Hund vs Helge?

Dagens mest spännande var antingen när jag hittade en lös hund eller gick promenad med Helge.
Hunden var nog dock värre, Helges påhitt är jag ju van vid trots allt.
Iaf så satt vi hos mamma och pappa och åt en frukost värdig ett hotell när vi såg en stor hund spinga fram och tillbaka över vägen bland bilarna. Jag gick ut och visslade på den och då sprang den ner på gården mot mig.
Det såg ut som en rottweiler/dobberman korsning och den var lite osäker så jag gick inte fram till den. Jag har blivit biten halvt sönder och samman av en hund när jag var liten så jag är inte så pigg på att springa fram och gosa med första bästa okända, osäkra hund. Spec inte så stor. Iaf så funderade vi alla på vems det kunde vara och jag kom på att jag ridit förbi en gård där en liknande hund funnits så jag letade upp ett mobilnr och så fick vi tag på ägaren.
Han hade varit ute i skogen och letat en timme och blev jätteglad när jag ringde. Jag frågade om hunden var snäll och det var han så då tog jag kopplet och gick ut igen och den kom till mig direkt med svansen viftandes och jag kunde få fast den. Han hade sprungit nästan en mil genom skogen och var ganska trött. Ägaren kom och plockade upp honom och allt slutade bra. Var lite nervös att den skulle bli påkörd ett tag. Det var en rottweiler/schäfer-dobberman korsning visade det sig och det var tur att ingen av våra hundar var ute när den kom. De hade varit ute på gården bara minuter innan så där hade vi flyt.
Såg ungefär ut så här. Söt men läskig.
Det andra som var spännande, eller snarare drygt var att gå med Helge. Andreas och Grande gick före. Helt lugnt och fint i ordning. Bakom kom jag och Helge i någonslags balans-trav-hoppa-slänga-med-huvudet-stegra-bita-på-allt gångart. Han har sån överskottsenergi nu så det är helt galet. Efter en halvtimme lugnade han sig och då var vi klara =) Stretchade honom och han var riktigt duktig idag! Inget tjafs alls den här gången. Det måste betyda att han blir mjukare.
På torsdag blir det kliniken och helgen efter det kommer equiterapeuten som det så fint heter.
"Kan fotografen vara så snäll att avlägsna matte så jag kan få mat ist?!"
Har inte blivit så mycket annat än hundjakt och hästpromenad idag. En lugn och skön söndag som söndagar ska vara. Vi får tom matlåda av mamma tills imorn så vi behöver inte laga mat. LYX!!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0