Helgjobb, bil och hästar.

Idag har jag varit ledig efter min jobbhelg. Att jobba helg är verkligen inte så hemskt som man tror. Det går faktiskt riktigt bra, bättre än vardagarna tom, även om det är tråkigt att masa sig upp skittidigt när ens tröttmössa som ligger bredvid får sova vidare. 
 
Jag och Helge skrittar våra 30 min varje dag och imorgon eller onsdag ska jag kolla honom på volt i trav sen prata med Ingela om hur vi går vidare. Ska bli spännande. Han har då levt rövare i hagen i stort sett varje dag så jag tror knappast han har så ont. 
Han blir bättre i hullet för varje vecka men det går sakta. Har får gå på gräs några timmar varje dag och får fri tillgång på jättebra hö men han äter tills han blir mätt och inte mer. Han är ingen häst som står och äter oavbrutet tills maten är slut, vilket hade varit bra nu, under en period. När och om jag får röra honom mer kommer han få mer kraftfoder såklart, han får redan mycket för att röra sig så lite som han gör men eftersom det är foder som nästan inte innehåller socker och stärkelse alls så verkar det gå bra ändå. 
 
 
Grande har blivit riden av Maria och Andreas de senaste dagarna. De två ryttarna är nog av lite olika karaktär ;) 
Maria som är supernoggrann och en jätteduktig ryttare och så Indian-Andreas som rider barbacka i galopp genom skogen, haha. Fattar inte hur han kan rida barbacka i alla gångarter, helt själv, när han inte ridit mer än 10-15 ggr kanske. Grande han är nöjd med båda han, som den gamla ridskolehäst han är. Gör det han blir tillsagd.
 
 
Förutom hästarna så håller jag på att kolla på ny bil. Min är just nu på verkstad men jag hade tänkt byta redan innan den började krångla. Har tittat på nyare modeller av en sån jag redan har, för förutom det här felet har min bil varit outstanding! Inget krångel alls på 4 år och tar sig fram ÖVERALLT. Så det är mycket att tänka på. Byta eller ha kvar? Bensin eller diesel? Stor motor som orkar dra eller mindre som inte har lika hög bränsleförbrukning, fler mil och billigare eller färre och dyrare? SVÅRT är det. Ska se vad hela kalaset för min bil går på och vad det är för fel innan jag bestämmer mig för hur det blir. Det ska ju bli en vettig månadskostnad också så jag har råd.
Har testkört två iaf varav den ena var riktigt fin att köra, samt hade lika stark motor som min. Har en 2,5 Ls V6:a i min så det är lätt att andra bilar känns klena när man jämför. Den andra jag testade var jättefin utanpå (tydligen så bryr jag mig för mycket om ytligheter men man vill väl ha fin bil när man ändå köper ny hehe) men kändes inte bra att köra. Har två till jag funderar på men som sagt, får se hur det går med min först. Just nu har jag farfars 740 och det går ju bra det med ;) 
 
Nu hoppas jag det blir lite varmt och fint väder framöver. Jag är badsugen! På midsommar kan vi väl iaf slippa regnet som ska komma =(
Hästarna tycker förmodligen detta är väder är perfekt dock. Idag har det blåst och knappt varit några insekter alls och inte för varmt.
 
Så underbart att våra hästar har stora marker att röra sig på. Det tycker jag är jätteviktigt. 
 
Idag har jag byggt en till gräshage där båda hästarna ska få gå halvdagar i i veckan, sen flyttar jag Helge till vinterhage när jag börjar jobba. 
Har även cyklat till stallet * 2, sprungit med Andreas, diskat och tvättat en maskin med mina Converse så nu hoppas jag de blir vita igen. Ett par såg då ut att se skapliga ut. Finns nog inga snyggare skor än ett par riktigt vita Converse men köpa nya när de gamla inte ens är slitna känns ju tokigt så det gör jag inte. 
 
Lyxvecka på jobbet den kommande veckan då jag bara jobbar 2,5 dag men får betalt för 5. Skönt att jobba på industri ibland =) 


Kommentarer
Maria

Hi hi skulle tro att Grande gillar Andreas bäst😄😄 han vill säkert bli westernhäst på gamla dar😉

Svar: Är säker på att han gillar och trivs med er båda 😀
supersus.blogg.se

2015-06-16 @ 11:20:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0