Att klippa eller inte, det är frågan.

I år är det lite svårare än vanligt ang klippning av hästarna. Grande halvklipper jag nog för han för extremt tjock päls, han har redan satt en hel del. 
Det svåra är hur jag ska göra med Helge. Han står i utebox, som visserligen är isolerad men ändå. Den kommer ju vara kall innan han värmt upp den när han kommer in om dagarna.. Har man varit och tränat i ridhus och kommer hem till -30 vill man ju varken ha en häst som är svettig i tjock päls, eller har för lite päls när den ska bo ute. Han har knappt satt någon vinterpäls alls än så jag behöver knappast klippa honom på flera veckor än. Blir inte mer än halvklippning på honom heller, om ens det. Kanske lite spårklippning på halsen räcker. Vet inte hur mycket vi kommer träna i vinter men jag hoppas vi kommer ha möjligheten iaf. En sjuhelvetes fin transport har vi iaf! =) 
 
Jag har planerat att han får sitt Rhino-stalltäcke med liner när han kommer in och det är minus 25-30. Det är ändå 670g och det kan han ju knappast frysa med. När han värmt upp boxen får man helt enkelt ta av linern, som är 300g. Lite krångligt blir det men jag hoppas det funkar. Jag hoppas även att Grande klarar av att stå inne en vinter till. Han har fått alla förutsättningar iaf. Två fönster som går att ha öppna så länge det inte blir för kallt, bovete-flingor, secreta pro, hösilage, motion och mycket utevistelse. Har inte märkt av hans bronkit alls på flera veckor nu *ta i trä*. 
 
Ligger i soffan nu slappar nu efter en välbehövlig sovmorgon. Ska strax åka och ta tag i stallsysslorna innan jag ska rida Grande och sen åka till Orsa med Helge. 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0