Helgen.

Har spenderat helgen i Hälsingland med Andreas familj. Bara tagit det lugnt och det är så välbehövligt. 
Var ner på stan och testade skor igår. Inte skor att ha till vardags för det har jag i överflöd utan löparskor. Mina nuvarande från Nike har tappat all svikt och jag får ont i knäna av att springa med dem. Testade några Nikes på Intersport men sen när jag testat Asics finns det inte ens chans att jag köper Nike. HERREGUD vad sköna skor! Som att gå på moln. Den dämpningen och svikten alltså. Jag kommer flyga fram =)
Testade det nyaste och bästa de hade och de var förstås fantastiska. Asics Nimbus 16 hette dom. Dock var inte priset lika fantastiskt och jag köper faktiskt inte skor för 1900:-, hur bra de än är. Jag beställde däremot hem modellen som kom innan 16, nämligen Asics Nimbus 15 (say whaaat). 
 
 
De är verkligen inte snygga. Jämför man med Nikes skor så är ju Nike 100 ggr snyggare men nu är det ingen modevisning jag ska på när jag är ute och springer i skogarna. Funktionen går före utseendet när det gäller löparskor. Jag tror dessa kommer bli riktigt bra för mina klen-ben iom att de har bra dämpning både i häl och under trampdynor. Var duktig och kollade på pricerunner vart de var billigast och beställde därifrån, Andreas hade dessutom studentrabatt hos den butiken vilket passade perfekt. Så nu är det ett par fula och riktigt bra skor på väg hem till mig =) 
 
Förutom testa skor (man känner sig lite tattig när man testar i butik och beställer på nätet för övrigt hehe) så kollade vi ESC igårkväll. Jag tycker inte att rätt låt vann (hoppades förutom på Sverige på Holland eller Malta) men jag är ändå glad att Conchita vann då hon/han (hen är det töntigaste ordet nånsin så det tänker jag inte använda) har ett väldigt bra budskap. Jag tycker inte det är löjligt alls. Det är viktigt! Något som är löjligt är att Ryssland inte ville visa den låten för tv:tittarna. När ska Putin och co inse att de har hela världen emot sig när det gäller hbtq-frågan? Puckon.
Kul att det gick så bra för Sanna också. Jag trodde faktiskt inte det skulle gå SÅ bra, men hon kan ju sjunga kvinnan, det kan man inte ta ifrån henne. 
 
Åkte hem i skaplig tid idag och hämtade en bal hö och sen red jag Helge. 
Han trivs så himla bra på hackamore. Det är en helt annan häst. Ska bli skönt att få hans tänder kollade imorgon ifall det är därför det är så stor skillnad.
 
Iallafall så har jag börjat med att låta honom galoppera på med långa tyglar när jag rider efter att ha läst detta:
 
 
 
Mycket av det som står stämmer in på Helge och det hjälper faktiskt att göra dessa övningar. Skrittade och gjorde många skänkelvikningar över vägen tills han blev mjuk som smör. Han var väldigt avslappnad hela ridturen och frustade massor i alla gångarter. Kan meddela att det är lite läskigt att galoppera på lång tygel på Helge i skogen. Varje träd som susar förbi är en potentiell livsfara. För mig att flyga in i alltså. Men han har inte gjort nånting annat än att sträcka ut halsen och frusta än så länge. Han verkar tycka det är skönt. Sen är det klart att jag inte kommer flänga runt på lång tygel i skogen för all framtid men just nu, för att få loss hans rygg, är det en bra övning. 
 
Grande red jag häromdagen och någon har gett honom raketbränsle! PIGG från början till slut. Trippig och helt överlycklig över att få komma ut. Ska försöka hinna rida honom innan vi åker till Borlänge imorgon. 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0