Glad =)

EXTAS! På rosa moln och andra extravaganta jag-är-jätteglad-fraser.
 
Har ridit det i särklass bästa skogspasset nånsin på Helge imorse. Hade bestämt mig för att galoppera mkt i olika tempon. Kort galopp för att stärka honom, få honom att höja ryggen och jobba på ordentligt med bakbenen och bära sig själv. Lite ökad för bättre flås och för att få sträcka ut rygg och rumpmusklerna och även där höja ryggen.
Det gick så jävla bra! Han var med på allt, tom gå från ökad galopp till samlad vilket jag haft otroligt svårt med då han nästan alltid saktar av till trav, hur mycket man än är på med benen. Han tog halvhalterna, han drog inte iväg nångång, han kunde både korta och länga och han var så positiv och bara väntade på mina signaler.
 
Om jag ska leta efter något minus så är det väl möjligen att han hoppade och skuttade lite när han såg något "farligt" men det är ändå något positivt då han tvärstannade förut. Nu skyndar han sig bara förbi =)
 
Det var riktigt kul och jag hade ett leende på läpparna oavbrutet. Förbannat kul!
 
Igår tömkörde jag och det gick också skitbra. Han var avslappnad från första steget och klev ut fint och taktmässigt i varje steg. Även galoppen var bra. Dock var jag på gräs så det blev bara lite galopp pga halkrisken.
 
Från promenaden i onsdags.
 
 
 
 
Gud va de här ridstövlarna är sköna! Så nöjd att jag köpte ett par Tretorn igen. De är ganska fula men sjukt sköna.
 
På tisdag har jag beställt tid för en sadelmakare som ska komma och kolla på min dressyrsadel och Helges rygg. Den ligger inte bra nu men den är inte omstoppad på jättelänge så vi ska se om den blir bra om hon stoppar om den, annars måste jag köpa en ny, vilket jag INTE vill. Älskar min dressyrsadel så jag hoppas jag kan ha kvar den.
 
På tisdag är det även min födelsedag så då förväntar jag mig högvis av presenter när jag kommer hem från jobbet!
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0