Sinnessjukt.

Äntligen! Äntligen får du se dagens ljus (okej, skenet av en smutsig, trött och svag lampa men ändå). Du känner dig levande, redo för vad livet har att erbjuda! Du är pigg och...plötsligt plockas du upp, hårt och brutalt. Nånting håller din sköra kropp, vänder runt dig och du blir förstås jätterädd. Vad är det som händer?
Än så länge är du lyckligt ovetande över att du just nu, bara har 50% chans att överleva dagen. Har du otur kommer du att dödas inom en snar framtid. Väldigt snar. Har du gjort något för att förtjäna detta? Nej, Hur skulle du hunnit med det? Du är ju bara någon minut gammal. Du har inte gjort något fel. Det är bara någon som bestämt att om du är av manligt kön så är du överflödig och behövs inte i produktionen. Du tjänar inte in några pengar. Du är inte värd nånting. Du föddes som tupp. Därför ska du dö. Och det gör du. Och många med dig. Varje dag.

Nu kanske ni tänker "tur att vi bor i Sverige där sånt här inte händer", men det är precis det det gör. VARJE dag. Små kycklingar dödas hela tiden för att de inte kan lägga ägg. De föds, könsbestäms och dödas om de är tuppar. Helt sjukt!
Tycker alla som kan ska köpa ägg av någon granne i byn osv och om man nödvändigtvis måste köpa i affären så köp ekologiska! Det är det minsta man kan göra.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0