Nyår och lite annat.

Spederade första delen av nyårsafton på hästryggen i Orsa. Tragglade dressyr med Helge och i början gick det S.K.I.T! I galoppen blir han dragig men ändå bryter han av till trav utan att man hinner känna det. Jag TROR att det beror på att jag kanske kräver att han galopperar saktare än han egentligen orkar men det känns ju som det går så fort annars, men jag antar att det inte gör det.... Tror även att jag spänner mig i min sits en aning när jag galopperar och det bidrar till att jag rider "mot" honom och han saktar av. Det är iaf mig det beror på det förstår jag...är bara inte helt säker på vad jag gör för fel.
När Annica-träningen drar igång igen så vill hon sitta på honom lite varje gång och då ska hon få hjälpa mig och känna efter vad jag ska göra.
 
Traven var iaf jättebra och framförallt min sits. Jag orkade sitta som jag ska med avslappnade skänklar, känna sittbenen i sadeln, ha tryck i stigbyglarna, armbågarna intill kroppen och rak rygg. Lägger ned händerna ibland men det är väl bara att fortsätta träna på. Det går iaf framåt och jag har aldrig varit den som stressar fram någonting när det gäller hästarna så jag får väl låta även mig själv få tid att bli starkare och "rätta mig".
 
På kvällen firade vi nyår med ett helt gäng i en stuga i skogen. God mat, trevligt umgänge osv. Tolvslag med fyrverkerier sen åkte vi hem vid två. Blev inte mkt sova i natt så vi låg i sängen till 12 idag. Händer INTE ofta.
 
Helge blev ju som sagt dressyrtränad igår så idag gick jag en timme med honom i byn medan Emelie skritt-jobbade Grande. Tycker det är skittråkigt att snön har smält och det bara är is överallt. Jag har inga problem med vintern pga kyla utan pga dåligt rid-underlag, vilket det är nu. Får väl försöka så gott det går.
 
På fredag ska jag träna för Nina igen och det ska bli SÅ kul! Hoppas hon ser skillnad på oss från förra gången.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0