Gör om, gör rätt.

Igår var det ingen bra dag för mig och Helge. 
Jag red i skogen och han var spänd och jag blir frustrerad när han inte lyssnar utan bryr sig om vad som händer runt omkring istället. Det är så jobbigt när man inte når fram till honom, att han inte litar på mig, att han inte litar på att han är säker med mig. Det är något vi måste jobba hårdare på. Igår hoppade jag av och gick halva vägen hem för jag kände att det var ingen idé att fortsätta. Har börjat med en grej som gör honom lugn på marken iaf. Det återstår att se hur jag löser det från ryggen. I närmsta framtiden kommer jag rida mer i ridhuset och mindre ut, även om det inte är någon långsiktig lösning. Började redan idag och var i Orsas ridhus. Han var väldigt avslappnad trots 4 andra hästar och kändes mjuk att rida. 
I vänster varv får jag använda lite understödjande tygel tillsammans med innerskänkeln ibland men i höger är han lättare.
Galoppen tycker han är jobbig än så jag varvar galopp i lite högre tempo på volt med något lugnade tempo i lätt sits där han får sträcka ut halsen nedåt och inåt. 
 
Jättenöjd med honom, och mig idag.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0