Framsteg.

Idag när jag red Grande tog jag ett vanligt tredelat bett. Ett sweet iron som jag köpt på Hööks nyss. Båda hästarna går toppen på det! Sist jag red Grande hade jag ett hissbett vilket är ganska skarpt så jag ville rida på ett snällt bett men för att ha kontroll på honom så tog jag gramanen också. Visst kan man göra halvhalt efter halvhalt efter halvhalt men han är inte så lydig just nu. Han är så stark och bara springer med mig. Vill inte slita i honom så jag får hitta på lite andra lösningar tills jag fått honom mer välriden och lydig.
Iallafall så tränade jag på att ha honom väl under sig i galoppen och ha kort men ändå luftig galopp, ungefär som sist med andra ord.
Jag red på kringelkrokvägar så att jag fick böja honom naturligt och jag red mycket sidvärts och öppnor/slutor. Grande behöver böjas på för att få mjuk och fin och efter en stund var han jättefin! Sista traven var han grymt fin! Gramanen hängde och slängde bara och han var så lydig och framåt utan att springa ifrån. Underbar känsla när han är så.
Köpte Equipage idag och där stod det om Cathrine Haddad, en dressyrryttare som ofta rider utan stigbyglar och jag blev inspirerad att också göra det så idag red jag utan stigbyglar hela tiden utom fram och av travning. Riktigt jobbigt i galoppen! Galopperade mycket idag igen och det var allt lite skillnad från förra gången.
Till sist red jag på en väg ganska nära stallet som är kurvig åt båda håll. Tycker om att trava hästarna där på slutet av passet för att känna om de är mjuka och följsamma. Grande var som gelé idag. Grymt fin!
Hans ena framsko var helt lös på ena sidan så jag tog några söm och slog fast den igen. Tur man har tappskokompetens =) Skönt att slippa ta ut hovslagaren för en sån grej. Hoven var lite trasig så jag får ta ut honom snart ändå men det håller så länge.
Helge fick vila idag. Han var så trött och seg igår.


Kommentarer
johanna

Söt häst!



Sv: Zakopane i polen!

2010-08-02 @ 06:38:07
URL: http://johannasriddagbok.blogg.se/
Johanna - Elev på Flyinge

Tappsko kompetens är verkligen bra att ha. Jag längtar tills jag får min :D Det är en så onödigt att behöva ringa hovslagaren för en sådan liten grej egentligen.

2010-08-02 @ 17:32:03
URL: http://johannakruse.devote.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0