Lördag.

Den här dagen har varit bra!

Vaknade halv åtta av mig själv fast jag hade sovmorgon typ hur länge jag ville. Gick upp vid åtta och åt lite frukost sen åkte jag och fixade stallet. Skönt att ha det gjort direkt på morgonen.

Hem en sväng för att byta om och så drog jag vidare till Mora och handlade lite. Det blev en motorvärmarsladd (shit vad dyra de är! Tråkig utgift) och kupévärmare (också hemskt dyra) till min fina bil som vill vara varm i vinter. Nu är den på äventyr i Hälsingland med älsket och där har de tydligen snö! Huvva.
Hämtade även ett paket från Hööks med en sadelpadd i och en krubba som jag hoppas inte ens Helge kan klara av att få ur maten i. To be continued.

Efter Mora fixade jag lite hemma, åt mat och åkte till stallet igen för att motionera hästarna.

Grande aka Lurvas var först ut.






Honom tänkte jag rida dressyr på men när det blev så varmt var marken mjuk i skogen så då red jag där ist, dock skogs-dressyr. Började efter uppvärmning med att galoppera uppför 5-6 backar i lugnt tempo. Han behöver få igång bakdelen ordentligt innan det går att få honom att bära sig och bli mjuk. Efter backarna skrittade jag och red mycket sidvärts med inlägg av halter och tempoväxlingar.
Vädret var underbart och när vi red förbi Lintjärn fick jag lov att ta lite kort.



   

Sen fick grabben jobba minsann! Släppte stigbyglarna och travade nästan hela vägen hem. Sakta, lite framåt, ökad trav, skänkelvikningar, öppnor, slutor, halter, galoppfattningar, byten och han blev rejält svettig. BRA!
Ska klippa honom snart. Går ju inte att han blir så svettig av ett vanligt ridpass.

Jag är nöjd med min egen ridning och hästen, dock var vänstergalopp rätt bedrövlig men allt annat vädge upp så den är det bara att jobba vidare på.

Helge tömkörde jag idag igen.



Han var ganska fin men tog inte riktigt yttertygeln som jag önskat. Han ville hellre gena in mot mig men efter ett tag blev det bättre iaf och på slutet riktigt bra. Tränade halter, igångsättningar och gjorde lite åttvolter och påbörjade lite smått att flytta sidvärts och det gick fint.
Han såg fräsch ut och var pigg och framåt. Imorn ska jag nog ut och gå en timme i skogen med båda två. Så perfekt att ta promenader med hästarna ibland. Skönt för dem att bara kliva på helt utan krav och det blir bra motion för mig med.



Sötnöten kom och mötte mig i hagen när jag kom.
Världens mest nyfikna häst? En av dem iaf, helt klart.



Nu är det bäst jag tar tag i maten. Det är ju så mycket roligare att sitta här än laga mat men jag har dragit på det länge nog nu.
Fläskfilé med sallad blir det. Mumma!
Ikväll ska jag se Juno och äta chips =)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0