Att ha shivering-häst.

En häst med shivering har svårt att lyfta bakbenen, ibland även frambenen. Den är ofta spänd i bakdelen och svår att sko. Den skakar när du lyfter benen och lyfter det väldigt högt eller vill ställa ner benet. En del går inte att lyfta benen alls på.

Helge har alla dessa problem förutom att hans ben är lätta att lyfta, men svåra att hålla uppe. Vid skoning t ex. Han har lite svårt att muskla sig över baken och spänner sig väldigt lätt.

En häst som har shivering ska hållas varm. Alltid. Inget låta den stå i regn en hel dag utan täcke t ex, inte ens på sommaren. Hellre ha lite varmare täcke på vintern osv. Ländtäcke om det är kyligt ute och gärna gå i hagen före och efter ridning. Massage kan hjälpa en del och man kan behöva ge hästen lite längre tid att värma upp.

Skoning är det största problemet och man måste ha en hovslagare som förstår hästen och inte tror att den är dum eller jäklas. Jag har bytt 3 gånger för de 2 första har sagt att Helge varit dum trots att de inte har någon aning om vad de pratar om. Aldrig att jag tänker anlita någon som inte lyssnar på vad jag berättar om hästen. De får leta kunder någon annanstans.

Att ha en häst med shivering är ingen katastrof, bara lite krångligare :)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0