Första hoppträningen på 1,5 år.

Och den gick så jävla bra rent ut sagt. Helge är verkligen helt underbar ibland. Även fast vi inte hoppat på jättelänge och även fast jag inte gör rätt hela tiden på hans rygg så hoppar han och ställer upp. Och som han hoppar sen, han har så mkt rygg så han hoppar mig ur sadeln i varje språng nästan.

Vi började med att jobba i alla gångarter över en bom på volt och flytta hästarna lite för innerskänkeln innan. I skritt och trav gick det väl skapligt men vi kan inte sånna saker i galopp än. Vi fortsatte med 3-studs och det gjorde han superbra. Efter det lades det till ett till hinder 2 galoppsprång efter studsen. Fortsatt bra jobb av Helgus. Sen red vi en linje med oxer,  fem galoppsprång räcke. Man skulle rida genom kortsidan sen snett igenom över hindrena och INTE börja ta i hästen och krångla mot första hindret vilket jag hade väldigt svårt med =) Gick skapligt tillslut iaf. Hoppade en till linje med två galoppsprång mellan. Det blev ett galoppsprång en gång då Helge hoppade gigantiskt och jag hamnde i obalans, han börjar bocka och jag fick hålla i mig rejält men det gick bra.

Till sist hoppade vi en liten bana med alla hinder och det gick fint. Han bjuder fint och suger mot hindren så det känns bra.
Det bästa av allt var nog ändå att Fredrik trodde att med rätt träning och utbildning skulle Helge kunna bli en svårklasshäst när han blivit typ 15 år! Han har rätt inställning och bra teknik. Min Helge gå 150. Herregud. Iaf så skulle det inte bli med mig och jag vill nog inte utsätta en häst som genomgått det han har gjort för något sånt ändå, men det var iaf kul att höra!

Vi hoppade kanske som högst typ 70 idag och det kändes som en bra förstahöjd efter all denna tid det har gått sen vi hoppade sist. Jag vill inte känna mig osäker på en så pass "nyinhoppad" häst och hans kropp är ju inte heller hopp-van än. Jag är pro-ta-det-lugnt-och-låta-saker-ta-sin-tid. Inget skynda och pressa upp i klasser här inte. Enligt mig ska man kunna rida en fin runda stilmässigt och ha hästen i balans i den höjd man tävlar på innan man klättrar vidare. Heller en städad och ordentlig 1 m runda än hetsa sig runt en 130 på fart.

Han skötte sig super förutom hoppningen också. Vi var ju bara två som red i min grupp iofs men han var inte rädd för den andra hästen alls, inte för folk på läktaren, stod from som ett lamm i stallet och han lastade sig själv både dit och hem =)

Imorgon får han en promenad med mig och Grande på hårt underlag och på måndag blir det nog vila. Både dressyrträning och hoppträning samma vecka är han inte van vid. Det är inte mycket egentligen men som sagt, vi tar det lugnt framåt. Han måste nog smälta lite saker och bara pusta ut och ta det lugnt i hagen sen gå några lugna skogspass innan jag åker till Sälen nästa helg.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0