Hovslagare.

Utan hovar ingen häst, som det ju heter och det stämmer så väl. Sköter man inte hovarna ordentligt eller har en hovslagare som är slarvig eller inte vet vad den håller på med så skaffar man sig problem. 

Jag har haft en uppsjö med olika hovslagare. Jag har bytt pga att de varit slarviga, slutat, varit elaka mot hästen, inte lyssnat på mina önskemål, vägrat sko en häst med shivering eller helt enkelt varit okunniga.

Hade en som var toppenbra men när han slutade sko pga av ont i ryggen hittade jag Martina som jag haft sedan dess och jag är så nöjd! Hon är utbildad i Skara och är väldigt noggrann, utan att överdriva. Hon har bra hand med hästarna och lyssnar på mina åsikter och erfarenheter om hur hästarna ska skos.

Helge skos med överrullningsskor pga sina broskskador (vilka upptäcktes efter magnetröntgen i Ultuna) i hovlederna där han haft ganska svår hovledsinflammation som till sist avhjälptes med irap. Han har även sulor fram pga urkalkning i hovbenet vilket innebär att han blir öm när han trampar på något hårt. Bak vanliga skor med sidokappor. 

Grande har bara skor fram nu tills det blir halt då han får skor och brodd. 
Hade jag fått för mig att ha Grande oskodd även fram hade nog Martina sagt stopp eftersom Grande är så pass tung. 
Hon är alltså inte rädd för att säga till om jag är fel ute, vilket jag såklart aldrig är men ändå 😉

Hennes skoning har fått beröm både när vi varit i Uppsala, Rättvik och Borlänge på klinik så henne håller jag hårt i. Hon är fullbokad och tar inga fler kunder och jag var nog en av de första att anlita henne då hon flyttade hit. Ett bra val måste jag säga. Att ha en bra hovslagare är ju något av det viktigaste man kan skaffa sig som hästägare. 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0