Sjukling.

Vet inte riktigt vad Helge drabbades av igår. Han hade inte ätit upp höet i boxen över natten och inte heller kraftfodret på morgonen igårmorse, plus att han hade legat ner i gräshagen nästan hela dagen och inte ätit gräs.

Jag fick samtal på jobbet och stack direkt, såklart, hade dock bara en halvtimme kvar att jobba så det gjorde nog inget. Han låg när jag kom till hagen men reste sig så fort jag kom nära sen longerade jag honom lite. De märktes att han var loj för han brukar rejsa på ordentligt när jag gör det men inte nu. Ville knappt trava.
Tog in honom och gav honom paraffinolja och vatten (har en dunk paraffinolja hemma, bra när man har kolikhäst), dock tror jag inte det var förstoppning utan något annat, möjligen gas-kolik. Tog bort allt utom hö igår och han mådde bättre på kvällen *TA FÖR HELVETE I TRÄ!*.

M-L kom med sitt fullblod idag Hasse så red vi ut han och Helge en sväng i skogen. Jag på Hasse och hon på Helge eftersom de ska tävla på söndag om inte Helge blir dålig igen. Kul att rida en annan typ av häst än Helge men svårt. Jag som är van Helges stoooora steg =) Båda hästarna var iaf pigga och snälla.

Ska snart prata i telefon med en tjej som kontaktat mig ang artikeln i Hippson. Hon hade en 2-åring med samma fel som Helge hade.
Spännande att höra vad hon har att säga.




Bruce!


Kommentarer
Elin

Får hoppas det inte var värre än så! Smart att alltid ha paraffinoljan hemma, det ska jag fixa till stallet.

2012-05-29 @ 21:40:53
URL: http://ryttargladje.blogg.se/
Maria

HÅller tummarna att det gett sig! Kramiz

2012-05-29 @ 22:41:57
URL: http://lillymia.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0