Tävling.

Sitter och tittar på tävling i Mora. Nyss var det en 120-klass med unga ryttare. Nu var de unga så de är till viss del ursäktade men jag måste säga att det är väldigt mycket dålig ridning och taskig attityd på den här nivån. 
En tjej gjorde en otroligt dålig sväng och hennes häst stannade så hon ramlade av. Då rycker hon hästen i munnen, släpar ut den från banan, rycker i den igen när de kommit ut och sen ger hon den till en skötare, hoppar upp på nästa häst och storgrinar samt skyller på hästen. Så himla tråkigt att se (och höra). 
Att man blir ledsen säger jag inget om, det har jag själv blivit som ung, men att bete sig sådär mot sin häst?! Hur gör man hemma om man törs uppträda sådär bland folk? Hemska tanke. 
Det borde verkligen införas ett hästkörkort. 

Sen är det många både hästar och ryttare som borde vara hemma och träna istället. Många hästar är varken lydiga eller starka nog för att klara en 120-bana på ett bra sätt. 
Hästar som springer, ryttare som drar, obalans i svängar osv. 
Det gäller inte alla, men förvånansvärt många. Det är nog i klasser under 130 man ser mest "skitridning". När man rider 130 och uppåt behöver man vara bättre än så. Då går det inte bara att åka med på en snäll häst. 

Jag säger inte att jag skulle gjort det bättre, särskilt inte nu när jag inte hoppar knappt alls men lite självinsikt borde man väl ha. Klart man ska träna på att tävla men på en höjd man behärskar kan jag tycka. Men det är jag det.

  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0