Måndag.

Himlen var klarblå hela dagen när jag jobbade men när jag slutade rullade molnen in. Såklart.
Jaja jag och syster red ut hästarna en sväng och det var så mysigt så, även om det inte var jättesoligt längre.
Vi skrittade genom byn idag bara och hem genom skogen. Helge har ju jobbat hårt i helgen så han fick ta det lugnt och fint idag. Dock ville jag ha honom bra mellan skänkel och hand, rak och med bra stöd på bettet, vilket jag hade mestadels. Grande skötte sig bra han med, de var lite tittiga båda två bara. Trodde Helge skulle vara trött och lugn efter två dagars hoppning men icke.
Pållarna i sin vinterhage. Den har redan blivit tråkig =(
Har nån förresten något tips på "trälåda" man kan ge hästarna hö i på vintern? Typ en EUR-pall med pallkrage eller nåt. Mina hästar, eller iaf en, är rätt duktiga på att bita på och göra illa sig på saker så något så säkert men ändå hållbart som möjligt. Hmmm...ska fundera lite. Vill inte att de äter direkt på marken sen när hagen blir ännu värre. Lerig och hemsk.
Grande myser med Sofie innan ridturen.
Visst är mitt nya ländtäcke snyggt? Härlig ull och perfekt passform.
Jag är fortfarande på rosa moln sen helgens hoppkurs. Jag tror verkligen jag har hittat rätt tränare för mig och Helge i hoppningen. Allt går lugnt till. Man hoppar en och en, aldrig i ström, och får ordentligt med tid på sig att göra saker i lugn och ro. Stressar man får man skritta och lugna sig innan man får hoppa (jag stressade inte men i andra grupper hände det). Han vill att hästen får lösa det mesta själv. Det ska vara lugnt och fint, inget hetsande och han vill verkligen hästen väl. Han håller koll på att hästens utrustning sitter shysst och bra och  han vill att man ska få ut något av träningen. Att man lär sig något, inte bara att man hoppar en bana efter att ha värmt upp på 3 hinder sen är man klar. En annan sak som är bra är att han anpassar träningarna till vad man sitter på för häst. Han hade kvar det han hade byggt men ändrade lite hit och dit för att alla ska kunna träna på den nivån man är på. Jag kände mig väldigt trygg att träna för honom, även om jag var nervös. Han kommer till Orsa en gång i månaden och jag tänkte även vara med i november om det passar oss. Jag är superladdad och är glad att jag blev övertalad att vara med. Jag klarade det ju faktiskt.
Nu ska jag ta rätt på köket. Det är inte mer än rätt då älsklingen hade städat hela lägenheten, dammsugat, torkat golv, skruvat ihop skohylla och börjat med maten när jag kom hem från stallet =) Lyx!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0