Lullull.

Läser om bloggare som tvättar hästens ben, oljar in hovar och donar in i absurdum varje dag och funderar för mig själv - hur har folk tid?! Varje dag? Har de fler timmar på dygnet än vad jag har? Har dom inget jobb att sköta? 
 
Om jag får tid över hos hästarna masserar jag och borstar dem längre kanske eller gör något som är av mervärde för hästarna, de kanske får gå längre i hagen istället som de säkerligen uppskattar mer. Inte bryr sig hästar om om de har olja på hovarna eller inte, många oljor torkar dessutom bara ut hovarna så det är ofta helt onödigt. Kommer hästarna in med leriga ben spolas de såklart av när de går in, men inte tvättar jag benen bara för att, så mycket tid finns inte. Jag har tid att göra det nödvändiga plus lite till, inte massa onödigt strunt. Det ska vara på någon jobbfri helg man har tid att vara i stallet halva dagen och pyssla och greja möjligen. Det är jättemysigt att pyssla med hästarna men på ett sätt DE uppskattar. Tycker jag, alla tycker såklart olika. Alla tycks ha olika många timmar på dygnet också. Fast har man bara en häst har man väl mer tid till annat förstås. 
 
Nu får ingen tro att jag missköter mina hästar, de får precis all omvårdnad de behöver och mer därtill, kanske inte så mycket lullull i onödan bara =)
 
 
 
Om någon dag kommer en sadel som jag ska testa på Helge och passar inte den har jag en till jag kan prova. Annars blir det barbacka ;)
 
Tittar runt lite på bilar också. Blir inte klok på det. Ny eller inte, våga fortsätta åka min eller inte, satsa allt på att hitta det riktiga felet eller inte.
Har hittat en bil som är mer intressant än den jag provade i lördags. Trodde aldrig jag skulle säga det men den har lite för många hästar under huven. En bra bit över 200 och det känns väl lite överdrivet kanske. Kommer troligen dra lika mycket som Suzukin. MEN den får dra min transport och det är ett stort plus.
 
Senaste dagarnas lunch. Salladsbas med enkla tillbehör. Perfekt när man har bråttom och vill att det går fort att laga mat.
Överst: Ungsbakad grönkål med olja och salt, knaperstekt bacon och parmesan.
Nederst: Grönsallad med fetaost och vegetariska fajitakryddade filéer. 
Mumma. 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0