Tröttmössa.

Dessa kvällsveckor dödar min sömn. 6 timmar, varken mer eller mindre och det är lite för lite känner jag. Somnar som en stock varje dag när jag kommit hem från stallet och ätit frukost. Meeeen det är inte så långt kvar till semestern nu! 4 veckor till sen blir det 4 veckor att göra vad man vill (och har råd med). 
Kanske blir det Falsterbo, kanske blir det Öland, kanske Grövelsjön, kanske Helags. Vi får se. Det gäller ju att passa in hö-skörden också så man inte är borta då. 
 
Istället för att rida idag, som vore ett självmordsuppdrag när Helge vilat 4 dagar (promenader) och det dessutom blåste full storm, så tömkörde jag honom. Bara lite lätt på en äng i båda varv, lite serpentiner, åttvolter och övergångar trav-skritt-trav. Han var lugn och mjuk. 
 
Hih, han är så rolig när man släpper honom i hagen.Skriker Iiiiiiii - och så drar han iväg i galopp och sen dyker huvudet ner i gräset.
Han får gå halvdagar på gräs nu så länge och så har jag tagit bort en stor del av havren ifall han har känningar i hovarna och det är därför han lägger sig. Stora hästar kan ju också få fång och även om han inte har några egentliga symptom så är han lite varm i kronranden. Full ranson havre och gräs blir nog för mycket även om jag vant in honom länge och sakta. Det finns ju faktsikt mycket energi osv i gräs så han kanske inte behöver havre alls på ett tag. How ever, han känns då pigg och glad nu iaf. 
 
På lördag rider jag dressyr för Göran i Orsa, nästa lördag för Nina i Mora och så har jag fått en fast plats för Nina till hösten! Det känns jättekul. Har sagt upp min Annica-plats och det känns ju förstås tråkigt, för hon är också bra, men jag tror jag utvecklas bättre om jag rider för Nina och eftersom jag fått en bra löneförhöjning blir skillnaden pengamässigt inte märkbar. Bara nån hundring i månaden.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Maria

Kul att du gillar Nina! Ja, alltid bättre att ge mindre havre/krafft när man är osäker - för mycket är alltid farligare än för lite brukar jag tänka😄 /M

2013-06-04 @ 16:43:55
URL: http://lillymia.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0