Dagens klinikbesök.

Har varit borta precis hela dagen idag. 
Åkte hemifrån 06,15 och kom hem ca 12 timmar senare.
 
Har varit på kliniken i Rättvik med Helge och det tog lång tid. De var dessutom en personal mindre så vissa saker tog längre tid än vanligt. 
Började med att gå och springa med Helge på gången. Där syntes en hälta på vänster fram. Vid longering syntes den samt en hälta på höger bak. Den på vänster fram satt lågt och den bak satt högt, typisk kompensationsgrej. 
Iaf så skulle vänster hovled bedövas och när Ingela satte i kanylen droppade det ut ledvätska. Han var så gallig i hovleden stackarn så det var sånt tryck =( Plutten min. Han blev iaf ohalt på böjprov på vänster efter bedövningen men då såg man hälta även på höger fram. Samma som på vänster.
Knät bak bedövades och då blev han även ohalt där bak. 
Båda framhovarna röntgades och även höger bakknä. Ingen av bilderna visade nånting, framförallt hans knäled bak var väldigt fin och DET var skönt att höra. Bakknä-problem är min största skräck. Vi tog även en "på-kul-bild" på hans implantat i halsen bara för att de skulle få se. Det är faktiskt ganska häftigt. 
 
Hur som helst så sprutades båda hovlederna fram (kom ledvätska ur även den andra hoven) med tuppkam  och kortison (tuppkam, alltså hyaluronsyra eller vad det heter, känns riktigt coolt när man känner på det f.ö) och lika med knät bak. Nu ska han vila tre veckor och sen blir det återbesök. 
 
Måste bara säga att min häst är så grymt tapper! Han har knappt visat nånting att han haft ont. Inga protester eller nåt vid ridning, bara gjort precis som jag sagt. Han har knappt varit halt alls och det är ju svårare att upptäcka hältor när de haltar på två ben (eller tre som det här fallet). Nu har han iaf fått hjälp och ska bara vila upp sig dessa veckor. Måste aktivera honom på något sätt dock. Stretcha, massera, gömma godis i höt och greja så han får använda huvudet lite, annars kommer han vara som en bomb om några dagar. 
 
Håll en tumme för att han blir bättre nu!
 
Det kommer inte bli några dressyrträningar (inte hopp heller såklart) för min del i höst men det gör inget. Nu är all fokus på en lugn rehabperiod och inget annat.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0