Tråkigt =/

 

H&M Tornesch borta från OS

2012-07-15

Malin Baryard-Johnsson och H&M Tornesch är borta från OS. H&M Tornesch har en senskada som inte kan läka i tid för att en OS-start ska komma i fråga.

H&M Tornesch undersöktes på söndagsmorgonen av landslagsveterinär Jonas Tornell som bara kunde konstatera att hästen har en lindrig senskada som inte är allvarlig men som gör att en OS-start är helt uteslutet.
Det innebär att Malin Baryard-Johnsson är borta från OS och att hopplaget förlorat ett stabilt och säkert ekipage.
- Jättetråkigt för Malin som var laddad och hundra procent fokuserad på sin OS-start, och tråkigt för laget eftersom H&M Tornesch visat fantastisk form hittills, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.
H&M Tornesch var till exempel en av två hästar att gå dubbelnolla i nationshoppningen i Rotterdam i midsommarhelgen.
Nu går reserven Lisen Bratt Fredricson med Matrix in som ordinarie ryttare i OS-laget.
- Matrix har naturligtvis inte samma erfarenhet och rutin som H&M Tornesch men är en mycket kapabel häst och ekipaget har visat mycket fina resultat under årets säsong, säger Sylve Söderstrand.
Lisen Bratt Fredricson tar emot beskedet om OS-biljetten med blandade känslor.
- Jag tycker det är så trist för Malin, både att hon missar OS och att hennes fina häst är skadad, samtidigt som det ska bli spännande med OS och jag tror att vi kan göra en bra insats för laget, säger hon.
OS-laget i hoppning anmäldes i måndags till organisationen i London men fyra ordinarie och en reserv. SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, undersöker om det finns möjlighet att anmäla en ny reserv.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0