Provkört bil och sadel.

Idag har jag provkört en bil. En ganska ful men bra dragbil, och så var den ganska pigg också. Svagare motor än i min nuvarande men den drar mindre bränsle iaf, och FÖRHOPPNINGSVIS STANNAR DEN INTE VART SOM HELST, NÄR SOM HELST UTAN ANLEDNING! Vilket min gjorde igår igen. När vi var på väg till Borlänge med Helge,mitt mellan Rättvik och Leksand dog den och som TUR var lyckades vi rulla till en busshållplats och stanna där, som TUR var var pappa med, som TUR var kunde mamma komma med sin bil och följa oss till Borlänge och som TUR var fick jag komma till kliniken när jag ville då Helges besök bara skulle ta typ en kvart. 
 
Så störigt när man lämnat in den 4 ggr på verkstad och 3 av gångerna har de inte hittat något alls och förra gången hittade de någon tändspole som behövde bytas ut och då skulle felet vara åtgärdat. Jag trodde dock att de bara åtgärdat det sekundära felet och inte det riktiga men det trodde ingen annan och jag var bara paranoid. Vilket jag ofta ÄR men den här gången hade jag rätt. Biljäkel. Den är ju så fantastisk annars. Stark som en oxe att dra med t ex. Men men, hittar de inget fel nu heller så köper jag den jag testade idag. Kan liksom inte åka runt och vara nervös och har man hästen med sig kan det ju bli farligt om man har otur. De här två gångerna det har tagit stopp med häst så har jag haft en offantlig tur. 
 
Borlängebesöket gick iaf bra och jag fick börja rida Helge, vilket jag har gjort idag. Skrittade mest men några travsteg tog vi också. Lite små tempoväxlingar i skritt och se till att han skulle skritta med stöd in i handen. Testade en Prestige Modena på honom men tror inte det går. Hans manke ställer till det när det gäller sadelinprovning. Den andra jag pratat om kommer från Sthlm i veckan hoppas jag. 
 
Grande blev också riden men på ängen. I början var han lika stel som vanligt men efter ganska mycket jobb på böjt spår blev han helt okej, dock pigg och lite överladdad för att han såg korna i hagen brevid ängen. De brukar INTE vara där sa han och la benen på ryggen tills matte sa till på skarpen att korna gav blanka fan i honom och allt utom sitt gräs. 
 
 
"Seriöst, jag VET att korna äter hästar, har sett det själv."
 
 
 
Trött Helge igår i Borlänge.
 
 
En ridväg.
 
Helges hull och svåra rygg. Han har blivit lite rundare nu. Mycket kvar på hans omusklade överlinje men nu har han iaf lite hull att ta av. För någon månad sen eller två såg man man revben på honom men nu har jag lyckats hitta en bra foderstat tycker jag. Baserad just nu på gräs, massor av hö, lusern, olja och musli med väldigt låga värden socker och stärkelse. I vinter blir det ännu mer lusern, i stråform. 
 
 
 Min bil som fick bärgas till Rättvik. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0