Utbildning och ridning.

Dag 2 av 3 på utbildningen är klar. Idag gick det bättre än igår. Det var faktiskt ganska intressant idag. När jag inte höll på att somna förstås. Fast det kan jag ju göra även om det är intressant. 
 
Har ridit Grande ikväll och nu var han jättefin att rida igen. Gjorde massor av korta övergångar från skritt till trav i början och det gör honom så mjuk! Trav kanske 10 m, skritt 3-4 steg, trav 10 m osv. Det är så kul att rida när man får till det. På Grande får man dock hålla det enkelt. Övergångar och lite lätt sidvärts några steg. Det är typ det vi gör. Inte för jobbigt eller krävande men ändå mjukgörande, gymnastiserande jobb som är bra för honom. 
Fick igenom högersidan mycket bätte idag. Gjorde övergångar i lite lätt sluta och var väldigt noga med att inte ta innerhanden bakåt utan utåt, med bra resultat. Blir nästan sugen att tävla nån liten dressyrtävling med honom hehe. Nej men planen för honom är bara att hålla sig frisk och pigg och med enkel och bra ridning/promenader så hoppas jag han gör det. 
Hans bronkit är inget problem vid ridning iaf, om han krullar ihop sig kan han låta lite ansträngd men där ska han ju ändå inte gå så det är inget stort problem =) 
Vi mötte en hästätande matte med hund och pannlampa idag. Aldrig nånsin tror jag att matte, hund och pannlampa ätit en häst i Grandes storlek men man vet aldrig. Bäst att vara på den säkra sidan tyckte Grande och balanstravade hemåt tills han inte orkade mer och travade på som vanligt. Längde lite på hans steg på slutet och det går bra ibland. Ibland tar han bara lika långa steg som innan men fortare. Jag vill ha samma takt med längre steg och då gäller det att jag rider som jag ska också. 
 
Helge fick vila idag men imorgon ska jag ut i mörka skogen och gå igen. Hjälp =)
 
 
Kanske lägger mig i fosterställning och håller om mig själv såhär när jag kommer tillbaka. Mörkrädd är bara förnamnet! 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0