Dressyr.

Det blev ett dressyrpass på ängen bredvid banan för Helge idag. Jag kommer lägga in lite fler pass "inom fyra väggar" så att säga. Helge är ganska stel i bogarna och böjt spår hjälper mycket. Man är ju lite begränsad ute i skogarna även om det går att rida öppna, sluta osv. 
 
Idag började jag att skritta över en stock som ligger vid banan. Jag vill få honom att lyfta rejält på frambenen för att få lite hjälp med att lossa bogarna. Man får fuska lite om hjälpmedel finns =) Var noga med att han lyfte varannat ben först över stocken då han gärna lyfter höger först om han får välja (det är vänster bog som är mest spänd). 
 
Använde mig av "fyrklövern" när jag fortsatte skrittarbetet. En kvadrat med volt utåt i varje hörn där jag red öppna på det raka spåret. Han flyttar väldigt lätt, lite för lätt så jag måste verkligen vara stadig och bara ge små, små signaler. 
Gjorde något hela tiden i alla gångarter för att hålla honom fokuserad på mig, men när man rider hemma på ängarna eller banan blir han sällan spänd så han var väldigt med och koncentrerad på rätt saker. 
 
Sammanfattat var skritten riktigt bra. Han kliver på ordentligt utan att stressa. Stretar inget utan följer tygeltaget enkelt och är mjuk i båda sidorna.
Traven är vår svåraste gångart men idag var den helt okej. Han är lite stel i vänstersidan och blir inte lika rund som jag önskar ha honom. När han får länga på steget lite blir han ofta riktigt fin men ibland tycker han att länga på steget är lika med att släppa fram näsan, vilket jag inte håller med om. Idag var han dock jättefin i olika tempon. Höger är bättre än vänster men vänster blir bättre och bättre. 
Jobbade tempoväxlingar i galoppen och han är riktigt stark nu. Det är händer nästan aldrig att han lägger av och går över till slängtrav som vi hade så stora problem med förr. Mellangaloppen är nog bäst idag. Göra en galoppfattning, rida fram en aning, ta tillbaka till en kort galopp med bra stamp och aktivitet och därifrån rida fram med bibehållet stöd till mellangalopp där han inte stretar utan är lätt i framdelen och snabb i bakbenen. Härlig känsla. 
 
Älsklingen var snäll och fotade oss lite i en pluggpaus. Det är så bra att man får se sina brister men även det som är bra. Jag behöver fortfarande jobba på att släppa ner benen, räta på mig men inte luta mig bakåt, bak med axlarna, böja armbågarna, höja händerna en aning mm.
 
 
Här travar jag av Helge i lite längre och lägre form idag. Då ramlar jag lätt fram med mitt överliv. Skulle önska att jag sträckte lite på mig men annars ser det helt okej ut. 
 
Ett riktigt bra pass överlag tycker jag. Ett sånt där pass man aldrig vill avsluta. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0