"Veterinärs-assistent".

Har skrapat bort skiten under naglarna och tagit en lång dusch efter en heldag med koskit, blod och ridning av överladdad häst. 
 
När jag tagit ut hästarna i morse åkte jag till veterinärstationen här i Mora, Distriktsveterinärerna. Mötte upp Anna som jag är bekant med och var med henne hela dagen. Först inne på stationen där vi tog bort drän på en katt (trodde den skulle äta upp mig men den var jättesnäll, brydde sig knappt alls), plockade stygn på en hund som haft ett gigantiskt sår som inte ville läka efter en operation. Sen kom det in en shih-tzu. Herregud vad lik den var våran Lufsen. Extremt söt (såklart) och jätteglad! Den var ingen fara med den och matte kunde åka hem lättad. Det finns fler överbeskyddande djurägare där ute hehe. 
 
Vi packade bilen och åkte och tittade på två kor som hade juverinflammation. Blev lite förvånad över hur snälla kor är. De finner sig i det mesta och är inte sånna "dramaqueens" som hästar kan vara =) De är också väldigt tåliga. Och söta. 
Efter lite lunch (är glad att jag hade fisk i matlådan) så åkte vi till en annan bondgård och amputerade en skadad svans på en ko. Var lite nervös över det besöket men det gick väldigt bra. Det var kanske lite när hon började öppna huden med skalpellen som jag tyckte det var obehagligt men det gick över ganska snabbt. Tittade och assisterade hela tiden men tittade bort när hon kapade själva kotan i svansen. Det hördes liksom vad som hände ändå. Vill väl inte svimma på första besöket liksom. Inte för att jag tror att jag hade gjort det men ändå. Kon hade fått epidural och stod bara och åt duktigt. Helt lugn. Haha jag som är van hästar blev som sagt förvånad över deras tålamod och förmåga att bara vara. 
 
Det var första dagen och jag är inte avskräckt alls. Lite äckelmagad är jag absolut men idag var det ingen fara. Nästa gång hoppas jag jag får följa när en häst ska behandlas. Det är ju trotsallt hästar jag vill jobba med i framtiden, om jag pluggar till veterinär. Möjligen hundar och katter också. Och korna var ju hemskt roliga och söta de med. En dröm vore ju att öppna en egen klinik på den gigantiska hästgården jag jag vill ha hehe. Drömma kan man ju iaf.
 
Får se när nästa gång blir. Det var iaf riktigt kul!
 
 
När det gäller hästskador har jag ju sett en del om man säger så.
 
 
Hämtade upp A vid tåget när jag var klar för dagen och sen red jag Helge en tur i skogen. 
Han har vilat tre dagar, eller promenerat två av dem men det är ju typ vila, så han var PIGG! Han var lite all over the place och var väldigt överambitiös och försökte göra allt han kunde redan innan jag bett om det. Sötnosen. Han var lite stretig och stark så jag fick göra en del övergångar men han var så laddad så det blev aldrig riktigt någon ordning. Dock mycket bättre på slutet. Galoppfattningarna är iaf top notch. Vi har inte tappat så himla mycket sen september ändå. Det känns bra! 
 
Imorgon ska jag och Martina ut och rida. Så kul med sällskap som både är trevlig och kan rida. Hon har jobbat med hopphästar på Irland förut.
Men först!: SOVMORGON! Det var tre veckor sen sist. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0