlingar i skritten där han inte kröp ur formen.
 
Ingen älgfluga i sikte på hästarna än. Men det kommer väl snart kan jag tänka mig.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0