Lunchbjudning.

Börjar och slutar två timmar tidigare på jobbet idag för vi ska bli bjudna på lunch tillsammans med alla andra anställda. Därför fick Helge bara en promenad på 30 min idag, det var allt jag hann. Hans psyke behöver att han motioneras varje dag på ett eller annat sätt. Han är som en vallhund.
Igår fick han jobba i skogen och vi var riktigt duktiga iaf 50% av tiden. Vilket är ett framsteg =) Trava fram till handen med aktiva bakben och inte bara vräka sig framåt och bli tung i handen eller inte ge något stöd alls som det har brukat vara när vi ridit ut förr, innan han varit uppvärmd och mjukare iaf. 
Dock kan jag inte vara helt still med handen utan behöver ställa lite, lossa, ställa om, små halvhalter och tempoväxlingar osv för att han inte ska smita undan jobbet. Gäller bara att koppla ihop det med skänkeln också. Rider utan sporrar eller med ponnysporrar för tillfället för att kunna komma om honom ordentligt utan att han blir slingrig och försöker smita ifrån skänkeln också. Innan vi är mer stadiga och raka gör längre sporrar ingen nytta även om han kommer få lov att acceptera det sen också.
 
På fredag åker vinterskor och brodd på. Det är alltid svårt det här med brodd men eftersom vi rider mest på sand så kommer brodden inte göra någon skada även om marken är mjuk ett tag till. När marken är hård blir det halt oavsett om det kommit snö eller is. Helge får 4 brodd runt om men Grande får nog gå oskodd bak en period till, det är ju bara sex veckor tills de ska skos nästa gång. 
 
Nej nu ska jag stressa vidare. Vore väl synd om man fick andas ut every once in a while =P
 
 
 
Morgonpromenad.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0