Produktiv.

Nej, jag måste ringa chefen och säga att jag inte har tid att jobba, för så produktiv som jag har varit idag har jag inte tid att vara när jag jobbar, av någon konstig anledning. 
 
Har fixat stallet på morgonen (cyklade dessutom dit i spöregn kl 7 på morgonen, bara en sån sak), handlat mat (använder en sån platsgrej till kundvagnen, HUR vuxet?!) och betfor, kollat mina vinterdäck på däckfirman (de håller en vinter till. YES! Sjukt tråkig utgift med däck), tankat, lagat mat, pluggat en massa, ridit Helge, varit ute och sprungit och tagit in hästarna. Otroligt skönt att vara ledig en måndag måste jag säga. 
 
Det kunde gärna bli till en vana det här med att vara ledig. Jag gillar´t!
Imorgon är det dock kvällsskift som vanligt. 
 
Ridningen gick riktigt bra idag. I början i skogen och genom byn var Helge lite spänd. Mesproppen. Har märkt att ju fortare vi galopperar desto svårare är det för honom att stanna om han bli rädd. Går det fortare så hoppar han bara åt sidan sen fortsätter framåt, och det är ju en fördel hehe. Därför kommer vi fräsa på i full fart genom skogen i fortsättningen =) Fast så farlig är han inte. Hoppade till en gång idag bara för nån skräckinjagande snöfläck men that´s it.
Gjorde många halter och övergångar samt tempoväxlingar och han var så fin och lydig! Det finns stort register i hans trav som jag ska utforska och "hitta rätt" i. Just nu är någon form av mellantrav lättast att hitta en bra takt och form i, sen ökad och sist kort. Vi jobbar på och gör framsteg nästan varje gång. Ibland blir det bakslag men så är det med hästar, och allt annat med för den delen. 
Galoppen sätter jag inte krav just alls i än. Att han inte ska streta utan bara galoppera på utan krusiduller. 
Skritten är lite...hm...ja. Den är antingen trippig för att han vill trava eller spänd för att han är spänd. På slutet skrittar han jättebra, genom hela kroppen och är väldigt rund och fin, meeeen i början är det inget värt att visa upp direkt. Tror det ger sig med mer träning och när han får röra sig mer. Helge är en häst som behöver få ur sig lite energi innan han kan/vill koncentrera sig på mig ordentligt. Jag gillar dock energi så det gör mig inget. Det går ju bättre och bättre iaf, han börjar använda energin på rätt sätt mer och mer. 
 
Apropå energi så var det riktigt lätt att jogga idag! Sprang visserligen bara 3 km i 8km/h-tempo men det kändes mycket lättare än sist. Jag vill börja lugnt och fint så jag inte tröttnar. Är glad att jag anmälde mig till Vasastafetten så jag känner mig tvingad att sticka ut och springa. Man behöver en spark i arslet ibland! 
 
Lite kvällsmat en dusch, något mer mattetal sen ska jag sova. Har alla antecknat duktigt? Bra.
Hej.
 
 
 
Det var helt klart något som jagade mig idag. Bada-i-vassen-2014-monstret. 
 


Kommentarer
Anna

Ja sprang också idag. Vi kan väl joina nån dag. :-)

2014-04-07 @ 21:41:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0