Rolf-Göran vann storkovan.

Bengtsson vann stortävling

”Hade kunnat lägga på ett kol till”

Hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson tog på lördagen sin värdefullaste seger i karriären - i pengar räknat. 95 000 euro blev det för en vinst i överlägsen stil i Global Champions Tour i Hamburg på en Casall i toppform.

- Vi hade kunnat lägga på ännu ett kol till om det behövts, säger Bengtsson.

Nu behövdes inte det. För detta var troligen den mest självlysande segern hittills i miljonstinna Global Champions Tour.

Bara tre dubbelnollor gick till omhoppning efter de två grundomgångarna. Först ut var hemmaryttaren Ludger Beerbaum som åter red felfritt.

Rolf-Göran Bengtsson gick ut som andre ryttare och satte en ny nolla på en tid som var nästan en sekund snabbare än Beerbaums. Detta satte nerverna i dallring på Janne-Friedrike Meyer, Tyskland, som rev och då utgick på egen begäran.

Tre nollor

Bengtsson är inte superlativens man. Men denna gång kunde han ösa på,

– Det var tre säkra nollor, verkligen. Casall var superfin i alla rundor. Det var ändå inte  gasen helt i botten i omhoppningen. Men det räckte för att slå Beerbaum och för att sätta press på Meyer som alltid är snabb.

För en dryg månad sedan hade hingsten Casall La Silla en svacka och fick ta det lite lugnt. Under en nationshoppning i Köpenhamn för två veckor sedan testade han formen och gav besked med två felfria rundor.

- Det var inte samma nivå som här, men ändå, det gav besked, säger Bengsson.

Vann nära en miljon

Detta var Rolf-Göran Bengtssons första seger i miljonstinna Global Champions Tour där 30 av världens högst rankade ryttare gör upp om cirka 300 000 euro i varje deltävling.

95 000 euro motsvarar drygt 851 000 svenska kronor i dagens penningvärde, varav Bengtssons hästägare Alfonso Romo i Mexico tar hand om en del.

Av tio deltävlingar i touren återstår sju. Rolf-Göran Bengtssons plan är att rida alla. Han ligger nu sammanlagt sjua.

Nästa helg tar OS-silverhästen Ninja över medan Casall laddar för helgen därpå och deltävlingen i Monte Carlo.

Förra året kammade tysken Marcus Ehning hem fem miljoner kronor som slutsegrare.

 

Källa: Aftonbladet.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0