Sen sist.

Sprang 5 km tidigare idag. Det gick lätt! Det är de första 500 m typ som är värst, sen går det ganska bra. Jag har mina perioder då jag tränar en del, sen händer något, jag blir sjuk typ, och så lägger jag av i några månader, sen börjar jag igen. Den här gången har jag även börjat äta nyttigare. Har tex inte ätit chips på 5 veckor nu, vilket är någon form av storslaget rekord för min del då chips stått som min huvudsakliga föda och nationalrätt de senaste 15 åren. 
Mitt mål med träningen just nu är att jag ska få bra kondis, iaf bättre än nu, och bli starkare, framförallt i bålen. Benstyrkan är skaplig men även den kan förbättras. 
Rider man en så krävande häst som Helge krävs mer än bara ridning, det ÄR verkligen så. Man orkar inte annars. Jag har märkt skillnad varje gång jag varit inne i träningsperiod. 
Jag orkar sitta bättre på honom. Hela jag är stadigare och i mer balans och jag blir inte trött lika fort.
 
Imorgon ska jag springa en sväng igen och packa, smörja och fixa inför tävlingen. Börjar bli lite nervöst. Jag måste pränta in i skallen att det bara är en träning och att det inte gör nånting om det går åt skogen. Jag kan inte kräva att Helge ska gå lika bra på tävling som dagens träning, det är lite väl hårt. Jag blir glad om han går att rida ordentliga vägar med, att få honom avslappnad kommer nog dessvärre bli svårt . 
 
Helge fick akupunktur av My idag. Intressant ämne det där. Han visade ganska tydligt vart han inte ville ha några nålar och reagerade på vissa "punkter" när hon tröck på honom. Han blev iaf lite mer avslappnad och nöjd efter och det återstår att se om det hjälpt mot förstoppningen något. Fick även lite massage-ordinationer så det ska jag börja med. Han är ju ganska spänd i bakkärran överlag så han behöver lossas lite. 
Ett tips om man har något problem med hästen eller hunden är absolut att testa akupunktur, om inte veterinärvård behövs då förstås. 
 
Har även hunnit med att rida Grande tillsammans med Elin och Curry. Först var han stel och tråkig som ett riktigt ök. Vilket är förståeligt när han bara gått promenader och myst i hagen den här veckan. Man får liksom bara rida rakt fram, inte ha några krav och värma upp honom ordentligt innan man börjar böja och mjuka upp. Senare halvan av ridturen var han TOP NOTCH! Så grymt fin och lydig. Då är det så sjukt kul att rida honom. Man har ett lätt stöd på handen, kan ställa honom åt vilket håll man vill och han bara glider med. Härligt. Curry var inte lika medgörlig med Elin. Jättestark och pigg så på slutet fick Elin rida honom i arslet på Grande. Han sparkar inte och då fick Elin lite hjälp med bromsen på den galna ponnyn =) De är väldigt duktiga ändå på att rida en så stark häst som han är, trots att han är c-ponny.
 
Nu ska jag se klart Grand Torino (älskar Clintan, så sjukt tuff gubbe!) sen sova.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0