Hoppkurs!

Jag har ändrat iaf lite uppfattning om nybilen nu. Vi kan kalla den...Sukin.
Sukin är helt sjukt bra att dra med! Backen i stallet var som plan mark och det kändes inte ens att häst och transport var med där bakom. Det gillas. Ett pluspoäng till gubb-bilen. Till Sukin.
Det fanns ju en anledning till varför jag drog med mig häst och transport. Jag och Helge var på hoppkurs i Orsa för Fredrik Knutsson. Vi ska dit imorn med. Hoppning hela helgen för oss.
Det gick jättebra idag. Jag var nervös som en räka i ett haj-stim (äter hajar räkor? Ser dom ens dom? Jag hade nog varit rätt nervös om jag varit räka bland hajar även om dom inte ätit räkor)men det gick mycket bättre än förväntat!
Helge är så klok och lätt så han löste det mesta även om piloten inte alltid var med i svängarna. Vi travade bommar och fick tio meter innan ungefär ställa oss i fältsits med båda händerna långt fram och låta hästarna lösa eventuella problem själva. Vilket jag tycker Helge gjorde bra. Han hade lite bråttom nån gång bara men vi har aldrig travat mer än 5 bommar i rad för och nu var det 9-10 st.
Så hoppade vi lite svängar och linjer med lite volter inlagt och Helge skötte sig super! Jävlar vad han hoppar! När man landar så flyger man framåt för att han hoppar så bra med bakbenen och ryggen. Lite ovant för mig.
Jag är jättenöjd med träningen även om jag inte är på topp just nu med hoppningen än så lär man sig mer och mer och sånna här träningar är jättenyttiga. Jag tror inte att jag gjorde nåt helgalet iaf för Helge gjorde då nästan allt rätt. Petade en bom som vi kom på tok för nära men annars låg allt kvar och stanna finns liksom inte. (nu får jag väl fan för det imorn =)
Det här hindret trodde jag låg på typ...40 när jag red an det på långsidan. Men när jag vände upp hade Fredrik (den jäveln) lagt upp hindret så jag skällde lite på honom medan jag red mot det men vi tog oss över ändå. Det är nog hela 80 cm =P
Jag och Grande har hoppat 145 utan problem men med Helge är det lite annorlunda. Man måste vara så försiktig och jag är väldigt ringrostig och hoppa med en häst man aldrig hoppat sånt här är scary shit. Dessutom med en studsserie på 9 hinder och bommar innan.
Här hoppar vi snett igenom och jag är med för mycket med överlivet men för lite för lite med handen. Som vanligt.
Det är något jag verkligen tänker jobba på. Dock verkar det inte störa Helge på de här höjderna vi skuttar över just nu. Leder honom lite precis över hindret här också. Svårt att rida snett på hinder ju.
Det var en mycket lyckad träning och jag hoppas på en lyckad dag imorn med.
När vi kom hem blev Helge masserad, lindad och fixad och fick beta lite som belöning innan det var dax för boxen och natta.
Älskade lilla plutt. Han är gjord av guld.
Nu är jag helt slut och ska lägga mig i soffan med bästaste. Snart.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0