Blir arg.

Läste på facebook tidigare idag om en tjej vars häst varit svullen i ett bakben en länge tid och även var halt. Vad kunde man göra åt det frågade hon. Det skrämmer mig att sånna här människor ens får ha häst. Man åker till veterinären såklart! Man tar reda på varför hästen har ont och utgår från svaren man får hur man vill gå vidare. Så går det när små fjortisar "köper"/övertar travare som inte duger till trav längre. Hästen är billig i inköp men man har inte råd med ordentlig skoning och veterinärvård. Blir så förbannad! Nej hon hade minsann inte råd att åka till veterinären.
 
Man borde göra en kreditkoll på varje person som vill ta hand om en häst. Man har ett stort ansvar när man skaffar häst, och djur öht. Det ÄR dyrt, och har man inga pengar själv eller kanske föräldrar som kan stötta en så kan man väl bli medryttare istället. Det finns ju hur många hästar som helst som behöver komma ut röra sig mer. 
PUCKON! Arbetslösa tröttmössor på socialbidrag som tror det är gratis att mata ett djur på 600kg och att man tejpar på ett plåster om den blir halt. Grattis. Bott under en sten much? 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0