Veterinären, igen.

Ringde kliniken idag. Igen. Snart kan jag räkna in veterinärräkningarna på min månadsbudget, för det är alltid nåt.
Förra månaden kollade jag Helges knöl vid käken och om han var struppipare. Nu ska jag kolla en varm kota och knölen som blivit dubbelt så stor! Jag är livrädd att det är cancer. Det är det enda jag kan tänka på. Någon som har någon erfarenhet? Dock har en tand varit lite trasig på samma sida som knölen är så jag hoppas det är något rotinfektion eller något i den stilen, något i icke-cancer-stilen. Då kan det få vara vad det vill.
Får se om det går att sticka hål på den eller göra en biopsi på torsdag. Han har börjat reagera när man klämmer på den nu och det är ju ett bra tecken. Cancertumörer ska inte göra ont att klämma på?
Vätskefylld cysta, varbildning eller något annat skapligt harmlöst håller jag tummen för.
Fattar inte varför just han ska råka ut för så mycket. Han som gått igenom en större operation än någon annan häst i hela Sveriges historia.
Det borde vara lag på att han ska vara frisk resten av sitt liv nu.
Vi tog en liten promenad idag med och Evelina tog en tur på Grande i skogen.
Jag masserade honom och stretchade alla övningar jag kunde idag och han skötte sig bra. Bara man tar det väldigt lugnt, överöser honom med beröm och mutar lite så går det bra =)
Han gillar ju inte att lyfta på nån av benen så det blev ett mindre träningspass för mig att stretcha men nu är det gjort. Samma sak ska göras imorn med.
Han vet precis när det är matdags =)
Men som sagt, väluppfostrad och stannar i boxen. Duktig häst =)
Imorn ska jag på hoppkurs med Grande. Ska bli såååå kul! Markarbete bara så det passar oss bra. Kul att hoppa Grande. Spec för Fredrik, min gamla ridlärare som tog dit honom. Den säkraste hästen jag nånsin hoppat med. Inget är för högt men vattenmattor kan bitas, fast han hoppar dem ändå =)


Kommentarer
iana

Vad fin Helge ser ut! :) Rund och fin över baken!!

2010-11-04 @ 21:25:42
URL: http://illiyena.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0